kask31 08.06.03, 13:43 Mam pytanko, drętwieją mi kończyny (ręce i nogi) czy może to być spowodowane braniem tabletek antykoncepcyjnych (minulet)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksia78 Re: tabletki a drętwienie 08.06.03, 21:16 Moze. Moja siostra tak reagowala. Musiala odstawic. Mnie natomiast nic nigdy nie bylo. pzdrv kasia Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: tabletki a drętwienie 24.06.03, 15:34 Trzeba na takie rzeczy uwazac. Ja mialam 2 razy pozagalkowe zapalenie nerwu wzrokowego, wtedy traci sie nagle wzrok i od razu badaja cie w kierunku stwardnienia rozsianego. Na szczescie u mnie jest to wykluczone. Jednak dretwienie moze byc rowniez objawem takich sklonnosci i wowczas nalezy odstawic tabletki. Ja wlasnie odstawiam. Czytalam nawet artykul, ze w USA zaobserwowano, ze wiecej dziewczyn, ktore biora tabletki ma stwardnienie, niz tych, ktore nie biora. Oczywiscie nie ma jednoznacznego zwiazku, ale na pewno trzeba z tym uwazac i jak nie minie, to odstawic. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: tabletki a drętwienie 24.06.03, 16:49 kask31 napisała: > Mam pytanko, drętwieją mi kończyny (ręce i nogi) czy może to być spowodowane > braniem tabletek antykoncepcyjnych (minulet)? A ludzicie sie ciagle , ze nie ? Nawet na proszkach od bolu glowy jest informacja, ze jesli zaobserwowales zmiany, ktore nie wystepowaly przed braniem pastylek to "STOP USE " Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: tabletki a drętwienie 24.06.03, 23:28 zalotnica napisała: > A ludzicie sie ciagle , ze nie ? > Nawet na proszkach od bolu glowy jest informacja, ze jesli > zaobserwowales zmiany, ktore nie wystepowaly przed braniem > pastylek to "STOP USE " po pierwsze: przestań ciągle czepiać sie pigułek. ty nie bierzesz - twój wybór. my bierzemy - nasz wybór. przecież naszym braniem nie wpływamy na Twój stan zdrowia, no nie? po drugie: wyobraź sobie, że na ulotce od moich pigułek tez jest napisane, że w razie zaburzeń, które nie występowały wcześniej (i tu cała lista) należy natychmiast odstawic pigułki. najpierw sprawdź a potem się wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: tabletki a drętwienie... 25.06.03, 03:32 moboj napisała: > zalotnica napisała: > > > A ludzicie sie ciagle , ze nie ? > > NAWET na proszkach od bolu glowy jest informacja, ze jesli > > zaobserwowales zmiany, ktore nie wystepowaly przed braniem > > pastylek to "STOP USE " >po pierwsze: przestań ciągle czepiać sie pigułek. ty nie bierzesz - twój >wybór. my bierzemy - nasz wybór. *...a czy wiesz , ze zlosc pieknosci szkodzi ? piszesz jakby w obawie , ze a noz sie skusze i znowu zaczna sie kolejki... >przecież naszym braniem nie wpływamy na Twój stan zdrowia, no nie? *I Bogu dzieki... >po drugie: wyobraź sobie, że na ulotce od moich pigułek tez jest napisane,że w >razie zaburzeń, które nie występowały wcześniej (i tu cała lista) należy >natychmiast odstawic pigułki. najpierw sprawdź a potem się wypowiadaj. * czy ty aby jestes pewna , ze nie masz problemow ze zrozumieniem ? Poczytaj sobie ...moze cos dotrze... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ethlin Do Zalotnicy 24.06.03, 20:15 Droga Zalotnico, o ile kojarzę, nie bierzesz tabletek. Czy i tutaj musisz wtrącić swoje 3 grosze, że tabletki są be? Ja nie wypowiadam się na tematy które mnie nie dotyczą, polecam to i Tobie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
starlette Re: Do Zalotnicy 24.06.03, 20:34 Ja zas widzę ze zalotnica nie wypowiada się tu na temat pigułek anty tylko leków ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: Do Zalotnicy 24.06.03, 20:35 ethlin napisała: > Droga Zalotnico, > o ile kojarzę, nie bierzesz tabletek. Biore tabletki od bolu glowy moze 3x w roku i nawet na tym opakowaniu pisze to co napisalam wczesniej...a z hormonkami igrac nie mozna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Do Zalotnicy 24.06.03, 23:57 zalotnica napisała: > Biore tabletki od bolu glowy moze 3x w roku i nawet na tym > opakowaniu pisze to co napisalam wczesniej...a z hormonkami > igrac nie mozna. No i dobrze. Bierz swoje tabletki, a do naszych - skoro nie masz o nich pojęcia - wreszcie przestań się wtrącać... Przecież to nawet nie jest śmieszne - to zaczyna być żałosne... K. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: Do kami 25.06.03, 03:34 the_kami napisała: >> zalotnica napisała: >> Biore tabletki od bolu glowy moze 3x w roku i nawet na tym >> opakowaniu pisze to co napisalam wczesniej...a z hormonkami >> igrac nie mozna. >No i dobrze. Bierz swoje tabletki, a do naszych - skoro nie masz o nich >pojęcia - wreszcie przestań się wtrącać... * Ach, zapomnialam, ze ty tutaj na tym forum jako expertka od pigulek wystepujesz... , zabrzmialo to, niczym jak grozba.... >Przecież to nawet nie jest śmieszne - to zaczyna być żałosne... * alez nie czytaj , prosze ..... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: tabletki a drętwienie 24.06.03, 23:03 Niekoniecznie- moze byc to objaw zaburzeń elektrolitowych Odpowiedz Link Zgłoś