Dodaj do ulubionych

test owulacyjny - która linia właściwa

13.11.01, 10:24
proszę mi powiedzieć co oznacza trochę słabsza linia wyniku od linii kontrolnej.
Robiłam test 3 krotnie za pierwszym razem nie było żadnej linii, potem pojawiła
sie wyraźna linia ale troszkę słabsza od linii kontrolnej, za trzecim razem
linia była mocniejsza niż linia kontrolna.
Test clearplan nie wyjaśnia dokładnie czy linia wyniku troszkę słabsza od linii
kontrolnej oznacza już wydzielanie LH - w takij sytuacji radzi tylko nadal
wykonywać testy.
Co oznacza więc ta troszkę słabsza linia skoro się już pojawiła ?
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: test owulacyjny - która linia właściwa IP: 159.107.89.* 13.11.01, 13:03
      Napisalas, ze uzywalas Clear Plan 3 razy. To znaczy, ze przy trzecim tescie (w
      pudelku jest 5) pojawila sie linia ciemniejsza od kontrolnej, czy przy trzecim
      opakowaniu testu? Jesli przy trzecim tescie, to linia przy strzalce w takim
      samym kolorze lub ciemniejsza od linii kontrolnej (u Ciebie za trzecim razem)
      oznacza, ze owulacja bedzie miala miejsce w ciagu 12-24 godzin. Tak jest
      przynajmniej napisane w instrukcji Clear Planu.
      • alino Re: test owulacyjny - która linia właściwa 13.11.01, 13:21
        miałam na myśli 3 test z opakowania

Ciągle jednak nie wiem co oznacza linia trochę słabsza kolorystycznie od linii
        kontrolnej (podkreślam TROCHĘ SŁABSZA)
        przecież skoro się pojawiła to coś oznacza - czy takiej linii nie bierze się
        w ogóle pod uwagę ?
        • Gość: iza Re: test owulacyjny - która linia właściwa IP: 159.107.89.* 13.11.01, 14:06
          Tak, mnie też to irytowało. Tłumaczyam to sobie tym, że poziom LH wzrasta, ale
          nie jest jeszcze wystarczająco wysoki do uwolnienia komórki jajowej. Z drugiej
          jednak strony w ulotce testu jest info, że on daje odpowiedź tak, lub nie. A to
          w takim razie nie jest jednoznaczne. Mi sie testy skonczyly akurat na linii
          prawiej w takim samym odcieniu, jak linia kontrolna. Nie kupilam nowego
          opakowania wychodzac z zalozenia, ze juz nastepnego dnia, bylaby w takim samym
          kolorze. Dwa dni pod rzad mialam linie w takim samym, bladoniebieskim odcieniu.
          Jak bedzie - zobaczymy wink
          • alino Re: test owulacyjny - która linia właściwa 13.11.01, 14:26
            też zwróciłam uwagę na tą informację, ze test daje odpowiedź tak lub nie - dla
            mnie totalna sprzeczność z tym co jest napisane w ulotce na temat odczytywania
            wyników.
            skoro brak linii oznacza brak LH w moczu to bladoniebieska linia lub linia
            trochę słabsza od kontrolnej musi oznaczać wzrost LH - przynajmniej ja tak to
            sobie tłumaczę.
            Wydaje mi sie, że jest tylko JEDEN wzrost LH w moczu - albo wzrasta albo
            jeszcze nie. Dlaczego więc ulotka podaje by dalej kontynuować testowanie jeśli
            lnia jest słabsza od kontrolnej ?
            chętnie zapytałabym o to producenta na stronie clearplan, ale niestety od
            wczoraj nie mogę się połączyć - może zmiana adresu.
    • monika.antepowicz Re: test owulacyjny - która linia właściwa 17.11.01, 16:26
      To jest taki troszkę półilościowy twst- słaba kreska to początek LH(około 36-42
      godez do owulacji) a najmocniejsza to pik 8-12 godzin przed owulacją>MA
      • Gość: Zosia Re: test owulacyjny IP: 195.82.160.* 22.01.02, 14:44
        Zrobiłam właśnie test owulacyjny LH-Test i wyszedł wynik ujemny. Jest dzisiaj
        12 dc. i odczuwam charakterystyczne kłucie w okolicy podbrzusza, które zawsze
        interpretowałam jako owulacja. Ponadto śluz już kilka dni temu wskazywał na
        zbliżającą się owulację. Co się dzieje z hormonem LH po owulacji? Czy wynik
        ujemny może oznaczać, że już była, albo jest teraz? Czy może mam dalej czekać,
        a kłucie wynika zupełnie z czegoś innego? Bardzo proszę o odpowiedź i dziękuję,
        Zosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka