Dodaj do ulubionych

BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI

IP: *.cust.poz.supermedia.pl 09.10.01, 13:56
wady,zalety, od kiedy mozna, skutecznosc, ceny.
BARDZO PROSZE
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI 09.10.01, 23:56
      Cena ok 50 zł(Mirena-700). Załozenie -ok 300 zł. Wady- po załozeniu moze
      wystapić zapalenie n. rodnego- dlatego nie zalecana u kobiet, które nigdy nie
      rodziały> Moze powodowac bolesne miesiączki. Bardzo skuteczna- porównywalna z
      pigułką antykoncepcyjna!AM
    • Gość: Oleńka Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI IP: *.cust.poz.supermedia.pl 10.10.01, 10:38
      bardzo dziekuje Pani Doktor!
      a czy ktoras z Was moze wyrazic swoja opinie!?
      • Gość: Józia Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI IP: 212.75.99.* 10.10.01, 11:18
        Dosyć nieprzyjemny moment zakładania (po prostu boli!). Nie można używać
        tamponów. No i ryzyko wypadnięcia. Ja swoją urodziłam (w bólach!)już podczas
        pierwszej miesiączki sad. Ale są takie, u których sie sprawdza.
        • Gość: jola Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 11:42
          ja mam Mirenę i jestem zachwycona, żadnych skutków ubocznych, skuteczna
          antykoncepcja i duży komfort psychiczny, jedyny minus wysoka cena.
          Mnie akurat zakładanie nie bolało (ale u swojego doktora nawet badania nie
          czuje) ale można przecież poprosić o miejscowe znieczulenie , pozdr.
    • Gość: Oleńka Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI IP: *.cust.poz.supermedia.pl 10.10.01, 11:48
      czy nie lepiej,wiec pozostac przy sprawdzonych pigulkach?
      • monika.antepowicz Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI 11.10.01, 08:09
        Jezeli się nie rodziło to na pewno tak.MA
        • Gość: Oleńka Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI IP: *.cust.poz.supermedia.pl 11.10.01, 10:00
          cóż nie rodziłam, i pewnie zostane przy pigułkach.DZIEKUJE
          • Gość: Kama Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI IP: *.uio.no 16.10.01, 16:15
            Przez 6 lat bralam pigulki (po urodzeniu dziecka), w zeszlym roku w grudniu
            zalozylam wkladke Coper T ( 35 zl). Jestem bardzo zadowolona, komfort, nie
            zapomnisz wziac pigulki, tylko mam dluzsze krwawienia. Ogolnie jestem
            zadowolona.Pozdrawiam.
    • Gość: monica Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI IP: *.nas9.fort-lauderdale1.fl.us.da.qwest.net 16.10.01, 19:01
      Zalezy o jakia wkladke chodzi. Dowiedz sie dokladnie jak ona dziala, czy
      czasami nie aborcyjnie. Przy nie ktorych wkaldkach moze dojsc do ciazy ty o tym
      nawet nie bedziesz wiedziec i wkladka sama zadziala aborcyjnie nie pozwoli
      zaplodnionemu juz jajeczku dojsc do macicy aby moglo sie rozwijac dalej.

Ja bym nie pozwolila zalozyc sobie takiej wkladki bo wieze ze kazdy z nas
      powstal juz podczas polaczenia sie jajeczka z plemikiem. Ja jestem przeciwna
      aborcji.
      Jezeli dzielisz moja opinie to powinnas dobrze sie dowiedziec jaki rodzaj
      wkladki ci doktor poleci.
      monica.
      • monika.antepowicz Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI 18.10.01, 00:04
        Mirena jest bardzo bezpieczna jesli chodzi o zapobieganie ciąży (prawie
        mniemożliwe zajście w ciaże w czasie jej stosowania!MA
    • Gość: Oleńka Re: BARDZO PROSZE O OPINIE DOTYCZACE WKŁADKI IP: *.cust.poz.supermedia.pl 18.10.01, 11:08
      Byłam u ginekologa i od razu powiedział, że na polskim rynku nie ma wkładek
      przeznaczonych dla młodych kobiet, które nie rodziły.Stanowczo odradził.
      Wszystkim dziękuję!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka