Dodaj do ulubionych

depo provera

03.09.03, 10:47
Interesuje mnie wszystko na temat depo provera. Jakie sa skutki uboczne, kto
nie powinien przyjmowac, ile taka "przyjemnosc" kosztuje??? Bardzo prosze o
informacje od osob, ktore zabezpieczja sie w ten spobob. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katka16 Re: depo provera 03.09.03, 10:51
      Witam,
      Bylo juz tego troche, sama pare razy odpisywalam, radze wrzucic w
      wyszukiwarke. Ja biore od 4 miesiecy i czuje sie swietnie, ale widzialam tu
      rozne opinie. Kosztuje ok 40 zl.

Pozdrawiam
      • ksenia23 Re: depo provera 03.09.03, 11:10
        Czytalam juz o tym, ale bardziej interesuja mnie opinie kobiet, ktore stosuja
        ta metode. Musze przynac, ze najbardziej wystaszylam sie wypadaniem wlosow,
        jako skutek uboczny. A druga sprawa to co z tyciem? Czekam na odpowidz.
        Pozdrawiam
        ps jestem poczatkujaca na tym forum smile
    • kerstink Re: depo provera 03.09.03, 11:19
      Nie bede powtarzac tego, co juz moze czytalas na tym forum.

Ja zaczelam z Cerazette, zeby w ogole sprawdzic, jak cos takiego moze dzialac
      na mnie. Nie mialam zadnych problemow oprocz takiego, ze ciagle zapomnialam i
      byc moze dlatego mialam drobne plamienia. Wiec bralam Depo Provera z pelnym
      przekonaniem, po czym po zastrzyku mialam maly dolek psychiczny, bo juz pewna
      nie bylam. Czulam sie dobrze fizycznie, nie tylam, nie wiem jak z wlosami. Po
      dwoch miesiacach zaczely sie znowu drobne plamienia i na razie nie wiem,
      dlaczego. Moja Pani ginekolog twierdzi, ze powodem moze byc, ze przed tem
      czasami zapomnialam tabletki. Ona nic zlego nie widzi, mam troche odczekac, ew.
      zrobic USG. Ponownie z nia rozmawialm na temat antykoncepcji i znowu wyszlo na
      to, ze najlepiej dla mnie bedzie nastepny zastrzyk.

K.
    • katka16 Re: depo provera 04.09.03, 13:37
      Ja nie za dobrze tolerowałam pigulki dwuskladnikowe - nadmierny apetyt, zle
      stany psychiczne. Zaczelam tez od Cerazzette, zeby sprawdzic czy dobrze ja
      toleruje, bylo b. dobrze wiec lekarz mi polecil depo-provere, bo to
      wygodniejszy sposob a dzialanie takie samo. Czuje sie b. dobrze, nic nie
      slyszalam o zadnym wypadaniu wlosow i jestem b. zadowolona. Wygodne jest to ze
      nie trzeba pamietac o tabletkach i ze nie ma sie miesiaczki. Raz w ciagu 4
      miesiecy zdarzylo mi sie drobne plamienie, lekarz mowi ze to niestety czasem
      sie zdarza, mnie to specjalnie nie przeszkadza, bo i tak w wiekszosci stosuje
      wkladki higieniczne. Tak wiec ze swojej strony bardzo plecam. Nie pamietam
      kiedy ostatnio mialam dolek smile Ale jak juz wspomnialam wczesniej, to jest
      kwestia indywidualna i musisz najpierw sprobowac cerazzette. Jak bedziesz ja
      zle tolerowala, zawsze mozesz odstawic, a przy depo musisz wytrzymac 3 miesiace

Pozdrawiam
      • ksenia23 Re: depo provera 04.09.03, 16:19
        Dzieki za informacje. Troche o tym poczytalam i raczej jestem na tak. Czy moze
        mi ktos powiedziec na jakie badania powinna mnie skierowac pani ginekolog.
        Proba watrobowa, krzepliwosc krwi i cos jeszcze???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka