ksenia23 03.09.03, 10:47 Interesuje mnie wszystko na temat depo provera. Jakie sa skutki uboczne, kto nie powinien przyjmowac, ile taka "przyjemnosc" kosztuje??? Bardzo prosze o informacje od osob, ktore zabezpieczja sie w ten spobob. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka16 Re: depo provera 03.09.03, 10:51 Witam, Bylo juz tego troche, sama pare razy odpisywalam, radze wrzucic w wyszukiwarke. Ja biore od 4 miesiecy i czuje sie swietnie, ale widzialam tu rozne opinie. Kosztuje ok 40 zl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia23 Re: depo provera 03.09.03, 11:10 Czytalam juz o tym, ale bardziej interesuja mnie opinie kobiet, ktore stosuja ta metode. Musze przynac, ze najbardziej wystaszylam sie wypadaniem wlosow, jako skutek uboczny. A druga sprawa to co z tyciem? Czekam na odpowidz. Pozdrawiam ps jestem poczatkujaca na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: depo provera 03.09.03, 11:19 Nie bede powtarzac tego, co juz moze czytalas na tym forum. Ja zaczelam z Cerazette, zeby w ogole sprawdzic, jak cos takiego moze dzialac na mnie. Nie mialam zadnych problemow oprocz takiego, ze ciagle zapomnialam i byc moze dlatego mialam drobne plamienia. Wiec bralam Depo Provera z pelnym przekonaniem, po czym po zastrzyku mialam maly dolek psychiczny, bo juz pewna nie bylam. Czulam sie dobrze fizycznie, nie tylam, nie wiem jak z wlosami. Po dwoch miesiacach zaczely sie znowu drobne plamienia i na razie nie wiem, dlaczego. Moja Pani ginekolog twierdzi, ze powodem moze byc, ze przed tem czasami zapomnialam tabletki. Ona nic zlego nie widzi, mam troche odczekac, ew. zrobic USG. Ponownie z nia rozmawialm na temat antykoncepcji i znowu wyszlo na to, ze najlepiej dla mnie bedzie nastepny zastrzyk. K. Odpowiedz Link Zgłoś
katka16 Re: depo provera 04.09.03, 13:37 Ja nie za dobrze tolerowałam pigulki dwuskladnikowe - nadmierny apetyt, zle stany psychiczne. Zaczelam tez od Cerazzette, zeby sprawdzic czy dobrze ja toleruje, bylo b. dobrze wiec lekarz mi polecil depo-provere, bo to wygodniejszy sposob a dzialanie takie samo. Czuje sie b. dobrze, nic nie slyszalam o zadnym wypadaniu wlosow i jestem b. zadowolona. Wygodne jest to ze nie trzeba pamietac o tabletkach i ze nie ma sie miesiaczki. Raz w ciagu 4 miesiecy zdarzylo mi sie drobne plamienie, lekarz mowi ze to niestety czasem sie zdarza, mnie to specjalnie nie przeszkadza, bo i tak w wiekszosci stosuje wkladki higieniczne. Tak wiec ze swojej strony bardzo plecam. Nie pamietam kiedy ostatnio mialam dolek Ale jak juz wspomnialam wczesniej, to jest kwestia indywidualna i musisz najpierw sprobowac cerazzette. Jak bedziesz ja zle tolerowala, zawsze mozesz odstawic, a przy depo musisz wytrzymac 3 miesiace Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia23 Re: depo provera 04.09.03, 16:19 Dzieki za informacje. Troche o tym poczytalam i raczej jestem na tak. Czy moze mi ktos powiedziec na jakie badania powinna mnie skierowac pani ginekolog. Proba watrobowa, krzepliwosc krwi i cos jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś