09.01.03, 09:27
Wczoraj lekarz podczas dopochwowego USG stwierdził u mnie torbirl na jajniku
wielkości 6 cm. Mam 38 lat. Zastosował leczenie femodenem. Czy podjął słuszną
decyzję, czy nie należałoby go jednak usunąć operacyjnie? Czy rzeczywiście
lecezenie lekiem antykoncepcyjnym jest słuszne?Bardzo proszę o pomoc
Putka
Obserwuj wątek
    • aggulek Re: torbiel 09.01.03, 09:36
      Miałam torbiele na jajnikach dwukrotnie - w tym największą 6 cm. Pamiętam, że
      brałam wtedy przez 3 miesiące tabletki anty i nie było po nich śladu (raz nawet
      po miesiącu).
      Na pewno wszytko będzie dobrze i chyba nie warto od razu przechodzić do
      ostatecznych rozwiązań smile.
      Pozdr. -A.
      • putka Re: torbiel 09.01.03, 10:11
        Dzięki za pocieszenie. A może droga aggulek pamietasz jakie brałaś te leki anty?
        Bo ja jestem bardzo sceptycznie nastawiona do leków tego typu. Jedni mówia, że
        szkodzą, inni, że pomagają. Juz sama nie wiem co o tym sadzić
        Pozdrówki
        Putka
        • aggulek Re: torbiel 09.01.03, 11:41
          putka napisała:

> Dzięki za pocieszenie. A może droga aggulek pamietasz jakie brałaś te leki
          anty
          > ?
          > Bo ja jestem bardzo sceptycznie nastawiona do leków tego typu. Jedni mówia,
          że
          > szkodzą, inni, że pomagają. Juz sama nie wiem co o tym sadzić
          > Pozdrówki
          > Putka
          -------------------------------------------------------------------------------
          Zabij mnie, ale już dzisiaj nie pamiętam nazwy tabletek (jeli mi się przypomni
          to napiszę). Nie mam zdania nt. tabletek anty jesli się je bierze latami. Ja
          niestety i bez tego nie mam dzidiusia sad
          Natomiast po tych trzymiesięcznych kuracjach - a zwłaszcza w trakcie, czułam
          się rewelacyjnie. Żadnego bólu piersi przed miesiączką (a zazwyczaj mocno daje
          mi to w kość), żadnego bólu w trakcie miesiączki (to mi dopieka jeszcze
          bardziej) a przede wszystkim idealny, 28-dniowy cykl. No przyniosły oczekiwany
          skutek!
          Głowa do góry, bedzie dobrze!!!
          Serdeczności-A.
    • bass5 Re: torbiel 09.01.03, 10:57
      moja siostra tez ma torbiel - 3cm i do tego dosc dlugi i obfity okres (miala
      przez to anemie). Tez na poczatku myslalysmy, ze zaraz trzeba bedzie to ciac,
      jednak lekarka przepisala jej jakis lek hormonalny (nie wiem w tym momencie
      jaki dokladnie), ktory ma zazywac przez 10 dni w kazdym cyklu. Ma go brac przez
      4 kolejne cykle i przyjsc do kontroli. Teraz jest po drugiej serii i mowila, ze
      krwawienie sie troche zmniejszylo.
      Tak wiec moze wyprobuj najpierw to leczenie hormonalne, a dopiero jak nie
      bedzie zadnej poprawy zdecydujesz sie na zabieg.
      Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka