IP: *.pentor.com.pl 06.08.01, 13:59
Lekarz, ktory ma liste tytulow przed nazwiskiem, przyjmuje na rogu Złotej, jest koszmarny! Reklamuje
Postinor jako lekarstwo ktore mozna sporzyc 72 godziny po niebezpiecznym stosunku aby zapobiec
ciazy, ULOTKA, ktora jest wewnatrz leku mowi, ze nlezy zarzyc go od razu! Inna Pani doktor, ktorej
ufam, bo prowadzi mnie od lat i jest wybitnie wyksztalcone mowi, ze ten lek to PIC NA WODE, do 72
godzin po zaplodnieniu to jajeczko juz wedruje i zaden lek nie pomoze, chyba, ze 1 godzine po
stosunku!
Strzezcie sie przychodni MERNARDA LECHA, calodobowa, przy rogu ulicy Zlotej!
Obserwuj wątek
    • Gość: mila Re: UWAGA! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 15:46
      Ja rowniez pytalam Pana Lecha o stosowanie Macmiroru(konkretnie o to czy moze
      oslabic dzialanie Harmonetu).Stwierdzil ze Macmiror zawiera Metronidazol wiec
      moze oslabic.Sprawdzilam sklad tego leku i nie znalazlam wzmianki o
      metronidazolu .Wiec cos jest chyba nie tak.pozdrawiam
      • monika.antepowicz Re: UWAGA! 06.08.01, 22:19
        Ale rzeczywiście Postinor według badań publikowanych przez producenta (firma
        Gedeon Richter) może byc stosowany do 72 godzin po stosunku- czesto wówczas
        mechanizm jego działania polega na nie dopuszczeniu do zagniezdżenia się
        zarodka.Postinor przyjmuje sie pierwsza tabletke do 72 godzin po stosunku (im
        wczesniej tym lepiej), a kolejną po 8 lub 12 godzinach.
        Ten sposób nie został wymieniony w ulotce, bo w procedurze rejestracyjnej z
        róznych względów nie uwzgledniono takiego jego przeznaczenia, ale przebadno go
        pod takim kontem i stwierdzono skutecznosc.Czasem wiedza ginekologa tez sie
        przydaje...
        Drugim sposobem , który mozna stosowac do 72 godzin po stosunku (Tzw EMERGENCY
        CONTACEPTION)-tylko w wyjatkowych wypadkach, nie częściej niż co 0,5 roku jest
        METODA YUZPE- przyjecie do 72 godzin po stosunku 0,1 mg etynyloestradiolu i 0,5
        mg lewonorgestrelu i powtórzenie tej dawki po 12 godzinach.
        W krajach anglosaskich tabletki do antykoncepcji po stosunku moga wydawac
        farmaceuci bez przepisu lekarza(ta forma jest tam bardzo popularna)MA
        • Gość: ajka Re: UWAGA! IP: *.pentor.com.pl 07.08.01, 13:47
          dziekuje Pani, znow slowa pisane przez Pania uspakaja moja niespokojna dusze. jednak gdyby Pani
          mi nie napisala o tych badaniach, skad sama moge wierzyc w jakis swistek wydrukowanego papieru
          jaki dal mi ten lekarz, bardziej wiarygodna wydawala mi sie ulotka wewnatrz leku...
          dziekuje!
        • Gość: Bona "różne względy" IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.01, 21:01
          Te różne względy, to zamordyzm ustawy. Szkoda, że ustawodawcy nie odczuwają
          tego na własnej skórze. To ich nie dotyczy. Też z różnych względów.
      • monika.antepowicz Re: UWAGA! 06.08.01, 22:27
        Według mnie istnieje małe prawdopodobieństwo, by leki stosowane dopochwowo (
        zrozumiałam, ze Macmiror swtosowała Pani taką drogą) wpływałyy na sakutecznośc
        antykoncepcyjną pigułki MA
      • Gość: ajka Re: UWAGA! IP: *.pentor.com.pl 07.08.01, 13:44
        wiesz, takie mialam dziwne wrazenie jak poszlam do tego lekarza, sciany obciekajace marmurem, az
        bije luksusem , na kims musi zarabiac, ale dlaczego stosuje tak dalece "swoje" metody, czuje sie
        oszukana i wyciuckana z pieniedzy za wizyte.
        polecam Ci go olac i wiecej nie isc do niego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka