marbor1 Re: Kolonoskopia, endoskopia 08.07.10, 09:58 Endoskopia, to jest ogólna nazwa zabiegów polegających na badaniu wnętrza ciała ludzkiego. Kolonoskopia to jest badanie endoskopowe jelita grubego. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Kolonoskopia, endoskopia 09.07.10, 14:33 marbor1 napisała: > Endoskopia, to jest ogólna nazwa zabiegów polegających na badaniu wnętrza ciała > ludzkiego. Kolonoskopia to jest badanie endoskopowe jelita grubego. Ok, dzięki :) A jeśli w wyniku badania kolonoskopowego doszło do endoskopowego usunięcia 1,5 cm polipa, jak długo po zabiegu może się utrzymywać podbarwiony śluz (przyczyna kolonoskopii)? Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Kolonoskopia, endoskopia 09.07.10, 21:35 Trudno mi powiedzieć - nie jestem lekarzem. Też miałam usuwane trzy małe polipy, ale u mnie nie było krwawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Halo, czy jest na sali lekarz? ;) 10.07.10, 12:22 nnike napisała: > A jeśli w wyniku badania kolonoskopowego doszło do endoskopowego usunięcia 1,5 > cm polipa, jak długo po zabiegu może się utrzymywać podbarwiony śluz (przyczyna > kolonoskopii)? Odpowiedz Link Zgłoś