Dodaj do ulubionych

trzaskajace kolana

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 23:56
Od kiedy pamietam a mam juz prawie 30 lat strasznie strzyka mi w kolanach i to
nie tylko jak kucam czy sie schylam ale nawet jak wchodze po schodach. Mam
wtedy wrazenie, ze zaraz mi sie te kolana rozsypia, jest to okropne uczucie i
nie wiem co i czy mozna na to cos poradzic.Jest to rowniez nieprzyjemny dzwiek
dla otoczenia bo to naprawde bardzo slychac.Prosze doradzcie co mam robic, do
kogo sie udac i czy powinnam sie tym martwic?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: PliP Re: trzaskajace kolana IP: 213.155.168.* 18.04.04, 17:46
      tu sie dowiesz najwięcej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=22&w=11269158&a=12055132
    • Gość: hydrogen Re: trzaskajace kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 21:21
      U mnie problemy z kolanami miały źródło w niedoborze magnezu. Oprócz strzelania
      miałem też bóle gdy stałem na ugiętych nogach (szczególnie po jeździe na
      rowerze czy tenisie). Zrób sobie badanie włosów, ono może wykazać przyczynę
      kłopotów. Pozdro
    • piscina Re: trzaskajace kolana 18.04.04, 21:58
      Też to miałam. Moze nie miałam wrażenia, ze kolana mi się rozsypia, jednak było
      to dość częste i trwało parę lat. Pamietam, ze kiedyś byłam w teatrze i aktorka
      sama jedna chodziła po scenie, było cichutko, a ja myślałam o tym, co to
      będzie, jak w tej ciszy trzasnie jej w kolanie, wyobraź sobie. Po paru (nie
      pamiętam, ilu) latach to trzaskanie jakoś tniepostrzeżenie przeszło.
      Mam dwie hipotezy co do przyczyn tego trzaskania: a) w diecie za dużo mięsa w
      stosunku do warzyw i owoców b) napięcie ścięgien czy innych wiazadeł,
      podświadome. Znam osobę, która potrafi tak trzaskać palcami rąk przy zginaniu
      (ale kiedy nie chce, to nie trzaska).
      A poziomem magnezu, jak radził(a?) hydrogen, możesz też sie zainteresować. Kto
      wie, czy u mnie ustąpienie trzaskania nie zbiegło sie z zainteresowaniem sie
      preparatami magnezowymi? Już nie pamiętam dokładnie.
    • Gość: Artur Re: trzaskajace kolana IP: *.sasknet.sk.ca 18.04.04, 22:39
      Jezeli kolana nie bola i lekarz nie znajduje niz zlego w badaniach to nie jest
      to problem medyczny
      • martini_very_bianco Re: trzaskajace kolana 18.04.04, 22:41
        to jaki według Ciebie? Jak nie boli, to już nie medycyna?

16%VOL
        22%VAT
        • Gość: Artur Re: trzaskajace kolana IP: *.sasknet.sk.ca 18.04.04, 23:56
          Wtedy juz tylko te twoje homeopatyczne wody moga pomoc
          • martini_very_bianco No zaskoczyłeś mnie... 19.04.04, 00:04
            Artur, pytam serio. Skoro Ty, lekarz, nie klasyfikujesz tego jako przedmiotu
            zainteresowania medycyny, to gdzie taki pacjent z trzaskającym kolanem ma
            iść??? Bo ja nie mam pomysłu... Lekarze są chyba od tego, żeby człowieka
            obejrzeli, kiedy mi coś dolega. Dlatego, że nie masz na leczenie pomysłu i
            dlatego, że coś nie boli, nie możesz odsyłać pacjenta z problemem gdzie
            indziej, nawet nie mówiąc mu, gdzie ma się podziać! Sam dokładasz się do
            sukcesu diety optymalnej w ten sposób, bo skołowany człowiek, nie wiedząc, jak
            sobie poradzić z tym, co go niepokoi, uwierzy każdemu optymalnemu, skoro lekarz
            nie potrafił wzbudzić zafania... Sami się dokładacie do tego, a potem
            marudzicie.

16%VOL
            22%VAT
            • Gość: agreściarka Re: No zaskoczyłeś mnie... IP: 213.39.77.* 19.04.04, 00:32
              Martini, daj spokój, z tego jak tu sobie patrzę to zaczynam podejrzewać, że
              Artur kontakt z żywymi ludźmi, a nie książkami medycznymi ma raz na tydzień i
              właśnie wtedy ma gorszy chumor, bo dzisiaj na przykład ma
              • Gość: fizjo... Re: No zaskoczyłeś mnie... IP: *.retsat1.com.pl 19.04.04, 09:10
                To nie jest lekarz, zadna osoba po studiach medycznych czegos takiego by nie
                napisała.
                • Gość: agreściarka Re: No zaskoczyłeś mnie... IP: 213.39.77.* 19.04.04, 13:58
                  no jak dla mnie, to przeuczony stażysta i tyle...
    • evee1 Re: trzaskajace kolana 19.04.04, 10:01
      Mi wkolanach chrupie odkad pamietam, moze jakies 20 lat. Nie pogarsza sie
      to, czasami po dlugim wysilku kolana lekko bola mnie przy wchodzeniu.
      Poza tym bola mnie straszliwie - szczegolnie jedno - po jezdzie na nartach.
      Juz zreszta o to kiedys wypytywalam sie na forum.
      Ale te problemy z nartami mam dopiero od jakichs 3 lat, a strzyka mi
      od zawsze (no prawie :-))). Teraz chudne, bo waga kolankom nie pomaga
      i zobaczymy jak bedzie w najblizszym sezonie narciarskim.
    • Gość: ewkamarchewka Re: trzaskajace kolana IP: 213.39.77.* 24.04.04, 00:37
      up, mam ten sam problem ostatnio:(
    • Gość: jolka Re: trzaskajace kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 22:40
      Kurcze, dzieki ze odpowiedzieliscie bo szczerze mowiac to stracilam juz
      nadzieje ze ktos mi cos doradzi czy pomoze a tu prosze-wielkie dzieki!!!W
      kazdym razie sprawdze co z magnezem w moim organizmie i jak mi powiecie jak to
      sie robi i gdzie to chetnie zbadam sobie wlosy.Artur napisal, ze jak nic nie
      boli to mam sobie odpuscic ale czy to sie kiedys na mnie nie zemsci, nie
      chcialabym dozyc dnia kiedy moje kolana odmowia mi posluszenstwa a poza tym to
      jest przygnebiajace uczucie jak idac po schodach czy robiac przysiad slychac
      trzaski i "lamanie" kosci.

pozdrawiam serdecznie
      • zzztop Re: trzaskajace kolana 24.04.04, 22:50
        skoro nawet Oświecony Lekarz Artur machnął na Ciebie ręką, spróbuj homeopatii
        klasycznej. trzaskające kolana to, wbrew pozorom, częsty objaw, bywa, że bardzo
        ważny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka