Dodaj do ulubionych

pytanie dot. piersi.

12.09.03, 08:46
Mam koleżankę która tak jak ja bierze Mercilon, z tym że ona teraz kończy
drugie opakowanie, ja biorę je dłużej. Pytam dlatego że u mnie żadnych
objawów takich nie było. A ją...bolą piersi...kończy już 2 opakowanie i
praktycznie przez cały ten czas ją bolą. Są powiększone i bolą jak się je
dotknie. Nie wiem czy organizm się po prostu przystosowuje do nich bo tak
słyszałam ze 3-4 miesiące sie przywyczaja. Nie wiem co jej poradzić bo ja tak
nie miałam więc pytam na Forum.
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: pytanie dot. piersi. 12.09.03, 10:00
      każda kobieta jest inna. inaczej reaguje na skład hormonalny. ty zareagowałaś
      na te pigułki rewelacyjnie, ona ma skutki uboczne, które mogą niedługo minąć.
      jeżeli bóle piersi będą się przedłużać może zmienić preparat na inny. z tego co
      piszesz, to jedyna niedogodność więc i tak nie jest źle.
    • annuczek Re: pytanie dot. piersi. 13.09.03, 00:21
      Byc moze pigulki podnosza u niej poziom prolaktyny. W zaleznosci od tego jak
      bol jest intensywny, czy trwa przez caly cykl - powinna sie zglosic do lekarza
      teraz albo sprobowac jeszcze trzecie opakowanie. Jezeli bol sie nie zmniejszy -
      to na pewno bedzie musiala zmienic preparat. Moze wstarczy dodatkowe zazywanie
      lekow takich, jak Mastodynon-N, Castagnus. Moze pomoze terapia Bromergonem.

Ja walczylam z bolesnoscia piersi, wywolana pigulkami, przez ponad pol roku.
      Probowalam trzech roznych preparatow jednofazowych (Logest, Minulet, Cilest).
      Bromergon nie pomogl. Uspokoilo sie dopiero po miesiecznej przerwie w zazywaniu
      oraz przejsciu na pigulke trojfazowa. Jak na razie... Jednak czy takie samo
      rozwiazanie jest dobre dla Twojej kolezanki - o tym musi zadecydowac lekarz.
    • monika.antepowicz Re: pytanie dot. piersi. 23.09.03, 15:15
      Moze sie przyzwyczajac, ale na wszelki wypadek zbadałabym poziom prolaktyny, bo
      może pod wpływem pigułek ujawniła sie u niej hyperprolaktynemia, bądź rzeczywi
      scie organizm przyzwyczaja sie do nowych leków. Mozna zalecić przez 3 miesiące
      przyjmowanie prepartu castagnus, który najprawdopodobniej złagodzi te objawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka