co_mi_moze_byc
08.05.11, 20:18
Witam wszystkich!
Mam pewne pytanie do członków forum, jako że to właściwie jedyne forum, na którym mogę je zadać. Otóż mam 24 lata, jestem mężczyzną. Mam kilka problemów zdrowotnych i chcę zapytać was, czy może jest tego jakaś przyczyna, albo może moja wina? A właściwie w jednym przypadku o samą przyczynę.
Choruję od kilku lat na niedoczynność tarczycy, hiperbilirubinemię i hipertrigliderydemię. W związku z tym muszę przyjmować lewotyroksynę i lipanthyl. Jednak mimo to, od dłuższego czasu nie widzę żadnej poprawy.
W sumie inne wyniki są raczej w porządku (jedynie zbyt niska HGB oraz wspomniane za wysokie tsh i trójglicerydy). Czy zatem jest sens przyjmowania powyższych leków? Lipanthyl przecież, z tego co wiem, jest dość szkodliwy.
Moje pytanie o przyczynę dotyczy jeszcze innego (może powiązanego z powyższymi?) - od kilku lat czuję się ogólnie źle, tzn. często mi słabo, nic mi się nie chce, mam problemy z koncentracją i trudności w zapamiętywaniu, często też ze snem. Jaka może być tego przyczyna? Do jakiego lekarza iść? Jakie badania jeszcze zrobić?
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i pozdrawiam serdecznie!