flora1 06.02.04, 10:19 Mój tato od kilku dni cierpi na silne bóle korzonków, rozgrzewające plastry trochę pomogły, ale dolegliwości nie ustąpiły. Czy znacie jakieś skuteczne sposoby na walkę z tym bólem i co jest przyczyną bóli korzonków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: Bóle korzonków IP: *.pt-2.petrotel.pl 06.02.04, 12:15 Z tego co wiem jest to zapalenie nerwów odchodzących od dolnego odcinka kręgosłupa. Pomagają leki przecizapalne i przeciwbólowe. Odpowiedz Link Zgłoś
chica33 Re: Bóle korzonków 06.02.04, 15:59 lekarze mi na to przepisywali kiedys Mefacit (ale byc moze swiat poszedl do przodu i wynalezli cos nowego-nie wiem). Generalnie bardzo pomogal, przechodzilo po pol godzinie, bralam ze 2 dni i szczesliwie nie wracalo na dlugi czas. Troszke ten lek byl silny z tego co pamietam, do samochodu bym po nim nie wsiadla, ale jestem (tfu: bylam;-)) dosc lekka, wiec mozliwe ze byla to kwestia zbyt duzej dawki w stosunku do mojej wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Bóle korzonków IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 23:09 Przyczyną korzonków jest nadkwasota. Dlatego należy uważać na pokarmy zakwaszające jak i lekarstwa np. aspiryna. Dobrze jest przepłukać organizm czystą wodą , dwie trzy szklanki dziennie byle nie za długo. Skutecznie działał środek przeciwbólowy voltaren. Aby nie było nawrotów należy uważać na dietę. Odpowiedz Link Zgłoś