Gość: penelopa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:51 Otoz mam 20 lat i mam podwyzsozny cholesterol i to spoto o 50 jednostek niz gorna norma.waze 39 kg i mam 161 cm wzrostu.Moze ktos ma podobhny przypadek? zaczynam sie martiwc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: cholesterol... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:57 nie zaczynaj się martwić, tylko zabierz się do roboty a zbyt niskie BMI cię nie martwi? Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: cholesterol... 24.07.08, 09:15 Niestety , masz powód do zmartwienia i do wizyty u dobrego lekarza. W Twoim przypadku to raczej nie wina diety, bo waga wybacz- oświęcimska. Obawiam się, że to geny. Tak ma moja przyjaciółka chuda jak pogrzebacz, jej rodzice też, wszyscy maja b. wysoki cholesterol. Do tego prowadzą zdrowy tryb życia- rowery, bieganie. Niestety muszą brać leki. Może Tobie sport pomoże, czego Ci życzę. Wpisz sobie też "dieta niskocholesterolowa" w googla,może jednak źle sie odżywiasz. Jeśli nie, jest na szczęście dużo sprawdzonych leków. Jest jeszcze jedna możliwośc- długotrwały stres. Nikt nie wie jak to działa ale cholesterol rosnie koszmarnie. Tak było w przypadku mojego kolegi- również szczupłego. Minęło kiedy sytuacja się uspokoiła. Bez leków, bez zmiany diety po prosu nastepne badanie pokazało absolutną normę Odpowiedz Link Zgłoś
l81 Re: cholesterol... 24.07.08, 09:35 Poczytaj sobie wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=80924622 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: cholesterol... IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.08, 10:12 Witaj,musisz coś z tym zrobić,dieta ćwiczenia... Pocieszę cię ,że ja również mam wysoki poziom cholesterolu-26lat i ważę 56kg przy 170cm-lekarz powiedział,że to geny! Podpowiem jak zrzucić ten cholesterol,o tuż dieta niskocholesterolowa(dużo warzyw i owoców ,zrezygnuj ze słodyczy,kawy z mlekiem...poczytaj w googlu) a i jeszcze brałam olej z wiesiołka pospolitego w kapsułkach(dostępny w każdej aptece). Pomaga to wszystko bo po trzech miesiącach mam cholesterol poniżej normy,mimo iż pracę mam bardzo stresującą(stres też ma wpływ na cholesterol)... A i jeszcze jedno,musisz być konsekwentna w tej diecie bo inaczej nic z tego nie będzie... Pozdrawiam i powodzenia Nika Odpowiedz Link Zgłoś
barynska Re: cholesterol... 07.02.26, 10:59 Cenię suplementy, które są przejrzyste składowo i przeznaczone dla dorosłych. Cardiostatil Q10 spełnia te oczekiwania. Stosuję go jako element profilaktyki sercowo-naczyniowej, ponieważ mam podwyższony cholesterol ale jeszcze ratuje się przed wprowadzeniem statyn jak moge. Widzę, że ten preparat działa na moje wyniki badań! Odpowiedz Link Zgłoś