Dodaj do ulubionych

guz jajnika

IP: 213.25.194.* 23.08.06, 14:53
Wczoraj wykryto u mnie guza jajnika (jest zlokalizowany w rogu macicy lub
polaczony z jajnikiem, wlasciwie dokladnie nie wiadomo, bo USG nie bylo zbyt
dokladne, czekam na kolejne). Guz ma wielkosc 3 cm. Jeszcze 3 miesiace temu
go nie bylo. Dostalam skierowanie na badanie CA 125. Wiem, ze to nie musi byc
nic powaznego... ale jednak predkosc jego wzrostu wydaje sie byc duza sad Moze
ktos zorientowany w tym temacie? Z gory dziekuje smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Mors Re: guz jajnika IP: *.aster.pl 23.08.06, 19:06
      Nie panikuj, może to być torbiel i pewnie tak jest. CA -125 może być
      powiększone przy torbieli i przy endometriozie.Poczytaj o torbielach na forum.
    • Gość: finezja Re: guz jajnika IP: *.chello.pl 23.08.06, 21:05
      Lekarz napisał ci w wyniku usg "guz jajnika"?
      • magdoska1 Re: guz jajnika 24.08.06, 07:25
        Ja miałam torbiela o średnicy ok. 11cm. i dopiero po laparoskopii i wypisie ze
        szpitala określali go jako guz.
        • Gość: nelly29 Re: guz jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 07:51
          Nie chcę Cię straszyć, ale u mojej siostry wykryto guza na jajniku- 4cm,
          pojawił się w ciągu miesiąca. Operacyjnie usunięto jej guza wraz z jajnikiem.
          Wynik histopatologiczny - nowotwór złośliwy. Przeżyliśmy szok.W ciągu 3 tyg
          kolejna operacja usunięcie narządów rodnych. Właśnie dziś jechała na 2 chemię.
          Jest pełna życia i myślę że się uda! Tobie życzę powodzenia. Nie denerwuj się!
          • Gość: kaja Re: guz jajnika IP: 213.25.194.* 24.08.06, 08:17
            Nelly29... trzymam kciuki za Twoja siostre!!!
      • Gość: kaja Re: guz jajnika IP: 213.25.194.* 24.08.06, 08:16
        Lekarka uzyla sformulowania, ze to cos ma strukture miesniakowata i ma ksztalt
        szypulkowy. Nie dostalam wyniku USG, poniewaz bede miala robione to badanie
        jeszcze raz, na lepszym sprzecie. Na tym trudno bylo zlokalizowac dokladne
        polozenie tego "stwora"... dzisiaj odbieram wynik CA 125. Mam nadzieje, ze
        bedzie dobrze... Troche poczytalam o raku jajnika i faktycznie jest to paskudna
        choroba sad
        • Gość: finezja Re: guz jajnika IP: *.chello.pl 24.08.06, 08:42
          Gdzie badają tak niedokładnie?
          Spotkałam się już z lekarzem, który straszył pacjentki w czasie usg a potem
          okazywało się,że zmiany były łagodne, więc nie przejmuj się na wyrost tylko idź
          do lepszego lekarza uzyskać miarodajny i na piśmie wynik usg.
          • Gość: kaja Re: guz jajnika IP: 213.25.194.* 24.08.06, 08:48
            Nie narzekam na moja lekarke smile po prostu stwierdzila, ze w tym gabinecie, w
            ktorym mnie badala aparat USG nie byl na tyle dobry, zeby wydac jakas
            szczegolowa, jednoznaczna opinie, dlatego kolejne badanie bede miala w innym
            gabinecie, przy uzyciu innego, lepszego aparatu, badac mnie bedzie ta sama
            lekarka, mam do nie zaufanie.
            • Gość: nelly29 Re: guz jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 09:43
              Dzięki Kaja!
              Powodzenia
    • Gość: kaja Re: guz jajnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 17:34
      Odebralam wynik: 4,53 czyli w normie i onkologicznie wszystko ok! Uff...
      • Gość: nelly29 Re: guz jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 09:42
        To dobrze, ja mam ponoć jakieś torbielki na janiku- trzymaj kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka