Dodaj do ulubionych

Rutinoscorbin

06.03.04, 18:05
Czy lek ten moze dzialac niekorzystnie podczas przyjmowania tabletek
zawierajacych hormony?
Obserwuj wątek
    • Gość: matylda Re: Rutinoscorbin IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.03.04, 23:21
      tez cos o tym słyszałam, ale nie jestem pewna, jaki jest mechanizm.
      generalnie mowi sie o tym, ze rutinoscorbin to jedna wielka ściema, bo tam jest
      ledwie troche witaminy C, ktora sie szybko utlenia i rutyna, ktora jest w wielu
      produktach, które spozywamy. ludzie to jedzą garściami, dorzucają do tego różne
      coldrexy, fervexy i gripexy, które usuwaja objawy, a potem mowią, ze sie
      wyleczyli rutinoscorbinem. i tak powstaja legendy o skutecznosci małych zółtych
      tabletek. a ostatnia rekama TV w ogóle jedzie po bandzie sugerując, ze jak sie
      je rutinoscorbin to sie jest zawsze zdrowym i szczesliwym. przesadzili. wg mnie
      jest to wykorzystywanie tego, ze dawniej lekarze polecali rutinoscorbin bo nic
      innego nie było oprocz niego i aspiryny, ludzie sie przyzwyczaili i biorą go
      myśląc, ze leczy. troche tak jak z Ludwikiem do naczyń. mimo, ze oba produkty
      pochodzą z czasów komuny, ze mają lepszych od siebie konkurentów, to i tak
      uwazane sa za dobre przez duza czesc społeczeństwa :-))
      dobra, rozpisałam sie. gdyby ktos wiedział cos wiecej o tym złym wpływie na
      terapie hormonami, to niech sie koniecznie dopisze, chetnie przeczytam.
      pozdrawiam
      • vitalia Re: Rutinoscorbin 07.03.04, 09:55
        Swięta prawda ,rutinoscorbin to ściema Witaminy C w nim tyle co nic i to żle
        wchłanialna Kiedyś podawano go jako lek przeciwko szkorbutowi bo z niedoboru
        wit.C to choróbstwo męczyło ludzi .Ale teraz ludzie potrzebują ochrony
        antyoksydacyjnej, bo atakują nas wolne rodniki a nie szkorbut,i ten cały
        rutinoscorbin teraz nie spełnia żadnej roli.Wit C ,owszem ale bardziej z
        pożywienia lub naturalna z głodu. pozdr.
        • Gość: Agnieszka Re: Rutinoscorbin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:32
          A biore chormony tarczycy i rutinoskorbin i nic mi nie jest
        • martini_very_bianco Re: Rutinoscorbin 27.05.04, 00:15
          Przecież w rutinosc. nie chodzi o witaminę! Ona jest tandetnym hasłem, bo może
          ktoś kupi, cały świat teraz pożera suplementy i kasa z tego nie zła, więc
          okrzyk "z dodatkiem wit C" robi wrażenie...

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatyczne
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka