Gość: m IP: *.u.mcnet.pl 06.12.01, 10:14 Pani Doktor, czy mogfłaby mi Pani pomóc w rozszyfrowaniu wyników badań: Prolaktyna - 156 mIU/ml Prolaktyna po MCP - 2829 mIU/ml. Normy laboratorium - 40-530 mIU/ml. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: Wyniki badań - prolaktyna z MCP? IP: 213.77.91.* 06.12.01, 17:13 drugi wynik badania to poziom prolaktyny po obciążeniu (Metroclopriamidem - lub coś koło tej nazwy) i nie powinien on przekraczać 5 krotności wyniku podstawowego. Zgłoś sie do lekarza, który zlecał Ci to badanie a na pewno powie Ci co dalej. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
edyta Re: Wyniki badań - prolaktyna z MCP? 06.12.01, 21:00 Monika ma rację, coś za dużo wyszło. lekarz na pewno wdroży odpowiednie leczenie i za 3-4 miesiace pewnie sie wyrówna. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renika Re: Wyniki badań - prolaktyna z MCP? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 13.12.01, 00:00 Z jakiego miasta jesteś? Choruję od kilku lat - może będę potrafiła pomóc swoim doświadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: do Reniki IP: *.unregistered.formus.pl 13.12.01, 09:17 Mozesz powiedzieć coś wiecej na forum. Myślę że zainteresuje to więcej osób. Wiesz może dlaczego pierwszy wynik jest w normie, a drugi już nie? Jakie mogą być konsekwencję takiego stanu? Czy cieżko i długo się to leczy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina PROLAKTYNA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 15:26 Mialam niedawno robione badania hormonalne i wynik byl taki: PROLAKTYNA: 25,6 ng/ml (norma laboratorium: 1,9-25,9). Moja pani ginekolog stwierdzila, ze mam bardzo dobre wyniki (bo faktycznie oprocz tego mialam badany poziom progesteronu i estradiolu i wyniki byly ok), ale wydaje mi sie, ze prolaktyna troszke za blisko gornej granicy, co absolutnie nie wzruszylo pani ginekolog ("Przecież jest w granicach normy!"). Nasza internetowa Pani Doktor M.A. potwierdziła moje spostrzeżenie na temat podwyższonej prolaktyny i poleciła ją kontrolować (pisała coś o tescie z metoklopramidem). Jak to wygląda, na co trzeba się przygotować? Czy mam wspomniec mojej pani ginekolog o tym? A jak się do mnie uprzedzi ("Jajko mądrzejsze od kury?!")? Pozdrawiam serdecznie Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Wyniki badań - prolaktyna z MCP? 14.12.01, 08:16 Bardzo dyskretnie jest podwyzszona prolaktyna w tescie z metoclopramidem, ale jesli nie ma Pani dolegliwosci i miesiączki sa prawidłówe, to nie ma sie czym przekjmować!AM Odpowiedz Link Zgłoś