Dodaj do ulubionych

jestem ciekawa

22.10.03, 23:40
gdybym chciała usunąć ciąże, czy jest to trudne w naszym kraju i ile takie
coś kosztuje?

Proszę z góry mnie nie krytykować
pytam z czystej ciekawości
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: jestem ciekawa 23.10.03, 10:04
      znowu rozpęta się burza z piorunami. takie wątki już były. usunięcie ciąży
      legalnie wcale nie jest takie proste, a niemal niemożliwe. pozostają prywatne
      gabinety, ale czy można do konca zaufać ich kompetencji - ja bałabym sie wybrać
      jakiś ot tak z gazety? kobiety zazwyczaj wybierają te polecone przez inne
      (skala podziemnej aborcji jest ogromna). tańsza jest tabletka poronna - nawet o
      połowę, ale nie podam ci dokładnych cenników, bo ich po prostu nie znam. są to
      koszty rzędu 2 - 4 tysięcy.
      prośba o nie krytykowanie za takie pytanie jest na tym forum równie rozsądna co
      prośba o wybaczenie włażenia w butach do meczetu.
    • brita5 Re: jestem ciekawa 23.10.03, 11:18
      Latwe, idziesz tam gdzie oglaszaja 'wywolywanie miesiaczek'.
      • lilith76 Re: jestem ciekawa 23.10.03, 11:45
        można skorzystać z takiego ogłoszenia - to żaden problem. problemem jest
        kompetencja lekarza, warunki zabiegu, higiena, pomoc przy powikłaniach. takie
        ogłoszenie może dać każdy - zdesperowanych nie brakuje.
    • zakrecona1881 juz kiedys to pisalam ale powtorze 23.10.03, 11:28
      dowiedzialm sie o ciazy jak bylam 12 tyg. wiec raczej teoretycznie bylo juz
      niemozliwe z eebym usunela ale byl taki lekarz ktory chcial sie podjac zabiegu
      jak bylam w 15 tyg. fakt faktem bylo o wiele wieksze ryzyko tego ze moge
      dostac krwotoku, nie miec jzu nigdy dzieci itp. nie podjelam sie tego pomimo
      ze naciskali w szyscy i nawet ojciec dziecka . ja zostalam sama nom i jeszcze
      moi rodzice.potoczylo sie to w szystko tak ze postanowilam urodzic.mam 19 lat
      i zostalam sama. mature w maju termin na marca.ale coz nie bede sie zalamywac
      jakos s ie to w szystko na pewno ulozy. na brak kasy nie moge narzekac i na
      brak milosci i opieki ze strony rodzicow. i nie zaluje ze tak zrobilam. tylko
      sie w stydze z e chcialam to zrobic. ze lzami w oczach wchodzilam do gabinetu
      zeby "to" zrobic.ten z abiek mial kosztowac 2000 zl.ale wiadomo z jakich
      powodow a i jeszcze bez calkowitego z nieczulenia. a we wczesnych miasiacach
      kosztuje ok.800 zł wzwyz zalezy tez gdzie. ja tam nie zaluje. i kocham moje
      sloneczko. a jak ktos ma ochote to moze tam z agladnoc bajo
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=216&w=8580428

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka