Dodaj do ulubionych

depo-provera?

11.12.06, 11:52
Witam wszystkich. Moja pani ginekolog namawia mnie na ten rodzaj
antykoncepcji. Chciałabym dowiedzieć się o tym czegoś więcej. Jakie jest
ryzyko zajścia w ciąże? Czy można zastrzyki te dostawać w czasie karmienia
piersią? jakie istnieją objawy niepożądane? czy stosujecie równolegle jakieś
inne zabezpieczenia? piszcie wszystko co wiecie o tej metodzie. dziękuję i
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cito1 Re: depo-provera? 11.12.06, 12:09
      Naprawdę proponuję skorzystać z wyszukiwarki, tam masz obraz, tu wybiórcze posty:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=52663610&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=51587652&v=2&s=0
    • Gość: a Re: depo-provera? IP: 81.15.223.* 11.12.06, 12:22
      ZDECYDOWANIE przeszukaj wyszukiwarke.... bylo bardzo duzo watków o depo-
      proverze...

w 99% - ODRADZAJĄCE używanie tego świnstwa... fatalne nastroje, krwawienia i
      plamienia, zanik libido, problemy psychiczne, depresje i baaaaaaaaardzo dlugie
      wracanie do plodnosci...
      • afryka11 Re: depo-provera? 11.12.06, 22:02
        a ja Ci odpowiem. Ja dostałam 6 tyg. po porodzie. Skutekiem zastrzyku było
        ciągłe ( przez bite trzy miesiące) bardzi obfite krwawienie. Stany depresyjne.
        Bóle głowy. Już sama nie pamiętan. Było strasznie. A tu maleństwo w domu. ja
        ciągle zmęczona, wściekła. Kłóciłam sie z mężem. Kochać nie mogliśmy się, bo
        wciąż krew. Nie polecam. Z tego co ja czytałam, wiele kobiet jest
        niezadowolonych.
        • Gość: kamila Re: depo-provera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:24
          ja mialam dokladnie to samo. tragedia... najgorsze ze tabsy odstawiasz i sie
          nie meczysz a tu czekaj az to cholerstwo dzialac przestanie. nigdy wiecej nie
          chcialabym przez to przechodzic i wszystkim z calego serca odradzam.
      • afryka11 Re: depo-provera? 11.12.06, 22:03
        ps a propo's długiego wracania płodności. Mnie wróciła następnego miesiąca -
        miałam to szczęście być na usg dopochwowym w momencie jajeczkowania.
    • Gość: iska Re: depo-provera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 00:47
      Ja nie narzekam, biorę już prawie 2 lata. W ciągu tego okresu miałam 2 minimalne
      plamienia, czasami zdarza się jakiś ból głowy - jak każdemu - a ja mam na co
      "zwalić" - depo-provera smile Karmie dalej piersią smile (jako nieliczny środek anty-
      możliwy do stosowania w czasie karmienia). Troszkę przytyłam (z 43kg do 50kg)
      ale to chyba raczej efekt uboczny rzucenia palenia, ciąży i wieku (34 l.).
      Osobiście polecam, zanim sięgnęłam po "to" spędziłam troszkę czasu przed
      monitorem porównując i wyszukując coś najlepszego dla siebie. Jak przestanę
      karmić może "przerzucę się" na inne środki. Odsetek kobiet, które zaszły w ciążę
      stosując w/w środek na tle innych środków wg danych statystycznych wypada bardzo
      dobrze. Pozdrawiam
      • Gość: kamila Re: depo-provera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:26
        podobno to bardzo bezpieczna metoda. ja jednak jakbym wiedziala ze moge sie w
        takie cos "wpakowac"- NIGDY W ZYCIU BYM NIE ZARYZYKOWALA. POZDRAWIAM
        • ktosik80 Re: depo-provera? 12.12.06, 10:45
          Dziękuję za wszystkie posty. raczej spróbuję czegoś innego. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka