Dodaj do ulubionych

czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex?

26.05.03, 21:39
a jeśli tak to czy jest na to jakaś rada?
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 26.05.03, 22:07
      tak, mogą i to bardzo.
      było już mnóstwo wątków na ten temat- poszukaj ich np. forumową wyszukiwarką.
    • gingerus Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 27.05.03, 11:25
      Brałam Diane-35 przrz 1,5 miesiaca i w tym czasie sex był ostatnią sprawa na
      która miałam ochote. Dodatkowo każdy czuły dotyk mężą powodował ból.
      Gdy odstawiłam tabletki poczułam sie jakby mi ktos skrzydła przyszył - nie
      mówiąć o chęci "zjedzenia" męża i nie wychodzenia z łózka przez cały weekend.
      Mój mąż powiedział iz woli karton prezerwatyw niz tabletki. Moze ci sie to
      wydac bardzo zaściankowe i średniowieczne , ale przez te 1,5 miesiaca
      straciłabym prace ( takie miałam jazdy po tabletkach) miałabym wypadek
      samochodowy( mroczki przed oczami) i po roku małżeństwa mój facet stwierdził iz
      tak naprawde to nie wie kim ja jestem bo takiej nigdy mnie nie widział a znamy
      sie 13 lat.

Biore bromergon który likwiduje ból i obrzmienie piersi przed miesiaczka .
      sex znowu nabrał kolorów
      czuje sie swietnie
      Podobno po jakimś czasie przechodza wszystkie objawy wywoływane przrz tabletki.
      Kolezanka bierze Diane-35 kilka lat i nie widze by wpłyneło to nan jej zycie
      ani w parcy, ani w domu ani w zwiazkach.
      Powodzenia.
      • filutex Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 27.05.03, 12:30
        z tego co piszecie wynika, ze jedyna rada na ten problem jest odstawienie
        pigulek. czy jednak nie ma innego sposobu? tzn. czy sa pigulki, ktorych efekty
        uboczne w tym zakresie sa mozliwie jak najmniejsze?
        • an_ni Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 27.05.03, 13:22
          nie koniecznie jedynym wyjsciem jest odstawienie, ja zmienilam Cilest ktory u
          mnie powodowal zmniejszenie libido na Logest i wszystko jest w porzadku
          Diane to nie jest standardowy srodek antykoncepyjny tylko bardziej leczniczy-
          moze sprobuj innych pigulek oczywisice za porada lekarza
    • burza_gradowa Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 27.05.03, 13:02
      tak, wlasnie z tym problemem udalam sie dzisiaj do lekarza (biore Diane35).. p.
      doktor powiedziala, ze wszystkie srodki moga miec takie dzialanie..duzo zalezy
      od organizmu..z kolei czytalam wypowiedz lekarza, ktory twierdzi ze sposobem na
      to moze byc zmiana srodka na trojfazowy lub o wiekszej dawce estrogenow.. ja
      jednak dostalam regulon..no nie wiem..sama jestem ciekawa efektu..bo ostatnio
      to jus sie troche tym wszystkim zdołowałam
      • une1 Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 27.05.03, 15:59
        to wszystko jest bardzo indywidualne, ja wlasnie zamienilam diane na harmonet
        (nie ze wzgledu na libido, przy diane bylo ok) i po harmonecie, koniec z sexem,
        odstawilam pigulki, nie sluzyly mi bowiem do niczego, nie bylo sie przed czym
        zabezpieczac, skoro nie maialam ochoty, najgorsze bylo to ze taki stan
        utrzymywal sie przez kilka miesiecy po odstawieniu, teraz mam wsret do pigulek,
        niestety...
    • filutex Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 27.05.03, 23:07
      gwoli scislosci: ja jestem facetem, a problem dotyczy mojej dziewczyny.
      za wszystkie wypowiedzi bardzo dziekuje i...
      ...prosze o jeszcze!!!

choc z tego co zostalo napisane wynika ze kazde pigulki moga spowodowac spadek
      libido;-(
      a na ich odstawienie nie ma raczej szans, jestesmy bardzo mlodzi i nie mozemy
      sobie pozwolic na takie ryzyko.
      • zalotnica Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 28.05.03, 17:45
        filutex napisał:

> ... ja jestem facetem,
        >choc z tego co zostalo napisane wynika ze kazde pigulki moga spowodowac spadek
        > libido;-(
        > a na ich odstawienie nie ma raczej szans, jestesmy bardzo mlodzi i nie mozemy
        > sobie pozwolic na takie ryzyko.

....a czy inne skutki uboczne "wpadly" w Twoje oczy, czy tylko ten
        JEDEN powod Cie tak bardzo zmartwil..?
        ...bardzo mlodzi...tzn. jaki to jest wiek...?

Pozdrawiam
        • moboj Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 28.05.03, 18:30
          zalotnica napisała:

> ....a czy inne skutki uboczne "wpadly" w Twoje oczy, czy tylko ten
          > JEDEN powod Cie tak bardzo zmartwil..?

uwaga, uwaga !!! zalotnica znów się czepia !!!
          a może innych skutków ubocznych nie ma?

> ...bardzo mlodzi...tzn. jaki to jest wiek...?
          >
          > Pozdrawiam

czepiania ciąg dalszy. zalotnico, daj juz sobie spokój.
        • filutex Re: do zalotnicy 29.05.03, 01:42
          zalotnica napisała:

> filutex napisał:
          >
          > > ... ja jestem facetem,
          > >choc z tego co zostalo napisane wynika ze kazde pigulki moga spowodowac spa
          > dek
          > > libido;-(
          > > a na ich odstawienie nie ma raczej szans, jestesmy bardzo mlodzi i nie moz
          > emy
          > > sobie pozwolic na takie ryzyko.
          >
          > ....a czy inne skutki uboczne "wpadly" w Twoje oczy, czy tylko ten
          > JEDEN powod Cie tak bardzo zmartwil..?
          > ...bardzo mlodzi...tzn. jaki to jest wiek...?
          >
          > Pozdrawiam

jesli chodzi o wiek to, ze tak powiem wczesne 20ki jestesmy.
          no i oczywiscie ze spadek libido jest skutkiem ubocznym, ktory bardziej niz
          inne rzuca mi sie w oczy (ja jako wczesna 20ka mam libido hmm... spore wink)
          a inne skutki uboczne to to, ze moja dziewczyna "nie czuje sie kobieca tak jak
          wczesniej" (cokolwiek to niemialoby znaczyc wink)

skoro juz wykazalem sie brakiem wrazliwoci oraz zrozumienia kobiet to czekam na
          baty wink

pozdrawiam
          • moboj Re: do zalotnicy 29.05.03, 07:23
            filutex napisał:

> jesli chodzi o wiek to, ze tak powiem wczesne 20ki jestesmy.
            > no i oczywiscie ze spadek libido jest skutkiem ubocznym, ktory bardziej niz
            > inne rzuca mi sie w oczy (ja jako wczesna 20ka mam libido hmm... spore wink)
            > a inne skutki uboczne to to, ze moja dziewczyna "nie czuje sie kobieca tak
            jak
            > wczesniej" (cokolwiek to niemialoby znaczyc wink)
            >
            > skoro juz wykazalem sie brakiem wrazliwoci oraz zrozumienia kobiet to czekam
            na
            >
            > baty wink
            >
            > pozdrawiam

czesc. a na pewno ci się oberwie od zalotnicy, bo ona jest zdania, że jak facet
            nie uzywa prezerwatyw i stosunku przerywanego (łącznie z panowaniem nad
            kroelkowaniem) to znaczy, że jest nieodpowiedzialny, nie kocha swojej kobiety,
            wykorzystuje ją, a ich związek wczesniej czy później się rozpadnie. a
            dziewczyna, która łyka tabletki na pewno "puszcza" sie od piaskownicy, a
            partnerów zmienia srednio co noc.
            zreszta możesz sobie poczytać wątek "sex bez tabletek" załozony przez
            zalotnicę - toczy sie tam bardzo burzliwa dyskusja.
            a co do libido: wybierzcie sie do ginekologa, może zmieni wam tabletki na
            trójfazowe, bądź z mniejszą ilością hormonów.
          • zalotnica Re: do filutka...o; 09.06.03, 03:31
            Hej , filutek...
            Jak tam ten Wasz , badz co badz wazny PROBLEM...?
            Jak zostal rozwiazany...? Czy ONA nadal ciagle
            mowi Tobie NIE i NIE ...? o;

filutex napisał:

> jesli chodzi o wiek to, ze tak powiem wczesne 20ki jestesmy.
            > no i oczywiscie ze spadek libido jest skutkiem ubocznym, ktory bardziej niz
            > inne rzuca mi sie w oczy (ja jako wczesna 20ka mam libido hmm... spore wink)

***napisz mi filutku...skad ja to wiedzialam...o;
            (czy ta wczesna 20ka to aby nie = 17 ? o;

>a inne skutki uboczne to to, ze moja dziewczyna "nie czuje sie kobieca tak jak
            > wczesniej" (cokolwiek to niemialoby znaczyc wink)

***a wiesz, ze ja nie wiem co to znaczy...? o;
            napisz prosze, kobiety beda mialy swietna lekture , jesli czegos
            dowiedza sie od mezczyzny...o;
            (...czy to jest pierwsza Twoja partnerka...?)

> skoro juz wykazalem sie brakiem wrazliwoci oraz zrozumienia kobiet to
            > czekam na baty wink

*** widze , ze Cie moboj juz mna postraszyla...ale ona zawsze tak robi...
            jest bardzo "humorzasta" osoba...o;
            nie obawiaj sie niczego, jesli sam uwazasz, ze partnerki nie
            krzywdzisz i partnerka "wytrzymuje " jeszcze z toba ...o;
            to mnie jest nic do tego....
            ...to jednak bez tych piguleczek nie da sie...? tak uwazasz...?

Pozdrawiam...
    • moboj Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 27.05.03, 23:23
      ja biorę od wielu lat microgynon i nie mam problemów z libido. a wręcz
      przeciwniesmile
      • qkardka Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 28.05.03, 19:32
        Ja od jakiś 7 lat biorę Triquilar ( środek trójfazowy ) i jak do tej pory nie
        miałam żadnych problemów. Za namową jednej z lekarek przechodziłąm na Cilest i
        Minulet ale już w pierwszych miesiącach miałam straszne migreny i dlatego
        powróciłam do sprawdzonych tabletek... Libido szczytuje a objawów ubocnych
        typu powiększenie biustu nie mam sad((( innych zresztą też. Są jeszcze
        minipigółki ale nie pamiętam nazwy oraz zastrzyk Depro Provery jeśli jesteście
        pewni, że w ciągu dłuższego okresu czasu nie planujecie dzieci ... Pogadajcie
        z innym ginekologiem może endokrynologiem

qkardka
    • monika.antepowicz Re: czy pigułki mogą zmniejszać ochotę na sex? 29.05.03, 22:11
      Mogą , w takich przypadkaxch czasem pomaga zmiana na pigułki o nieco większej
      zawartości estrogenów lub pigułki trójfazowe.
      • burza_gradowa w swietle tej wypowiedzi .. 29.05.03, 22:59
        mi spadła ochota na seks po diane35 więc lekarka przepisałami regulon.. ale to
        wyglada na to ze to nic nie da bo przeciez diane ma najwiecej estrogenów..
        czyli nie mam na co liczyc czy jednak jest szansa ze to diane tak działało i
        taka zmiana ma sens?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka