minolt 01.06.03, 19:40 Po ciazy bardzo boli mnie kregoslup, tak ze nawet nie moge wstac z lozka. Poradzcie co robic! Zaznaczam, ze zadna gimnastyka mi nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
merkuryka Re: bole kregoslupa 01.06.03, 21:31 Po pierwsze nie napisałaś jak długi okres czasu upłynął od momentu porodu. Mnie kręgosłup bolał przez pierwsze dwa miesiące, a później jak ręką odjął. Jeżeli boli Cię odcinek lędźwiowy kręgosłupa, to polecam Ci ćwiczenia typu "koci grzbiet", noi z tej samej pozycji dociąganie pleców do ziemii, pozatym rewelacyjne jest ćwiczenie, które polega na tym, że leżąc na brzuchu, opierasz splecione dłonie z tyłu głowy na karku, a następnie podnosisz głowę najwyżej jak tylko potrafisz,powinnaś wykonać ok 12 takich powtórzeń. Rezultaty tych ćwiczeń powiinny być zauważalne po ok. 2 miesiącach, jeśli jednak naprawdę nie pomogą Ci ćwiczenia to zgłoś się do swojego lekarza, bowiem możesz mieć jakiś ucisk, na któryś z kręgów. Odpowiedz Link Zgłoś