Dodaj do ulubionych

ruchome nerki

22.08.08, 18:34
Mam pytanie. Niedawno wykryto, że mam ruchome nerki, no i rzeczywiści dokuczają mi, czasami trochę boli, ale dotychczas prowadziłam dosyć aktywny tryb życia: bieganie, pływanie, ćwiczenia. Lekarz kazał mi przytyć, bo to jedyne lekarstwo na te dryfujące nerki. no i nie wiem czy mogę nadal ćwiczyć, przynajmniej brzuszki??
Obserwuj wątek
    • beniusia79 Re: ruchome nerki 22.08.08, 21:00
      hmm. ale dlaczego nie zadalas tego pytania lekarzowi? bardziej
      ufasz forumowiczkom?
      • juzka83 Re: ruchome nerki 22.08.08, 21:53
        Zapytałam lekarza,ale powiedział, że mam przytyć , a nie myśleć o ćwiczeniach,a
        ja się nie chcę roztyć, by się oponka pojawiła, itp., a poza tym uwielbiam sport
        • netka2 Re: ruchome nerki 22.08.08, 22:10
          Ja tez mam wędrujaca nerke prawą. Tez lekarz kazal mi przytyc bo nie ma innej
          metody leczenia. Ewentualnie zabieg ale to w skrajnych przypadkach. Ja robie
          wszystko, w niczym sie nie ograniczam. W razie bolu biore leki, co jakis czas
          kurację ginjal.
        • liton Re: ruchome nerki 23.08.08, 01:36
          proponuję ci podczas następnej wizyty dowiedzieć się, czym grozi takie olewanie
          sprawy "bo lubisz sport"
          • portki_jima_morrisona Re: ruchome nerki 23.08.08, 05:30
            tez mam lewa ruchoma nerke, urolog tez powiedzial, ze powinnam przytyc, z tym ze
            ja nie jestem chuda, jestem po prostu szczupla, drobna ale bez przesady. Mowil,
            ze kiedys moge miec jakies problemy z powodu tych nerek. Nie mowil nic jednak o
            ograniczaniu ruchu
            • Gość: data ważności. Re: ruchome nerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 08:42
              w internecie roi się od ruchomych nerek(oczywiście- tematytongue_out)uncertain Poza tym, spytaj lekarza.
    • Gość: ela Re: ruchome nerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 08:44
      mam podobny problem ,nie mozna dzwigac,nie slyszalam o rezygnacji z
      cwiczen.chodzi o to,ze wedrujaca czy ruchoma nerka moze sie zapetlic wokol
      moczowodu i wtedy dojdzie do wodonercza.Efekty nie beda od razu odczuwalne,a
      wtedy kiedy beda okaze sie ,ze jest za pozno na ratunek.Dlatego oslona w postaci
      tkanki tluszczowej,ktora utrudnia wedrowke nerki.Tak to zrozumialam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka