IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:20
Biore tabletki od 3 miesiecy, zawsze regularnie najwyzej 15 minutowe
odchylenie. Jednak krwawienie z odstawienia, ktore dostalam kilka dni temu
bylo slabsze, takie wieksze plamienie (raczej na podpaske niz na wkladke). Od
jakis kilku tygodni meczy mnie zgaga i "odbija" mi sie po kazdym posilku.
Ostatnio takze zaczynam byc zmeczona. Czy to mozliwe bym byla w ciazy?? Dodam
ze nie mialam wymiotow ani biegunek i nie bralam zadnych lekarstw. Dzieki za
odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:24
      nie
    • Gość: Joasia Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:32
      Podobno jest to możliwe,szczególnie że miałaś takie plamienie tylko.Podono
      niektóre babeczki mają przez kilka miesięcy okres nawet jak są w ciąży.Powinnaś
      zrobić test.
      • Gość: zuza Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:34
        oj, przestań
        jak sie wpada w schize, to każdy okres jest dziwny, a każdy ból nosa to na pewno
        ciąża
        zaletą pigułek jest to, ze miesiączka znika, znika, znika...
      • Gość: Marta Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:35
        Pomimo ze biore tabletki??? Wiem ze tabletki zmniejszaja krwawienie, a to bylo
        takie mniejsze krwawienie.
        • Gość: Marta Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:36
          Powyzsza odpowiedz bbyla kierowana do Joasi smile
    • nymphaea88 Re: Czy....? 05.02.06, 19:40
      Gość portalu: Marta napisał(a):
      Biore tabletki od 3 miesiecy, zawsze regularnie najwyzej 15 minutowe
      odchylenie. Dodam ze nie mialam wymiotow ani biegunek i nie bralam zadnych
      lekarstw. Czy to mozliwe bym byla w ciazy??

Niby jak?
    • fraaszka Re: Czy....? 05.02.06, 19:44
      słabsze krwawienie - no takie przecież są po tabletkach
      zgaga - może być reakcją na tabletki lub niewłaściwą dietę
      zmęczenie - też można wytłumaczyć -w końcu przedwiośnie idzie
      SCHIZA - brak mi argumentów (zresztą i tak nie trafią wink
      • moniak7 Re: Czy....? 06.02.06, 15:12
        Przy tabletkach okres faktycznie moze robic sie coraz bardziej skapy, az do
        prawie calkowitego zaniku. Jak lubisz okres to musisz tabletki odstawic na
        jakis czas, aby krwawienia wrocily do normy, tylko wtedy baaardzo ostroznie, bo
        wpadka bardzo prawdopodobna. Monia
    • Gość: K Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:28
      Ja tabletki biorę od pół roku. Zawsze mialam obfite okresy, około tygodnia, z
      czego co najmniej 3 dni z tamponami super plus, a teraz przez 1 dzień mam
      troszke obfitsze krwawienie, a tak wystarczają wkładki, ewentualnie tampon
      mini. smile To jest właśnie jedna z zalet tabletek, więc naprawdę nie powinno Cię
      to niepokoić, a raczej cieszyć, bo to oznacza, że tabletki prawidłowo działają.
      A Twoje dolegliwości może są związane z jakimiś problemai żołądkowymi albo
      niewłaściwą dietą?
      • Gość: Marta Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:32
        Moniak7 to krwawienie z odstawienia moze calkowicie zniknac???
        K a ile trwa Twoje krwawienie??? Ja mam tez mniej wiecej tak. Moje kwwienie nie
        jest na wkladke, trwalo 4 dni. To mnie pocieszylas smile
        • Gość: K Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:16
          Okres dostaję w środę albo w południe albo późnym wieczorem i kończy się koło
          niedzieli- poniedziałku, niedziela to już właściwie prawie nic. Także
          teoretycznie około 5 dni, a praktycznie tylko 1 można nazwać krwawieniem.
    • Gość: Marta Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:00
      Czyli mam sie nie przejmowac i nie biec po test do apteki smile?
      • martini.wnm Re: Czy....? 06.02.06, 20:48
        Nie wpadaj w schizę! U mnie krwawienie zmniejszyło się z 6 do 4 dni, w tym dwa
        ostatnie to jak .... krew z nosatongue_out Kiedys też się schizowałam więc Cię rozumiem,
        ale na serio serio nie ma szans żebyś była w ciąży.
    • Gość: Marta Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:44
      Wiec moge sie spodziewac ze nastepne krwawienie z odstawieniia bedzie jeszcze
      krotsze??
      • Gość: K Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:15
        Może być krótsze, może być obfitsze, nie ma reguły, alew musisz pamiętać, że
        nie jest to normalny okres.
        • moniak7 Re: Czy....? 07.02.06, 11:22
          Ja mialam nawet tak, ze bylo to tylko plamienie i to na na brazowo (jak
          uplawy), 2-3 dni. Zwykle jestem dlugodystansowcem i mam spore krwawienie, wiec
          byl to dla mnie lekki szok. Polecialam od razu do lekarki a ona powiedziala mi
          wlasnie, ze jezeli chce miec okres i krwawienie to musze odtsawic tabsy na 2-3
          miesiace. To bylo jakis czas temu, ale pamietam, ze odstawilam, bo akurat
          chcialam zmienic na inne (ze wzgledu na inne skutki uboczne jak spadek libido).
          Okres oczywiscie wrocil do normy. Nie martw sie, w ciazy na pewno nie jestes.
          pozdrawiam. MOnia
      • Gość: renia zrób badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:25
        czy lekarz zanim zlecił ci tabletki dał skierowanie na badania wątrobowe Tabl.
        antykonc. z reguły bardzo osłabiają ten narząd i stąd twoje dolegliwości
        • Gość: Marta Re: zrób badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:32
          Robilam, 2 miesiace temu, wszystko bylo ok
          • Gość: mia Re: zrób badania IP: *.adsl.net.t-com.hr 07.02.06, 12:36
            Zgadzam sie z poprzedniczkami, nie ma teoretycznej mozliwosci zajscia w ciaze
            birac tabletki, ale......, no wlasnie ja sama jestem przykladem, ze to tylko
            teoria. Zaszlam w ciaze biorac Tri Novum tabletki.
            • Gość: K Re: zrób badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:51
              A nie brałaś jakiś leków podczas zażywania tabletek anty? Nie zapomniałaś o
              jakiejś? Nie mialaś biegunki albo wymiotów? Nie piłaś dziurawca?
            • Gość: Marta Re: zrób badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:07
              Nie mialas zadnych interakcji, nie wydluzalas przerwy????
            • Gość: IZA Re: zrób badania IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 07.02.06, 20:58
              Prawdpodobieństwo ciąży jest bardzo bardzo bardzo nikłe, to pewnie schiza ale
              szansa zawsze jest. Zaszłam biorąc Logest, brałam regularnie, bez opóźnień a
              jednak...Może jestem jedną na milion ale to jednak możliwe...Więc zrób lepiej
              test bo w tej niepewności ześwirujesz!
              • Gość: Marta Re: zrób badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:03
                Kurcze cos duzo tych dziewczyn ktore braly regularnie a zaszly w ciaze sad
                • Gość: Wera84 Re: zrób badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:32
                  Nie mialyscie krwawienia z odstawinia? Czy bylo inne???
    • Gość: Gosia Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:10
      No troche jest,co mnie tez smuci i poteguje moją schize smile. A jak sie
      dowiedzialyscie ze jestescie w ciazy na tabsach??? Nie mialyscie krwawienia z
      odstawienia???
      • Gość: IZA Re: Czy....? IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 08.02.06, 13:40
        Krwawienie z odstawienia miałam ale bardzo bardzo słabe, raczej plamienie.Cały
        miesiąc brałam dalej bo jeszcze nie wiedziałam ale jak w następnej przerwie nie
        było ani śladu krwawienia to zrobiłam test...no i jest Martynka smile
        • Gość: Gosia Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:43
          Ale takie zupelnie skape, brazowe?? Bo ja mialam ostatnio tez mniejsze ale
          normalnie byla czerwona krew.
          • Gość: K Re: Czy....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:16
            Dziewczyny, nie schizujcie, jeżeli się przestyrzrga WSZYSTKICH zalecwń, to
            ryzyki ciąży właściwie nie isnieje. A większość kobiet, które zaszły na
            tabletkach, po prostu nie chcą się przyznać, że popełniły jakieś błędy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka