Dodaj do ulubionych

Witaminy dla cery

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 15:41
bardzo proszę o jakieś rady dotyczace witamin które pomagają na lepszny
wygląd cery. (kiedyś leczyłam się na trądzik)
Wiem że są to wit z grupy B, ale czy ktoś mógłyb poradzić mu które dokładnie?

dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 15:50
      A wyleczyłaś trądzik? W jaki sposób?
      • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:00
        co prawda, czasem coś się tam jeszcze pojawi (ale jest o niiiebo lepiej niż
        kiedyś) początkowo leczyłam maściami (bez recepty)potem już antybiotykami, i
        różnymi żelami.
        teraz też na noc jak nie zapomne to smaruje się jednym żelem.

ale chciałabym zakupić sobie jeszzce jakieś witaminy na poprawę wyglądu cery.
        znacie jakieś?
        • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:07
          A możesz podać nazwy? Sorry że zawracam głowe ale sama mam taki problemuncertain
          • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:11
            ta maść bez recepty to Benzacne, amtybiotyki-to już nie zabardzo pamiętam (ale
            b.pomagają) coś na "t" ale naprawdę nie pamiętam, można się jeszcze smarować
            żelem clindacne.
            (lekarze może też przepisać isotrexin-silny żel (dobry), ale początkowo
            strasznie wysusza skóre)

Życzę wszystkim ofiarom trodziku, pozbycia się go-raz na zawsze.
            powodzeniawink
    • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:20
      Eh... ja już tyle tego miałam że szkoda gadać pomaga na chwilke a potem od nowa
      to samo! sad Benzakne i brewoxyl to na samym poczatku staoswalam. Nie pomagalay
      wiec dermatolog. Przepisywanie ciągle stert drogich maści i dalej nicsad Ile masz
      lat jesli moge zapytac?smile
      • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:32
        Oooo tak,te specyfiki są cholernie drogi, ja kiedy miałam za jednym razem
        wykupić całą recepte, to płaciłam w aptece coś ok.100 zł.

----
        mam 19 lat
        • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:47
          No fakt ! Ceny są straszne...uncertain i najgorsze jest to że to niekoniecznie
          pomaga..uncertain Więc jestem starsza o dwa latawink i powinnam mieć to cholerstwo dawno
          za sobą!!!!
          • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:49
            słyszałam że trądzik może się utrzymywac do 25 roku zycia!

masakra!
            • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:51
              Wiem! niektórzy walcząc z nim nawet jeszcze dłużej ! Ale wybieram się po
              skierowanie na badania hormonalne. Mo że tędy droga.
              • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:56
                a od jakiego czasu się juz leczysz?
                • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 17:01
                  Uff. odkąd tylko pamiętam. Napewno od 16 roku życia, wcześniej pojawiały sie
                  pryszcze ale sporadycznie. Wiec stosowałam Benzackne, potem Brewoxyl. a u
                  dermatologa lecze się od 1,5 roku. Z tym że od pół roku mam te same maści i sie
                  po prostu skóra przyzwyczaja...uncertain
                  • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 17:18
                    ja tez na poczatku "leczyłam" się sam w domum, najczęściej reklamowanymi przez
                    TV kosmetykami do cery tądzikowej, które zupełnie nic nie pomagały!

Do dermatologa poszłam jakiś rok, temu, ale to co mi przepisał-na początek
                    antybiotyki od razu przyniosło pozytywne efekty, (widoczne juz po jakiś 3
                    tygodniach).

teraz chodzę tylko po recepte jak mi się skończy maść.
                    • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 17:35
                      Może po prostu trafiłaś na dobrą panią dermatologsmile Mi od razu powiedziała że na
                      efekty muszę długo czekać co najmniej pól roku. Tylko minęlo już połota roku i
                      nadal to samo. Moze jest lepiej ale po takim dlugim leczeniu już nic nie powinno
                      być! I u mnie nie ma reguły, że mnie wysypuje przed okresem po czy w trakcie. ja
                      mam cały czasuncertain A pani dermatolg po przepisaniu recept jedynie mówiła, nie
                      dotykac nie drapć nie nosić grzywki na czoletongue_out dzięki tyle to i ja wiemtongue_out Z
                      jakiego jesteś miasta?smile
                      A co do tych witamin to jest sporo w aptekach takich preparatów wzmacnijących
                      ktore działaja na skóre włosy i paznokcie.
                      • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 17:52
                        heheh-mój dr dermatolog to mężczyzna wink

tak naprawde to powiem ci szczerze że zwlekałam tak długo żeby do niego pójść
                        bo się-wstydziłam.

u mnie też nie było reguły-miałam je czesto, ale wysyp nasilał się przed
                        okresem, wtedy to juz było strasznie...

-nie dotykać, nie drapać, nie nosić grzywki... (skąd ja to znam hmmmm)
                        --->mi jeszcze wspominał o dieci - o tym czego nie powinnam jeść.

a próbowałaś jakis swoich metod żeby pozyć się TEGO z twarzy?
                        bo ja to juz baaardzo różych sposobówm---np. przez 1/2 roku chodziłam na
                        solarium, myslałam że pomoże ale nic...

tak, będę musiała jeszce poszukać które to dokładnie witaminy powinnam kupić,
                        albo zapytam dr. przy następnej wizycie

aha, jestem z woj.dolnośląskiego
                        • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:00
                          Metoda solarium nie ale metoda słońce tak. nie powiem bo to działa tylko ze
                          później wszystko powraca ze zdwojona sila...uncertain Dlatego generalnie latem cera
                          wygląda lepiej niz zimasmile Wiec tą metodę odradzam i to bardzo. a co do diety..
                          nie mam problemów z przemiana materii, może pasowało by ograniczyć tylko
                          słodkie. Ale nie sadze żeby to by główny powód trądziku, nie jadłam słodkiego
                          miałam smile jem słodkie i także mam.
                          • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:11
                            nom, ale nie wszystko co słodkie jest zabronione. Ważne żeby nie jeść np.
                            potraw bardzo ostro przyprawianych.
                            Ale masz racje to nie dieta (to co jemy) jest przyczyna trądziku, zazwyczaj
                            jest to sprawa indywidualna, bo u niektórych może to włąsnie byc spowodowane
                            jakimiś zmianami hormonalnymi (a wtedy podobno jest tez potrzebna wizyta u
                            ginekologa i konsulatcja w sprawie leku także z nim)
                            • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:15
                              Dokładnie tak .. zależy od osoby i tyle. To jest bardzo indywidualna sprawa.
                              Dlatego zamierzam skonsultować sie z ginekologiem i zrobić badania na hormony.
                              Może właśnie tędy droga..heheh przez mnie ten Wątek powinien nosić inny tytułwink
            • Gość: magaa Re: Witaminy dla cery IP: *.attu.pl 12.06.07, 22:05
              do 25? ja nie mialam nigdy idealnej cery, ale nie mialam trądziku, a teraz -
              mam 29 lat, tak mnie wysypało w lutym, że mam do tej pory, koszmar, i mam
              wrażenie, że jak jestem na słońcu to mnie potem od tego swędzi zwłaszcza na
              czole, a przecież musze chodzić po ulicy jakoś..
              u dermatologa bylam, mam maści, ale.. hm.. jakoś tak sobie pomaga..
              • Gość: Melll Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:11
                Nie ma jakiegoś konkretnego przedziału wiekowego. Jakich maści używasz? Nie
                stosowałaś nigdy hormonów?
    • Gość: Sandra Re: Witaminy dla cery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:29
      heheh, nom, ale fajnie było "spotkać" kogoś komu problem TRĄDZIK, nie jest obcy.

W rzeczywistości, chociaż to dość popularne schorzenie, to jednak nie widzi się
      tego tak często na ulicy, przeważają raczej zdrowe ładne buźki, które nie
      wiedzą co to znaczy patrzeć w lustro i liczyć codziennie nowopojawiające się na
      twarzy wypryski.
      • Gość: Ana Re: Witaminy dla cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:42
        No dokladnie tak wlasnie jest...Przewaznie widzi sie ludzi z ładna cera.Ale to
        jest jednak spory problem, ktory wcale tak łatwo nie znika!uncertain Mozna nawet
        powiedzieć ze idzie sie przyzwyczaicsad
        • Gość: Sandra ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:48
          życzę Tobie (i sobie też) powodzenia w walkce z tym cholerstwem.
          mam nadzieje że raz na zawsze uda się nam to pokonać.
          (aż się boje tego słowa-raz na ZAWSZE)-ehhh!

Pozdrawiam Serdecznie.

Sandra
          • Gość: Ana Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:51
            Dzięki i wzajemniesmile!!również Ciebie pozdrawiam i w razie czego życzę dużo
            wytrwałości.

Anasmile
            • Gość: Kimi Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 21:47
              Polecam drożdże Lewitan i sok z marchwi. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka