Dodaj do ulubionych

krew z kałem

23.07.08, 13:02
proszę o pomoc. bardzo rzadko, ale zdarza mi się przy załatwianiu
swoich potrzeb (dzieje się tak średnio co 3-4 miesiące, jak narazie
zdarzyło mi się to może 3 razy) razem z kałem pozbywam się krwi. To
nie okres, to krew z odbytu. Co to może znaczyć? Czuję się dobrze,
nic mi nie dolega. Proszę o podowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ida Re: krew z kałem IP: *.icpnet.pl 23.07.08, 13:06
      rozumiem, że krew jest żywoczerwona? To powinny być hemoroidy, piszę powinny, bo
      mam dokładnie to samo co Ty- byłam u lekarza kilka razy, hemoroidów nie wykrył.
      Po badaniach stanęło na tym, że nie wiadomo co to...
    • Gość: kowalska Re: krew z kałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:07
      Czy to jest świeża krew- jasnoczerwona???
      • Gość: goska Re: krew z kałem IP: 194.73.217.* 23.07.08, 16:59
        zglos sie do proktologa. Czasem moze to byc cos powazniejszego i im
        predzej zajmiesz sie tym tym lepiej.
        • Gość: ida Re: krew z kałem IP: *.icpnet.pl 23.07.08, 22:00
          takimi rzeczami zajmuje się chirurg, raczej do niego dostaniesz skierowanie od
          ogólnego
          • Gość: Greta00 Re: krew z kałem IP: 89.231.196.* 23.07.08, 22:25
            krew jest "żywoczerwona". Czy to hemoroidy, nie wiem... Ale czuję
            się dobrze, nic mnie nie boli. Jeśli nie hemoroidy, to co w takim
            razie... uncertain ?? ~~Ida, wyaje mi się, że to samo, choć mi dolega to
            niesamowicie rzadko. Tak jak pisałam, to może 4 raz w wielkich
            odstępach czasu. ~~Kowalska tak, to świeża krew. Radziłam się mamy,
            twierdzi, że to mogą być hemoroidy, a krew powstaje poprzez pekanie
            naczynek... Postaram się udać z tym do lekarza, choć wolałabym
            nie... Dziękuję i prosze o dalsze podpowiedzi.
            • Gość: ida Re: krew z kałem IP: *.icpnet.pl 24.07.08, 00:07
              Greta- u mnie też dzieje się to bardzo rzadko, co 2-3 miesiące. Za 1 razem
              stwierdziłam (też z mamą), że to pęknięte naczynko i nic nie robimy. Za 2 razem
              poszłam do lekarza ogólnego, dostałam skierowanie do chirurga- bo żywoczerowona
              krew to prawie zawsze hemoroidy, a nimi zajmuje się właśnie chirurg. Przy
              badaniu palcem stwierdził, ze wszystko ok i nic nie miało prawa tam krwawić.
              Zrobiłam badania na krew utajoną- nie ma, morfologia ok (oprócz obniżonych
              płytek krwi, co może powodować krwawienia- ale wyleczyłam to a krwawienia nadal
              sporadycznie są), Ob w porządku. Lekarz stwierdził, że to może mechaniczne
              zatarcie. Na razie (odpukać) mam spokój, ale trochę się tym martwię, w każdym
              razie obserwuję co się dzieje. Też czułam/czuję sie zupełnie dobrze, absolutnie
              żadnych dodatkowych dolegliwości.

Tak czy siak powinien zobaczyć Cię lekarz, zacznij od rodzinnego.

No i kurczę wygląda naprawdę podobnie, jeśli czegoś się dowiesz to napisz mi
              proszę wiadomość na forum, dobrze?
              • lisia312 Re: krew z kałem 24.07.08, 10:40
                to może być szczelina odbytu
                • Gość: ida Re: krew z kałem IP: *.icpnet.pl 24.07.08, 11:15
                  też o tym czytałam, ale dlaczego chirurg nic o tym nie powiedział? Czy można to
                  wyczuć palcem czy trzeba dokładniejszych badań?
                  • Gość: kana Re: krew z kałem IP: *.chello.pl 24.07.08, 23:20
                    Mnie rowniez sie to zdarzyło. Raz całkiem niedawno, ale to było
                    jednorazowe. Natomiast wczesniej to trzymało mnie tak przez 5-6 dni
                    i za kazdym razem pojawiała sie krew, bardzo mała jej ilosc, no ale
                    jednak...Byłam przerazona ale jakos ustało...na szczesciewink
                    Nastepnym razem jednak wybiore sie do lekarza...obym jednak nie
                    musiaławink
                    • Gość: greta00 Re: krew z kałem IP: *.debica198.tnp.pl 24.07.08, 23:57
                      ~Ida dzięki za szczegółowy opis. Wydaje mi się, że mam to samo, co
                      Ty. Kolejnym razem pewnie udam się do lekarza, bo zaczyna mnie to
                      niepokoić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka