Dodaj do ulubionych

bol gardla

IP: *.68.91.148.mielec91.tnp.pl 02.04.07, 17:08
nie wiem co robic ,juz od rzech tygodni boli mnie gardlo,mialam
antybiotyk,pozniej zastrzyki i znowu antybiotyk,mialam skierowanie do
laryngologa ,ale ten tylko przepisal antybiotyk i tyle,wydaje mi sie ,ze
powinien mi wymaaz z gardla zrobic,chyba zmienie lekarza,na dodatek uszy mnie
bola jescze troche ,nigdy jescze tak nie mialam dlugo tego wszystkiego ,prosze
o rade
Obserwuj wątek
    • jeanne72 Re: bol gardla 02.04.07, 18:01
      Wymaz z gardła na pewno by się przydał. Poza tym proponuję zrobić morfologię
      krwi z rozmazem.
    • smolkowicz_a Re: bol gardla 03.04.07, 18:26
      Słuchaj jakbym o sobie czytała! 2 tyg temu obudziłam się z bardzo mocnym bólem
      gardła. Nie mogłam mówić, przełykać śliny. Straszne. Najgorsze,że było to 2 dni
      przed wyjazdem za granicę. Oprócz tego nie miałam nawet kataru, jedynie
      zwłaszcza rano odpluwałam taką okropną ropę, zbitą w w "kulkę" coś jakby w
      kształcie i wilkości maliny. Obrzydlistwo. Poszłam do lekarza. Przepisała
      antybiotyk, augmentin. Miałam brać co 12 godzin. Po kilku dniach było jakby
      lepiej, ale na następny dzień wszystko powróciło. Nie pomagały tabletki do
      ssania, a ja z bólu nie spałam pół nocy. Stosowałam chyba wszystkie dostępne
      środki i nic. Kiedy już straciłam nadzieję przypomniałam sobie o sposobie mojej
      mamy. Pamiętam to dobrze z dzieciństwa. Mimo, że na samą myśl robiło mi się
      niedobrze nie widząc innego wyjścia postanowiłam spróbować. A sposób mamy to:
      gorące mleko, łyżeczka miodu i pokrojony ząbek czosnku. Chwilkę to musi postać,
      żeby się przegryzło i należy wypić jak jest jeszcze dosyć ciepłe. Miód trochę
      łagodzi smak. Wyobraźcie sobie, że na drugi dzień było już dużo lepiej, a
      dzisiaj po trzech dniach picia tej mikstury jest już bardzo dobrze. Polecam.
    • Gość: milutka Re: bol gardla IP: *.68.91.148.mielec91.tnp.pl 04.04.07, 18:15
      dalej mnie pobolwa ,dotego katar doszedl,uszy jescze bola ,nie wiem co robic
      ,przeciez juz trzeciego antybiotyku nie ma sensu brac
      • Gość: milutka Re: bol gardla IP: *.68.91.148.mielec91.tnp.pl 08.04.07, 12:00
        dalej wszystko boli juz prawie miesiac a nie a poprawy,goraczki nie ma ,tylko
        jest stan podgoraczkowy nie wiem jakie badania trzeba zrobic ?
        • Gość: jb Re: bol gardla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:06
          idż sama prywatnie do laboratorium i poproś o wymaz z gardła.Z wynikiem idż do
          laryngologa po odpowiedni antybiotyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka