Dodaj do ulubionych

sterovag-krwawienie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 10:35
jestem po miesiaczce juz, (byla 7 stycznia). wczoraj zaaplikowalam 3 globulke
sterovagu. wczoraj wieczorem w toalecie zauwazyla sluz z domieszka krwi. to
nie jest resztka miesiaczki
przepisano mi ten lek na maly stan zapalny, aby go wyeliminowac by nie
przerodzil sie w wiekszy.
czy to normalny objaw, krwawienie?
Obserwuj wątek
    • bella_donna5 Re: sterovag-krwawienie 19.01.08, 11:35
      wiesz co nie pamiętam po jakim leku, ale mam tak często, być może po
      tym samym, bo też stosowałam, śluzówka się podrażnia
    • Gość: jagoda co to za lek? osierocic dzieci chcecie? IP: *.instalnet.com.pl 19.01.08, 19:12
      moze sie myle ,to mi to udowodnijcie. z informacji internetowej: substancja czynna- FORMOTIAZOL=sulfonamid dzialajacy przeciwbakteryjnie......SLABE!!!! dzialanie przeciwrzesistkowe i przeciwgrzybiczne....stosuje sie go WSPOMAGAJACO.....niszczy naturalna flore bakteryjna pochwy... . ??????? to ten lek leczy- kogo? chyba tylko portfel lekarza,ktory "hoduje"

pacjentki. wpiszcie w wyszukiwarke: google.de i wejdzcie w niemieckie google i tam wpiszcie substancje czynna formotiazol-otworza sie tyko 3 strony :2 polskie i 1 z hiszpanskojezycznej ksiazki. to niemcy nie znaja tego leku? polski ginekolog zna lek ,ktorego NIE uzywa caly swiat! zla jestem strasznie bo wnioski sa makabryczne -lekarze nie lecza! pytanie: jak dlugo , na co i z jakim skutkiem leczycie sie STEROVAGIEM ? ile kasy wydalyscie na leczenie i z jakich miejscowosci sa ginekolodzy?
      • Gość: agiee1988 Re: co to za lek? osierocic dzieci chcecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:36
        ojj... lek duzo nie kosztuje bo 10 zl. no ale nie wiedzialam co to za lek.
        • Gość: agiee1988 Re: co to za lek? osierocic dzieci chcecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 00:05
          Jak działa lek?

* Preparat ma działanie bakteriobójcze, grzybobójcze i przeciwrzęsistkowe.
          * Powoduje ustępowanie upławów, ułatwia rozwój nabłonka w miejscu nadżerek.

Kiedy lek ma zastosowanie?

W leczeniu nadżerek błony śluzowej szyjki macicy, stany zapalne sromu i
          pochwy, zakażenia bakteryjne i rzęsistkowe pochwy.

czyli mozna go stosowac przy malym stanie zapalnym. na innej stronie jest zas
          napisane ze ma dzialanie przeciwbakteryjne ale ma slabe dzialanie
          przeciwrzęsistkowe i przeciw grzybiczne, ale potwierdzaja uzycie przy stanach
          zapalnych . co ulotka to co innego pisza.

a na mojej jest napisane : przeciw bakteryjne i przeciwzapalne, ustepuja
          uplawy(ktorych nie mam), wskazania :stan zapalny pochwy, świąd, nadzerki,
          zapalenie pochwy na tle grzybicy i rzesistkowicy, stan zapalny u ciezarnych
          • Gość: jagoda co to za lek? osierocic dzieci chcecie?-producent IP: *.instalnet.com.pl 20.01.08, 14:33
            jak masz ulotke to zobacz nazwe producenta i poszukaj go w necie. ja doszlam do : secural=secfarm a to jest towarzystwo przemyslowo handlowe sp.z o.o. ,ktore handluje elektronika!!!!!. www.secural.com. pl www.secfarm.com.pl -produkuje dopochwowe globulki antykoncepcyjne o nazwie secural,nazwa miedzynarodowa nonoxinolum. napisz kto produkuje sterovag. w necie jest napisane ,ze to lek bez recepty. dziwne?
            • Gość: x- Re: co to za lek? osierocic dzieci chcecie?-prod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:28
              Producent jest firmą zielarsko-drogeryjną jak wyczytałam.
            • Gość: x Re: Sterovagowa histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:31
              Oczywiście wszystko co robi zagranica jest ideałem. A już tacy
              Niemcy do nieskonczony ideał. Tylko, że ten nieskończony ideał
              latami podawał ciężarowkom lek,po którym dzieci rodziły się bez
              nóżek i rączek. W Polsce jakoś tego leku nie dopuszczono. Sterovag
              jest lekiem starym jak świat. Najprostsze globulki odkażające. Gdyby
              powodował spustoszenie wśród pacjentek zostałby wycofany.
              • Gość: jagoda firma dziala od 1993 roku=stara jak swiat IP: *.instalnet.com.pl 20.01.08, 15:58
                niemcy to tylko przyklad. mam sasiadke germanistke i mialam nadzieje,ze ona cos przetlumaczy. idac sladem podejrzen... jestes ginem? podales x -ie tragiczny przyklad a to dowod,ze nikomu nie mozna wierzyc. masz kompa to grzeb. raz byl wycofany w 2004 roku bo nie spelnial norm.
            • Gość: jagoda co to za lek? osierocic dzieci chcecie?-producent IP: *.instalnet.com.pl 20.01.08, 15:46
              znalazlam wlasciwego to - towarzystwo przemyslowo-handlowe z warszawy ul.korkowa 120 www.secfarm.com.pl oni produkuja tylko 4 preparaty . nie napisali ,ze produkuja leki tylko preparaty. ziola, witaminy to suplementy diety. desson sluzy do dezynfekcji:skory blon sluzowych ran, sprzetu,wydzielin i wydalin wg www.rozanski.henryk.gower.pl dzial antyseptyki. nie dziwne ,ze piecze moze ja tez cos w garazu ukrece mikserem?
          • Gość: jagoda co to za lek? komp mi szwankuje IP: *.instalnet.com.pl 20.01.08, 15:04
            nie moge tego otworzyc i przeczytac i moze ktos to zrobi. w googlach wpisany sterovag i na stronie 6 przedostatnia strona -BIP...badania wykonane w Instytucie Lekow wykazaly...nie odpowiada wymaganiom....
            • Gość: x Re: W ogóle szwankuesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:33
              A cala twoja wypowiedź jest tendencyjna. Może jesteś z konkurencji?
              Opinia pod wymienionym przez Ciebie adresem jest szczątkowa wyrwana
              z kontekstu i w ogóle nie wiadomo o co chodzi.
              • Gość: jagoda kto ty jestes X-ie? IP: *.instalnet.com.pl 20.01.08, 18:58
                ja o 15:46 napisalam ze desson sluzy do dezynfekcji a ty juz o 15:31 napisales,ze sa to"najprostsze globulki odkazajace"!!!! kobitki co chca sie leczyc mowia o sterovagu-lek!!!! poczytalam wpisy z roznych forow babskich i nikt tam nie mowil o odkazaniu. to co jestes ginem czy producentem tego konserwantu bo na www.wizaz.pl chloroksylenol figuruje jako konserwant. to juz inne tysiaclecie i niech ciebie szczypie i piecze! ja tylko zadaje pytania i coraz bardziej mi sie to nie podoba.
                • Gość: agiee1988 Re:no no tylko sie nie zabijajce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 21:12
                  dokladnie, to secfarm. mnie nic nie piecze, krwawienia ktore bylo delikatne
                  ustapilo.

jak waszym zdaniem wkoncu to paskudztwo czy jakis normalny lek?
                  • Gość: jagoda podbijam-przeczytajcie-wybor wasz IP: *.instalnet.com.pl 08.03.08, 17:51
                    w calej europie nikt tego do dupy babom nie wklada tylko w polsce. ten jezyk wypowiedzi taki bo zla jestem, jak z lekarzem ,pielegniarka sie nie wyklocisz,wyprosisz to i umrzec morzesz.wyprosilam badanie bo inne badania nie pokazywaly,ze jest zle i po badaniu zostalam od razu w szpitalu na najsilniejsza dawke sterudu w kroplowce i jade na sterydach i cyklosporynie (lek po przeszczepach,bardzo "uboczny"). macie internet sprawdzcie.
                    • Gość: gość do jagody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 19:17
                      idź do psychiatry
                    • Gość: do jagody Re: podbijam-przeczytajcie-wybor wasz IP: *.lodz.mm.pl 08.03.08, 19:48
                      popieram najpierw wskazane leczenie psychiatryczne, poźniej inne.
                      • Gość: jagoda do psychiatry idzie ten kto nie ma argumentow IP: *.instalnet.com.pl 08.03.08, 21:07
                        te komentarze mnie nie wzruszaja. co to za genialny polski wynalazek,ktory caly swiat ma daleko gdzies.
            • Gość: wiosna ach to Ty Re: co to za lek? komp mi szwankuje IP: *.resetnet.pl 08.03.08, 20:44
              a czytałaś dokładnie jakim wymaganiom? że jakaś tam partia globulek
              sterovagu miała nierówną powierzchnię
              • Gość: jagoda Re: co to za lek? IP: *.instalnet.com.pl 08.03.08, 21:41
                jakas partia byla technicznie zle zrobiona-to moze sie zdarzyc. ale ten sklad mi sie nie podoba. wiele norm zostalo zniesionych, laboratoria kontrolne przestaja pracowac-na oficjalnej stronie jakiegos panstwowego instytutu w miejcu na dyskusje pracownicze-tak wlasnie pisal ich pracownik. szukalam informacj o koncentracie pomidorowym i laborant pisal ,ze wg tego co bylo kiedys to teraz koncentrat nie jset koncentratem bo jest zageszczany z soku a powinno byc jezeli juz odwrotnie,generalnie w polsce jest samowolka zywieniowa. znajde ten adres. wode mineralna praktycznie kazdy moze produkowac. produkcja napewno jest legalna i produkt nie jest trucizna ale na co ma pomagac -nie wiem. jak sie wpisze sterovag to pojawiaja sie tez fora gdzie kobiety pisza o nim bardzo zle. i jeszcze piecze-to w zadnym leku -oprocz rozgrzewajacych masci-nie jest normalne. a jak wyzre cala naturalna flore bakteryjna to grzybica gwarantowana. a jakim badaniom klinicznym byl poddany skoro to lek to ktos go musial testowac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka