Dodaj do ulubionych

Jak czesto probowac......

21.07.03, 12:18
Dziewczyny, ja mam juz dosyc, jestem zrozpaczona. I znowu nic, choc juz
mialam nadzieje, ze byc moze uda sie tym razem. Na monitorowaniu cyklu
lekarz powiedzial, ze komorka jajowa jest dojrzala i teraz tylko sie kochac
i na pewno bedzie DZIDZIA! Ale niestety znowu OKRES, lzy i rozczarowanie,
nie wspomne juz o wyciaganiu testu ciazowego z kubla na smieci i 100 razy
ogladaniu go.
Mam do Was pytanie,1). czy , ze komorka jajowa jest dojrzala, to znaczy, ze
nastepnego dnia bedzie owulacja? (moj lekarz jest Niemcem i nie jest zbyt
rozmowny).
2). Ile razy i jak czesto nalezy uprawiac seks (u mnie miedzy 12 a 20 dc),
zeby plemniki byly silne? Czy co 2 dzien, czy raczej codziennie (od 12 do 20
dc)?
Dziekuje za odpowiedz
Wiola
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: Jak czesto probowac...... 21.07.03, 12:50
      Skąd ten pomysł , ze by współżyć między 12 a 20 dc? Masz owulację w 19dc?
      • wioleta3 Re: Jak czesto probowac...... 21.07.03, 12:56
        Mam cykl 32 dniowy, podzielilam na 2 i daje to 16. Potem (poprawka +/-4dni) i
        daje mi to (16-4=12, 16+4=20), czyli miedzy dniem 12 a 20 powinny byc dni
        plodne. A ostatnio w 17dc lekarz stwierdzil, ze mam dojrzala komorke jajowa,
        to chyba owu byla okolo 18dc.
        Ale czy dojrzala komorka jajowa swiadczy o tym, ze za dzien jest owu?

mamalgosia napisała:

> Skąd ten pomysł , ze by współżyć między 12 a 20 dc? Masz owulację w 19dc?
    • wioleta3 Re: Jak czesto probowac...... 21.07.03, 14:43
      podciagam watek.....
      wioleta3 napisała:

> Dziewczyny, ja mam juz dosyc, jestem zrozpaczona. I znowu nic, choc juz
      > mialam nadzieje, ze byc moze uda sie tym razem. Na monitorowaniu cyklu
      > lekarz powiedzial, ze komorka jajowa jest dojrzala i teraz tylko sie kochac
      > i na pewno bedzie DZIDZIA! Ale niestety znowu OKRES, lzy i rozczarowanie,
      > nie wspomne juz o wyciaganiu testu ciazowego z kubla na smieci i 100 razy
      > ogladaniu go.
      > Mam do Was pytanie,1). czy , ze komorka jajowa jest dojrzala, to znaczy, ze
      > nastepnego dnia bedzie owulacja? (moj lekarz jest Niemcem i nie jest zbyt
      > rozmowny).
      > 2). Ile razy i jak czesto nalezy uprawiac seks (u mnie miedzy 12 a 20 dc),
      > zeby plemniki byly silne? Czy co 2 dzien, czy raczej codziennie (od 12 do 20
      > dc)?
      > Dziekuje za odpowiedz
      > Wiola
    • wioleta3 Re: Jak czesto probowac...... 21.07.03, 19:16
      ...

wioleta3 napisała:

> Dziewczyny, ja mam juz dosyc, jestem zrozpaczona. I znowu nic, choc juz
      > mialam nadzieje, ze byc moze uda sie tym razem. Na monitorowaniu cyklu
      > lekarz powiedzial, ze komorka jajowa jest dojrzala i teraz tylko sie kochac
      > i na pewno bedzie DZIDZIA! Ale niestety znowu OKRES, lzy i rozczarowanie,
      > nie wspomne juz o wyciaganiu testu ciazowego z kubla na smieci i 100 razy
      > ogladaniu go.
      > Mam do Was pytanie,1). czy , ze komorka jajowa jest dojrzala, to znaczy, ze
      > nastepnego dnia bedzie owulacja? (moj lekarz jest Niemcem i nie jest zbyt
      > rozmowny).
      > 2). Ile razy i jak czesto nalezy uprawiac seks (u mnie miedzy 12 a 20 dc),
      > zeby plemniki byly silne? Czy co 2 dzien, czy raczej codziennie (od 12 do 20
      > dc)?
      > Dziekuje za odpowiedz
      > Wiola
    • magda010 Re: Jak czesto probowac...... 21.07.03, 20:11
      Czytalam, ze nie nalezy wspolzyc ani czesciej, ani rzadziej, niz 3 razy w tygodniu, w ten sposob sa najwieksze szanse i plemniki najsilniejsze. Poza tym jezeli chcesz naprawde trafic w dzien owulacji, to musisz zasttosowac metody naturalnego planowania rodziny, czyli badac swoj sluz (kiedy jest najbardziej plodny, czyli kiedy jest owulacja, jest on przezroczysty i bardzo rozciagliwy), poza tym mierzyc temperature, lub kupic sobie test na owulacje. Inaczej, dzielac cos na oko mozesz w ogole nie trafic w ten moment. Jesli bardzo sie starasz o dziecko, to okresl bardzo precyzyjnie ten moment, bo moze on zupelnie odbiegac od Twoich obliczen na oko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka