Dodaj do ulubionych

Nawracająca grzybica..

30.11.03, 10:47
Od prawie 4 lat mam problem z grzybica pochwy, probowałam juz chyba
wszystkich srodków ale nic nie działa.. co mam robic? Czy to prawda że 5 %
kobiet nie mozna wyleczyc?
Obserwuj wątek
    • kasiulek10 Re: Nawracająca grzybica.. 30.11.03, 11:57
      Mnie też tak mówili, ale przez pól roku miałam spokój całkowity! Czyli jednak
      się da, na pewno nikt Ci nie da gwarancji, że nigdy nie wróci, ale walczyć
      warto.
      • 20p Re: super! 30.11.03, 13:09
        tez 1 raz miałam spokój przez pol roku ale to bylo jakies 2 lata temu.. i od
        tego czasu nadal sie mecze..
        • huana1 Re: super! 01.12.03, 18:11
          Ja się męczę od dwoch lat, bezskutecznie, NIC nie pomaga
          mam zamiar pojechac do Krakowa na autoszczepionke, moze pomoze
          nie probowalam jeszcze Tantum Rosa, może ktoś mi podpowie, czy to dobry pomysł??
          • gosia_d Re: super! 01.12.03, 19:49
            Różnie się chyba na Tantum Rosa reaguje. Też się męczę z grzybicą, każdego roku
            miałam ją ok dwa razy, teraz, w ciąży, przekroczyło to już moją wytrzymałość,
            leczę szósty nawrót na 8 miesięcy ciąży. Lekarze zawsze polecali mi Tantum
            Rosa, ale zawsze gdy próbowałam, środek ten tylko podrażniał chore miejsca, aż
            do silnego bólu. Po ostatnim razie już więcej się do Tantum Rosa nie dam
            namówić, ale może spróbuj, może tobie pomoże. Tyle że drogie Tantum Rosa teraz
            jest.
    • mal_gosia2 Re: Nawracająca grzybica.. 01.12.03, 19:53
      Mi pomógł Citrosept doutsnie i irygacje. Acha, i jeszcze zero słodyczy (ma to
      swoją dobrą stronę bo dzięki temu zgubiłam kilka kilogramów).
      Powodzenia
      Małgosia
      • cyganka30 Re: Nawracająca grzybica.. 02.12.03, 14:36
        tantum rosa nie leczy grzybicy tylko działa przeciwzapalnie,jest cudowne na
        podrażnienia wszelkiego rodzaju (między innymi na grzybicze).
        Ja też leczę grzybicę parę lat,ciągle są nawroty. Miałam paromiesięczną kurację
        po której zdawało mi się że jest dobrze bo nic mnie nie boli i nie swędzi (parę
        razy mnie "złapało" ale szybko posmarowałam clotrimazolem i przechodziło).
        Jednak lekarka zaleciła jeszcze wymaz dla upewnienia i digram i........ wyszły
        mi 2 rodzaje grzyba a żeby nie było za dobrze - na dokładkę jakaś cholerna
        bakteria. Lekarka określiła stan moje pochwy jako SYF - więc ja już całkiem
        straciłam wiarę.
        I szczerze powiedziawszy to mało mnie to obchodzi co tam w środku mi się
        dzieje - byle by nie było żadnych dolegliwości. Muszę się poddawać leczeniu co
        jakiś czas i tyle.
        Grzyba u niektórych nie można wyleczyć, można go jedynie zaleczyć, zmniejszać
        do minimum dolegliwości. Trzeba się z tym pogodzić i to zaakceptować.sad((
      • madziulaz Re: Nawracająca grzybica.. 02.12.03, 16:43
        Małgosiu,
        proszę podaj proporcje w jakich stosowałaś CITROSEPT..zwlaszcza do irygacji..
        I jak dlugo trwala kuracja???
        magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka