210977333q 06.03.04, 18:05 Czy lek ten moze dzialac niekorzystnie podczas przyjmowania tabletek zawierajacych hormony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matylda Re: Rutinoscorbin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.03.04, 23:21 tez cos o tym słyszałam, ale nie jestem pewna, jaki jest mechanizm. generalnie mowi sie o tym, ze rutinoscorbin to jedna wielka ściema, bo tam jest ledwie troche witaminy C, ktora sie szybko utlenia i rutyna, ktora jest w wielu produktach, które spozywamy. ludzie to jedzą garściami, dorzucają do tego różne coldrexy, fervexy i gripexy, które usuwaja objawy, a potem mowią, ze sie wyleczyli rutinoscorbinem. i tak powstaja legendy o skutecznosci małych zółtych tabletek. a ostatnia rekama TV w ogóle jedzie po bandzie sugerując, ze jak sie je rutinoscorbin to sie jest zawsze zdrowym i szczesliwym. przesadzili. wg mnie jest to wykorzystywanie tego, ze dawniej lekarze polecali rutinoscorbin bo nic innego nie było oprocz niego i aspiryny, ludzie sie przyzwyczaili i biorą go myśląc, ze leczy. troche tak jak z Ludwikiem do naczyń. mimo, ze oba produkty pochodzą z czasów komuny, ze mają lepszych od siebie konkurentów, to i tak uwazane sa za dobre przez duza czesc społeczeństwa :-)) dobra, rozpisałam sie. gdyby ktos wiedział cos wiecej o tym złym wpływie na terapie hormonami, to niech sie koniecznie dopisze, chetnie przeczytam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Rutinoscorbin 07.03.04, 09:55 Swięta prawda ,rutinoscorbin to ściema Witaminy C w nim tyle co nic i to żle wchłanialna Kiedyś podawano go jako lek przeciwko szkorbutowi bo z niedoboru wit.C to choróbstwo męczyło ludzi .Ale teraz ludzie potrzebują ochrony antyoksydacyjnej, bo atakują nas wolne rodniki a nie szkorbut,i ten cały rutinoscorbin teraz nie spełnia żadnej roli.Wit C ,owszem ale bardziej z pożywienia lub naturalna z głodu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Rutinoscorbin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:32 A biore chormony tarczycy i rutinoskorbin i nic mi nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Rutinoscorbin 27.05.04, 00:15 Przecież w rutinosc. nie chodzi o witaminę! Ona jest tandetnym hasłem, bo może ktoś kupi, cały świat teraz pożera suplementy i kasa z tego nie zła, więc okrzyk "z dodatkiem wit C" robi wrażenie... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś