Dodaj do ulubionych

cholesterol...

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:51
Otoz mam 20 lat i mam podwyzsozny cholesterol i to spoto o 50
jednostek niz gorna norma.waze 39 kg i mam 161 cm wzrostu.Moze ktos
ma podobhny przypadek? zaczynam sie martiwc...
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: cholesterol... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:57
      nie zaczynaj się martwić, tylko zabierz się do roboty
      a zbyt niskie BMI cię nie martwi?
      • claratrueba Re: cholesterol... 24.07.08, 09:15
        Niestety , masz powód do zmartwienia i do wizyty u dobrego lekarza. W Twoim
        przypadku to raczej nie wina diety, bo waga wybacz- oświęcimska. Obawiam się, że
        to geny. Tak ma moja przyjaciółka chuda jak pogrzebacz, jej rodzice też, wszyscy
        maja b. wysoki cholesterol. Do tego prowadzą zdrowy tryb życia- rowery,
        bieganie. Niestety muszą brać leki. Może Tobie sport pomoże, czego Ci życzę.
        Wpisz sobie też "dieta niskocholesterolowa" w googla,może jednak źle sie
        odżywiasz. Jeśli nie, jest na szczęście dużo sprawdzonych leków. Jest jeszcze
        jedna możliwośc- długotrwały stres. Nikt nie wie jak to działa ale cholesterol
        rosnie koszmarnie. Tak było w przypadku mojego kolegi- również szczupłego.
        Minęło kiedy sytuacja się uspokoiła. Bez leków, bez zmiany diety po prosu
        nastepne badanie pokazało absolutną normę
        • l81 Re: cholesterol... 24.07.08, 09:35
          Poczytaj sobie wątek
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=80924622
    • Gość: nika Re: cholesterol... IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.08, 10:12
      Witaj,musisz coś z tym zrobić,dieta ćwiczenia...
      Pocieszę cię ,że ja również mam wysoki poziom cholesterolu-26lat i ważę 56kg
      przy 170cm-lekarz powiedział,że to geny!
      Podpowiem jak zrzucić ten cholesterol,o tuż dieta niskocholesterolowa(dużo
      warzyw i owoców ,zrezygnuj ze słodyczy,kawy z mlekiem...poczytaj w googlu) a i
      jeszcze brałam olej z wiesiołka pospolitego w kapsułkach(dostępny w każdej aptece).
      Pomaga to wszystko bo po trzech miesiącach mam cholesterol poniżej normy,mimo iż
      pracę mam bardzo stresującą(stres też ma wpływ na cholesterol)...
      A i jeszcze jedno,musisz być konsekwentna w tej diecie bo inaczej nic z tego nie
      będzie...
      Pozdrawiam i powodzeniasmile
      Nika
      • barynska Re: cholesterol... 07.02.26, 10:59
        Cenię suplementy, które są przejrzyste składowo i przeznaczone dla dorosłych. Cardiostatil Q10 spełnia te oczekiwania. Stosuję go jako element profilaktyki sercowo-naczyniowej, ponieważ mam podwyższony cholesterol ale jeszcze ratuje się przed wprowadzeniem statyn jak moge. Widzę, że ten preparat działa na moje wyniki badań!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka