Dodaj do ulubionych

żylaki a skakanka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 15:47
Od jakiegoś czasu skaczę na skakance. Już wcześniej miałam widoczne żyły na
nogach. Moja mama ma żylaki więc ja mam pewnie dziedziczną skołonność.
Zastanawiam sie czy skakanie na skakance może przyczynić sie do powstania
żylaków?
Obserwuj wątek
    • Gość: agi Re: żylaki a skakanka IP: *.chello.pl 29.06.06, 17:48
      raczej do ich niewyskoczenia. Ruch to podstawa-wzmacnia miesnie i uklad krwionosny
      • Gość: ania2066 Re: żylaki a skakanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 21:14
        Wszelkie cwiczenia, ktore wzmacniaja miesnie nog (lydek) sa wskazane w walce z
        zylakami lub profilaktyce - mam sklonnosc do zyl. po babci i walcze z tym od
        lat. Skakanka moze ci jedynie pomoc, o ile nie masz duzej nadwagi, co moze ew.
        obciazyc stawy smile
        • Gość: Ewa Re: żylaki a skakanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 00:08
          jak z tym walczysz?
          • Gość: ania2066 Re: żylaki a skakanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:26
            11 lat temu krioterapia, w tym roku skleroterapia (zastrzyki), poniewaz mimo
            tego, ze jestem szczupla mam siedzaca prace, a pare godzin dziennie spedzonych
            na tylku sprzyja powstawaniu zylakow. Rower, spacer - to staram sie robic
            codziennie. No i pozegnalam sie z podkolanowkami, chyba ze to sa specjalne
            p/zylakowe. Kiedys pilam jakies ziolka, ale mi zbrzydly, bo byly paskudne w
            smaku i w sumie nieskuteczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka