Gość: lein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 18:56 Jakie leki stosuje się przy zapaleniu błony śluzowej żołądka? Lekarz przepisywał mi Controloc,ale niewiele pomogło. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: Pytanie do Doki i forumowiczów IP: *.96-201-80.adsl.skynet.be 06.04.04, 19:52 Controloc, czyli pantoprazol, jest lekiem stosowanym m.in. w zapaleniu sluzowki zoladka. Pytanie jest jednak o rodzaj zapalenia i jego przyczyne. Jesli "sprawca" jest Helicobacter pylori, to sam Controloc to za malo. Potrzebne sa antybiotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pytanie do Doki i forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 19:53 ja przepisuje Ranigast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Pytanie do Doki i forumowiczów IP: *.wroclaw.mm.pl 06.04.04, 21:43 Ja po leczeniu antybiotykami (Klacid, Amoksiklav i Zinat) stosowałam najpierw Ranigst. Niestety nie pomagało. Potem Polprazol i było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pytanie do Doki i forumowiczów IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.04.04, 22:46 A mnie przepisał ''mój'' doktor Lanzul. Ale po kłopotach z gardłem odstawiłem go po miesiącu, gdyz podejrzewamy go o przyczynę ostrego zapalenia gardła.Teraz biore Venter.Trochę to długo juz trwa ta kuracja. Co inni na to. A pan panie Doki.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś