Dodaj do ulubionych

e.coli+enterococcus faecalis-jak z tym wygrac ???

05.05.06, 09:20
Dzien dobry !
Od wielu lat mam problemy z ciaglymi zapaleniami
pecherza,przydatkow.Antybiotyk,chwila poprawy i znowu to samo.Ostatnio w
kanale szyjki macicy z wymazu wyszla mi e.coli+ e.faecalis,ktore sa wrazliwe
na :nitrofurantoine i trimethopim.Dostalam furagin i niestety nic mi nie
przechodzi.Czy jest szansa zeby pozbyc sie tego i w jaki sposob? Moze macie
namiary na lekarza ktory umie z tym walczyc ? Bo do swojej lekarz nie mam juz
zaufania .Jestem z Warszawy.

z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • aspaa Re: e.coli+enterococcus faecalis-jak z tym wygrac 05.05.06, 09:46
      hej
      pytanie dodatkowe:bierzesz tabletki antykoncepcyjne?
      ja na e.coli mialam przepisany Zinnat i Palin
      zadzialaly,ale niestety tabletki musialam odstawic
      • gnomica Re: e.coli+enterococcus faecalis-jak z tym wygrac 05.05.06, 09:49
        No niestety biore i poki co na razie ich nie moge odstawic,mam PCO i hashimoto
        (tarczyca) ostatnio zmienilam nawet z mercilonu na jeanine ze wzgledu na
        migreny ktore nie dawaly mi zyc ale nic to nie pomoglo ....
    • Gość: bakteria Re: e.coli+enterococcus faecalis-jak z tym wygrac IP: *.chello.pl 05.05.06, 10:56
      Witam, mam tem sam zestaw co Ty i jescze pare innych w cewce moczowej i jak na
      razie ani ja ani lekarze sobie z tym nie radzą. Wydaje mi się że furagin nie
      pomoże bo to lek który chyba działa na drogi moczowe i nie sądze że ma aż tak
      silne działanie że wybije to z pochwy. Ja od dwóch lat biorę różne leki i
      nic ...
    • aleksandra1977 Re: e.coli+enterococcus faecalis-jak z tym wygrac 05.05.06, 11:16
      miałam ten sam problem. Walczyłam z tymi bakteriami prawie 2 lata. Trafiłam do
      ginekologa i urologa jednocześnie.
      Pomogł mi lek o nazwie URO-VAXOM. Jest to rodzaj szczepionki, zawierający 30%
      ekstrakt z bakterii e.coli. Kuracja trwa 3 miesiące. Najpierw, przez 7 dni,
      bierzesz 1 kapsułkę razem z atybiotykiem, który zwalcza bakterie. Przez
      następne 7 tygodni łykasz tylko 1 kapsułkę dziennie. Koszt szczepionki na 3
      miesiące to ok. 300 zł.
      Pomogła mi moja p. dr ginekolog dr n.med. Agnieszka Antczak-Judycka oraz urolog
      p. dr Jacek Judycki. Oboje przyjmują w Centrum Medycznym Wola, ul. Ciołka 30,
      tel. 022 837 83 07 (zapisy telefonicznie).
      Od 4 lat mam spokój z tymi bakteriami.
      • gnomica Do Aleksandry 05.05.06, 12:06
        bardzo dziekuje za odpowiedz ...
        A czy mozesz mi powiedziec ile kosztuje wizyta u p.doktor ?
        • aleksandra1977 Re: Do Aleksandry 05.05.06, 22:59
          100 zł
      • Gość: anna Re: e.coli+enterococcus faecalis-jak z tym wygrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 00:18
        A jaki antybiotyk brałaś?
    • Gość: tunia dr Malczyński i autoszczepionki z inżynierskiej :) IP: *.kablowka.waw.pl 05.05.06, 23:20
      • Gość: tunia Re: dr Malczyński i autoszczepionki z inżynierski IP: *.kablowka.waw.pl 05.05.06, 23:24
        za szybko enter,
        urowaxom dobry, ale nie rewelacyjny...
        lepiej własną autoszczepionką, która podziała nie tylko na coli -jeśli masz ten
        szczep co w urowaxonie...
        Autoszczepionki www.badbak.z.pl
        dr Malczyński - mnie wyleczył, i nie tylko mnie a męczyłam się 3 lata, teraz
        mam spokój, nie mam zapaleń pęcherza, ani zapaleń pochwy smile
        spółdzielnia MAG
        ul. narbutta
        jak coś zapraszam na forum f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2845255
        • gnomica Re: dr Malczyński i autoszczepionki z inżynierski 06.05.06, 11:03
          co do urowaxomu to juz to bralam przez miesiac i nic ,tak wiec ta opcja odpada ...
          a te autoszczepionki do droga impreza ? wczoraj od lekarza dostalam szczepionke TFX ale po przeczytaniu historii jednej dziewczyny wlasnie na kafeterii stwierdzilam ze szkoda na to kasy ,zwlaszcza ze jeden zastrzyk to okolo 13 zl ,a ja dostalam narazie 20 ...
        • gnomica do Tuni 06.05.06, 11:08
          czy moglabys mi podac telefon do tej spoldzielni na Narbutta ?
          wielkie dzieki
          a i czy ten lekarz to urolog ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka