Dodaj do ulubionych

przedwczesne plamienie

14.10.03, 11:56
Mam takie pytanie-biore tabletki i w ostatnim tygodniu brania zapomnialam
jednej a nastepnego dnia kolejna prawdopodobnie sie nie wchlonela (wymioty).
Dzis (po tych dwoch nieprzyjetych tabletkach) pojawilo sie
krwawienie.Tabletki powinnam jeszcze normalnie brac do soboty i teraz nie
wiem, czy jak sie pojawilo krwawienie, to juz nie brac tych kilku
pozostalych tabletek tylko zrobic przerwe, czy wiziac do konca i potem znow
czekac na okres?
Obserwuj wątek
    • carra Re: przedwczesne plamienie 14.10.03, 16:25
      to zalezy chyba ilu ostatnich tabletek nie wzielas...ale skoro juz pojawilo sie
      krwawienie i mowisz ze to byl ostatni tydzien, to powinnas chyba wziac pierwsza
      z nastepnego opakowania w 7 dni po tej ostatniej ktora sie wchlonela.Powinnas
      byc zabezpieczona przed ciaza, ale nie jestem ekspertem... Pozdrawiamsmile
    • r_ewolucja Re: przedwczesne plamienie 14.10.03, 18:40
      hmmm... skoro zapomnialas/nie przyjelas tabletek/tabletki z ostatniego tygodnia
      to wg tego co mam napisane w informatorze dt. Cilestu... powinnas nie robic
      7dniowej przerwy... czyli dokonczyc te opakowanie ktore masz i od razu zaczac
      nowe...
      ja bym tak zrobila... chociaz nie jestem ekspertem... nie wiem czy przyjecie
      mniejszej liczby tabletek niz 21 ... sprawia ze jestes bezpieczna przed owulacja
      przez CAŁE 7 DNI... poprostu nie wiem czy poziom hormonow bedzie wystarczajacy...

eeh zamotalam to chyba... ale mam nadzieje ze troszku pomoglamsmile
      pozdrawiam!
      • yoga26 Re: przedwczesne plamienie 14.10.03, 18:47
        r_ewolucja napisała:

> hmmm... skoro zapomnialas/nie przyjelas tabletek/tabletki z ostatniego
        tygodnia
        > to wg tego co mam napisane w informatorze dt. Cilestu... powinnas nie robic
        > 7dniowej przerwy... czyli dokonczyc te opakowanie ktore masz i od razu zaczac
        > nowe...
        > ja bym tak zrobila... chociaz nie jestem ekspertem... nie wiem czy przyjecie
        > mniejszej liczby tabletek niz 21 ... sprawia ze jestes bezpieczna przed
        owulacj
        > a
        > przez CAŁE 7 DNI... poprostu nie wiem czy poziom hormonow bedzie
        wystarczajacy.
        > ..
        >
        > eeh zamotalam to chyba... ale mam nadzieje ze troszku pomoglamsmile
        > pozdrawiam!

Dziekuje za odpowiedz.jednak boje sie zaczac kolejnego opakowania bez
        wykluczenia ciazy. Skoro w tym cyklu wzielam mniej niz 21 tabletek, to moze
        moglo dojsc do owulacji i zaplodnienia...a wkoncu pierwsza rzecz jaka jest
        napisana na kazdej ulotce to, zeby przed rozpoczeciem przyjmowania wykluczyc
        ciaze. Moze lepiej zrobic ta przerwe-powstrzymac sie w tym czasie od seksu i
        zrobic test, zeby pozniej spokojnie moc brac dalej...juz sama nie wiem...
        • r_ewolucja Re: przedwczesne plamienie 14.10.03, 20:58
          hmmm... brak owulacji jest przez caly czas gdy sa dostarczane hormony... czyli
          przez te 14 {bodajze} dni gdy przyjmowalas tabletki do niej nie doszlo... aby
          nastapila owulacja zazwyczaj musi minac okolo kilku dni (przy wzieciu calego
          opakowania okolo 8,9) ... wydaje mi sie ze 2 to troche za malo... no a poza tym
          nastapilo krawienie
          jest jeszcze jeden fakt... testy z tego co mi wiadomo wykryja ciaze dopiero w 2
          tygodniu... jednak nie jestem pewna... jesli jednak tak jest... to i tak bys
          musiala zaczac brac tabletki zanim test by cos wykazal...
          hehe chyba wyszlam troche na demagoga... tongue_out w sumie to Ty zadecydujesz jak
          zrobic... ja bym nie robila przerwy w Twojej sytuacjismile

pozdrawiamsmile
          • yoga26 Re: przedwczesne plamienie 14.10.03, 21:25
            r_ewolucja napisała:

> hmmm... brak owulacji jest przez caly czas gdy sa dostarczane hormony...
            czyli
            > przez te 14 {bodajze} dni gdy przyjmowalas tabletki do niej nie doszlo... aby
            > nastapila owulacja zazwyczaj musi minac okolo kilku dni (przy wzieciu calego
            > opakowania okolo 8,9) ... wydaje mi sie ze 2 to troche za malo... no a poza
            tym
            > nastapilo krawienie
            > jest jeszcze jeden fakt... testy z tego co mi wiadomo wykryja ciaze dopiero
            w 2
            > tygodniu... jednak nie jestem pewna... jesli jednak tak jest... to i tak bys
            > musiala zaczac brac tabletki zanim test by cos wykazal...
            > hehe chyba wyszlam troche na demagoga... tongue_out w sumie to Ty zadecydujesz jak
            > zrobic... ja bym nie robila przerwy w Twojej sytuacjismile
            >
            > pozdrawiamsmile

wiesz, zastanawiam sie w takim razie, ze dlaczego jesli dochodzi do owulacji
            8, czy 9 dnia od zakonczenia brania pigulek tyle sie mowi o mozliwosci zajscia
            w ciaze jesli sie zapomni jakiejs tabletki w trakcie opakowania. przeciez
            wynika z tego, ze ten pecherzyk nie ma mozliwosci tak szybko dojrzec...
            • r_ewolucja Re: przedwczesne plamienie 14.10.03, 21:58
              no wiem... mnie to tez ciekawi... napewno jest to zabezpieczenie ze strony
              producenta i lekarzy... w sumie przezornosc duzo dajesmile no a poza tym... wydaje
              mi sie ze, jak juz pisalam wczesniej ,jest to moze zwiazane z odpowiednim
              poziomem hormonow... po calym opakowaniu jest on wystarczajacy by zahamowac
              owulacje na te 7 dni... no i przeciez podczas tej 7dniowej przerwy sluzowka
              macicy sie zluszcza, wiec nie ma mozliwosci zagniezdzenia...

heh ale to chyba kolejna z moich teoriismile) tzreba bedzie sie kiedys dowiedziec
              od Pani Doktor czy sa slusznetongue_outP

pozdrawiamsmile
              • yoga26 Re: przedwczesne plamienie 14.10.03, 22:05
                napisalas, ze sluzowka sie zluszcza wiec nie ma mozliwosci
                zagniezdzenia...zgadzam sie z Toba, ale czytajac rozne posty na tym forum nie
                raz spotkalam sie z tym, ze dziewczyny mialy miesiaczke jeszcze kilka miesiecy
                pomimo, ze byly w ciazy...i jak w tym wszystkim mozna zachowac jakas logike i
                sens postepowania....
                • r_ewolucja Re: przedwczesne plamienie 14.10.03, 22:17
                  masz racje... sama znam przypadek gdy kobieta miala okres do 6 miesiace
                  ciazy!!!... ale to zazwyczaj (chyba) bywa gdy kobiety nie stosowaly tabletek
                  anty... zreszta nie wiem sama...
                  eeh trudno sie w tym polapac... chyba pozostaje nam zachowywac sie jak
                  najbardziej logicznie...
                  ale na co logika, gdy kazda kobieta jest innasmile

ciekawe czy ktos jeszcze przylaczy sie do naszego dialogusmile w sumie przydalaby
                  sie jeszcze jakas opiniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka