Gość: Ina IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 13.03.04, 12:53 Właśnie wyrzynają mi się ósemki. Nie muszę chyba dodawać, że to boli jak cholera. Jest może na to jakiś sprawdzony sposób? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka Re: ósemki IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.04, 16:21 Przypadkowo byłam świadkiem rozmowy stomatologa z młodą panną, której też "idą" te cholerne ząbki. Pani zalecała Jej płukanie NADMANGANIANEM POTASU (tabletki w aptece dostepne) i smarowanie jakimś żelem czy maścią SOLC...nie pamietam nazwy, ale to coś szwedzkiego i bardzo skuteczne przy wyrzynających sie ósemkach. Trzeba smarować wtedy gdy nie zamierzasz nic jeść, aby nie zjadać żelu, bo kosztuje ok. 20 zł mała tubeczka. I boli bardziej gdy zaciskasz szczękę, trzeba się wyluzować w dzień, bo w nocy nie kontrolujesz tego i dlatego w nocy bardziej boli. Gdy będzie temp i mocno spuchniesz to oczywiście gnaj do stomatologa. Jak nie masz teraz kontaktu ze stomatologiem to warto zapytać Panie w aptece. One są nieraz rewelacyjne i bardzo pomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta wyrwać szóstki:-) IP: *.dzi.vectranet.pl / *.dzi.vectranet.pl 13.03.04, 19:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: wyrwać szóstki:-) IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.04, 20:21 Jak wyrwać to chyba właśnie te nieszczęsne ósemki. A szóstki i siódemki to koniecznie ZALAKOWAĆ jeśli nie mają jeszcze próchnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: ósemki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 20:12 Tez mialam problem z pojawieniem sie tych zebow. rosly po ,,troszeczke'' przez kilka lat.Pamietam ze plukalam szalwia, w aptece sa tez zele przeciwbolowe min. ,,Sachol''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ja mialem usuniete szostki... IP: *.client.comcast.net 14.03.04, 05:07 ..ale tylko dlatego, ze byla prochnia.. obie szostki o gory zostaly wyrwane - zostaly dziury po nich.. mam na mysli wolne miejsca.. i na cale szczescie mam sobie teraz zdrowe osemki, ktore nie bolaly.. i pieknie przesunely sie z siodemkami na miejsce szostek.. no ale to taka krotka historia :) Odpowiedz Link Zgłoś
babazgaga Re: ósemki 14.03.04, 12:24 Jak będzie bardzo źle, to lecieć do sensownego dentysty. Natnie dziąsło i pomoże ząbkom wyjść. Czasem jest tak że wychodzą, wychodzą, i same nie mogą, więc lepiej jest im wtedy pomóc, niż czekać aż sie zrobi stan zapalny w dziąśle. Wiem z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś