Dodaj do ulubionych

jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 13:03
Już jako nastolatka miałam problemy z cerą , teraz mam 24 lata mam dziecko i
myślałam ze po ciaży ta cera raz na zawsze sie poprawi. Raz jest lepiej raz
gorzej a ja już mam tego serdecznie dosyć . Leczyłam sie u dermatologa ale to
zawsze wraca . Już nie wiem co mam robić , jak sie tego pozbyć i jaka w koncu
moze być tego przyczyna . Ostatnio rozmawiałam z moją znajomą kosmetyczką i
ona wspomniała zę to moze być alergia , podała przykład swojej przyjaciólki
która ponad 2 lata leczyła sie u dermatologa a tu sie okazało ze to była
alergia i po Zyrtecu jej przeszło . Prosze o jakies rady gdzie mogła bym iść
do jakiego lekarza , jakie badania zrobic .
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.chello.pl 10.06.06, 13:52
      Moim zdaniem warto przebadać hormony.
      • Gość: xxx Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 14:45
        Mam ten sam problem, mam 25 lat.Raz mam ladna skore, a czasami taki wysyp
        syfow. Robilam badania hormonalne, mam podwyzszony andostendion i insuline co
        moze byc przyczyna zmian skornych,ale endokrynolog glowy nie da. Biore tabletki
        przepisane przez endokrynolog,ale nie widzie jeszcze poprawy.

To zalezy jak te Twoje syfy wygladaja, gdzie sa umiejscowione ?
        • Gość: casjopeja Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:04
          Najbardzoej papsze mi sie broda , na czole to od bardzo bardzo dawna nic nie
          miałam , no i kiepsko jest z lewym policzkiem bo prawy jest ładny. Żaden
          dermatolog mi nie pomóg , poprawa zawsze była na krótko . Więc już nie wiem co
          robić , czy to moze jakaś alergia jest ?
          • Gość: xxx Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:21
            Moze byc alergia, ale na co ? Zrob sobie moze morfologie z rozmazem i zobaczysz
            czy masz kwasochlonne podwyzszone.Czesto jak sa podwyzszone sa oznaka alergii
            lub pasozytow, ale to nie regula.
            • Gość: casjopeja Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:30
              xxx bardzo ci dziękuje za rade smile). Teraz to chociaz wiem od czego zacząć , w
              poniedziałek pójde do lekarza ogólnego i na tą morfologie .
              • Gość: xxx Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:43
                Nie ma za co.Mam ten sam problem i 25 lat, to przeciez nie jest normalne,zeby w
                tym wieku miec syfy.Z dermatologami dalam sobie juz dawno spokoj, najwaznejsza
                przyczyna z ktora lekarze niestety maja problem.A bylam moze u endokrynologa ?
                Twoje jajniki sa ok ? Mialas usg robione ? Ja mysle,ze jeszcze zrobie sobie
                wymaz z takiego syfa.Moze to jakis gronkowiec ? Sama juz nie mam pomyslu co
                moze byc przyczyna moich syfow.

• Gość: casjopeja Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: 217.153.136.* 10.06.06, 16:57
                  xxx a co uzywasz do pielęgnacji twarzy ?? bo problem moze też być w tym ,
                  większosć kosmetyków dostepnych w drogeriach to straszny syf mają takie
                  substancje w składzie ze za glowę można sie złapać . ja po lekturze bardzo
                  ciekawego forum wywaliłam wszystkie kosmetyki i zastąpiłam je naturalnymi albo
                  nieszkodliwymi. A ten mój wysyp krost nie wiem czy nie jest od jednego
                  chemicznego płynu do mycia twarzy już go wywaliłam i od wczoraj myje twarz
                  płatkami owsianymi i smaruje takim ponikiem ziołowym który sama zrobiłam , widze
                  ze już po mału sie przygaja to ale i tak zrobię te badania na alergie.
          • Gość: madii Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:24
            takie umiejscowienie zmian moze wskazywac na tradzik androgenny, trzeba go
            leczyc hormonalnie.
    • Gość: mk Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.acn.waw.pl 10.06.06, 17:37
      Wysoka prolaktyna oznacza takze problemy z cera.
      • Gość: xxx Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:22
        mk dzieki za info, wysoka prolaktyne rowniez mam.

Do mycia twarzy uzywam mydelka Clinique, w tym jest problem,ze mi wyskakuja
        syfy nie tylko na twarzy,ale takze na szyi, dekoldzie, plecach.
        Mysle,ze u mnie kosmetyki przyczyna zmain skornych nie sa.
        • Gość: bb Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 22:45
          zwykle przyczyną są hormony. Ja też długo miałam problemy - pomogły tabletki
          antykoncepcyjne.
      • Gość: mk Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.acn.waw.pl 11.06.06, 01:16
        Jak masz wysoka prolaktyne, to znasz odpowiedz... Tez mam wysoka. Obnizenie o
        25% (jeszcze nie norma) "wyleczylo" mi skore. Teraz po ilosci wypryskow
        orientuje sie czy mi prolaktyna skoczyla.
        • Gość: xxx Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 14:37
          Kurcze ta prolaktyna to mnie zaskoczylas,ze wysoki jej poziom ma wplyw na
          cere.Tez sie kiedys zastanawialam i nawet spytalam endokrynolog, to
          powiedziala,ze nie.
          Ja mam podwyzszona prolaktyne, lecze sie od miesiaca,na granicach normy
          androstendion i podwyzszona insuline i moja endokrynolog naczej z tymi dwoma
          hormonami laczy moje zmiany skorne.

Mysle,ze mk masz racje,przeciez prolaktyna jest glownie podwyzszona przez
          stres, a jak jest stres to sa i zmiany skorne.
          • Gość: gość Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.chello.pl 11.06.06, 14:47
            Objawy o jakich piszesz (podwyższona prolaktyna, androstenion i insulina) często
            związane są z zespołem PCO. Warto się przebadać u dobrego ginekologa, bo szkoda
            zdrowia!
            • Gość: xxx Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 15:58
              Dzieki za rade, wiem o tym.Robilam juz usg jajnikow i jest ok.
    • very_martini Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( 10.06.06, 23:28
      a jak się odżywiasz?

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • Gość: casjopeja Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( IP: 217.153.136.* 11.06.06, 07:47
        Odżywiam sie zdrowo , nie jem zadnych śmieci typu fast fud , chipsów też nie . W
        poniedziałek pójde zrobić morfologie i zbadam poziom tej prolatyny. Mam czterech
        podejżanych jezeli chodzi o ten wysyp:
        1.żel którym myłam twarz
        2. raz użyłam podkładu mineralnego ale one ponoć są w 100% naturalne
        3. słońce które codziennie rano swieci mi w twarz
        4. próbny makijaz ślubny
        moze to żeczywiscie jakies uczulenie bo wczoraj przez te pryszcze przebijały
        jakieś dziwne płaskie czerwone plamki.
        • Gość: ankajak ja pozbylam sie tradziku tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 11:36
          znalazlam przyczyne a szukalam bardzo dlugo:
          1. zrezygnowalam z papierosow i alkoholu
          2. koniec z fast foodem i przetworzonym jedzieniem
          3. diametralna zmiana diety (produkty z pelonoziarnistej maki, owoce, warzywa,
          ze slodyczy tylko czekolada
          4. oczyscilam jelita ze zlogow - dieta i herbata z bratka
          5. zbadalam hormony
          z tradzikiem borykalam sie 7 lat i przyczyn bylo wiele. moje ostatnie pryszcze
          byly spowodowane zle dobranymi pigulkami anty. teraz mam wyleczona, ladna, cere.
          jedynie drobne przebarwienia i blizenki przypominaja mi o tradziku z ktorym
          borykalam sie bardzo dlugo, zaliczajac depresje, nie wspominajac juz o poczuciu
          wlasnej wartosci siegalo zera.
          zycze powodzenia i wytrwalosci. my - tradzikowce wiemy najlepiej z czego
          czlowiek jest w stanie zrezygnowac zeby cieszyc sie gladka skora twarzy.
          pozdrawiam bardzo serdecznie i trzymam kciuki. smile
          • Gość: dada Re: ja pozbylam sie tradziku tak: IP: 62.148.94.* 12.06.06, 09:47
            A czy dalej bierzesz pigułki? Pytam bo ja podczas brania też miałam ładną cerę
            a po odstawieniu (rok temu) istny koszmar. Zupełnie nie mogę sobie z tym
            poradzić.
            • Gość: ankajak Re: ja pozbylam sie tradziku tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:14
              tak, nadal biore tabletki ale inne. fakt ze od pigulek mam tradzik odkrylam
              robiac 3 miesieczna przerwe. od razu przestaly mi robic te okropne czerwone
              placki,jedynie wagry zostaly uncertain. a najsmieszniejsze jest to ze podejrzenia co do
              tabletek mialam juz wczesniej tylko lekarz wysmial mnie kiedy mu o tym
              powiedzialm. wg niego pigulki ni powoduja tradziku i te krosty to na pewno od
              czegos innego.
          • Gość: martaa herbata z bratka IP: *.attu.pl 12.06.06, 10:38
            herbaty z bratka nie można chyba pić jak się na słońcu dużo jest? tak? kurcze..
            nie jestem pewna, wiem, że bratek oczyszcza.. ale nie jestem pewna, na coś tam
            trzeba uważać
            • Gość: ankajak Re: herbata z bratka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:53
              pilam bratka prawie rok, trzy razy dziennie. na temat bratka i slonca nie wiem
              nic.plam na twarzy nie dostalam, moze dlatego ze stosowalam wysokie filtry.
        • very_martini Re: jak ustalić przyczynę wiecznego trądziku :-( 12.06.06, 14:32
          Sory, ale jeśli ktoś nie je chipsów i hamburgerów to absolutnie nie oznacza, że
          się zdrowo odżywia (choć i tak pewnie lepiej niż ci, którzy jedzą)

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka