antosiczek 05.05.07, 21:13 Gdzie w Warszawie mogę zrobić ten zabieg i ile kosztuje. Czy do zabiegu używane są preparaty wzbogacające florę bakteryjną jelita i środki antygrzybicze? Jakieś informacje na ten temat? Gdzie szukać? Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rachela27 Re: hydrokolonoskopia Warszawa 06.05.07, 10:19 A ty wiesz jakie są niebezpieczne tego typu zabiegi. Możesz mieć np. uchyłki jelita, o których nie wiesz i może dojść do perforacji jelita. Możesz mieć polipy, stany zapalne...itp. Lepiej zadbać o odpowiednią dietę, dużo płynów, ruchu, a jelita będą lepiej pracować. Ale zrobisz jak uważasz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: hydrokolonoskopia Warszawa 06.05.07, 10:29 kolonoskopia to badanie dolnego odcinka przewodu pokarmowego a ty myslisz o hydrokolonoterapii - jak powiedziano wyzej zabieg wiąże sie z pewnym ryzykiem, jest dosc drogi i podobno wymaga kilku powtorzen czy nie lepiej zrobic oczyszczanie trawienne wg Tombaka, albo przy pomocy preparatow ziolowo-blonnikowych, ktore jelita odkleja, a na dodatek pomoga w odbudowie fizjologicznej flory, bez ryzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
antosiczek Re: hydrokolonoskopia Warszawa 06.05.07, 20:43 Dlatego właśnie proszę o informacje na temat hydrokolonoskopii, bo nic o niej nie wiem a w internecie też niewiele znalazłam. Nie znam żadnych innych sposobów oczyszczenia organizmu z grzybów. Jak wiadomo problem utrzymuje się w związku ze spożywaniem cukru- tyle, że nie chodzi o ten biały, którym słodzi się herbatę a o wszelki cukier w produktach spożywczych; w makaronie, ziemniakach, owocach i o spożywanie drożdży; w pieczywie chociażby.To białe jest trucizną a ciemne często koloryzowane jest karmelem więc cukrem w innej postaci, poza tym większość pieczywa w sklepach jest na drożdżach- i tak w kółko. Nie da rady skomponować chyba drastycznie czystej od cukru i drożdży diety? A ja muszę oczyścić organizm z przerostu drożdży. Jak mówię o tym lekarzom to mi serwują antybiotyki lub sterydy- co powszechnie wiadomo nie rozwiązuje problemu ale go pogłębia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: hydrokolonoskopia Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:48 nie znalazłaś, bo hydrokolonoskopia nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: hydrokolonoskopia Warszawa 06.05.07, 21:58 I myślisz, ze hydrokolonoterapia Ci pomoże? A jeśli masz jakieś zmiany chorobowe w jelicie grubym? Wiesz, czym może się skończyć taki zabieg? Jeśli zależy Ci na oczyszczeniu jelita, to zapytaj lekarza, czy nie przepisze Ci środka Fortrans - on sluży do czyszczenia jelita. Ale i tak żadne płukanki nie usuną grzybicy! Odpowiedz Link Zgłoś