Dodaj do ulubionych

badanie raka za granica

19.05.11, 15:38
Witam. Od jakiegos czasu czuje, ze cos sie zemna dzieje nie tak. Zauwazylem zmiany fizyczne na swoim ciele, chodzi glownie o narosl na odbycie. Ostatnio zaczal mnie pobolewac brzuch, boje sie ze moze byc to rak. Sytuacja wyglada tak: jestem na wyspach (szkocja), pracuje legalnie, chcialbym sie dowiedziec czy sa jakies badania odnosnie raka. Nie wiem tez za bardzo jak isc z tym problemem do lekarza, gdzie sie pokierowac i wogole. Prosze bardzo o pomoc, chcialbym to wszystko sam sobie zalatwic, tzn. nie prosic znajomych o pomoc, nie chce tez martwic tym rodziny. Jest mi ciezko z tym, prosze o odpowiedzi na poziomie i dziekuje z gory :(
Obserwuj wątek
    • black.joanna Re: badanie raka za granica 19.05.11, 18:30
      Idziesz do GP, jeśli nie zapisałeś się jeszcze, to zrób to.
      • pumbitto Re: badanie raka za granica 20.05.11, 09:58
        Prosilbym o podawanie konkretow, GP nic mi nie mowi :( Dzisiaj ide zarejestrowac sie do lekarza rodzinnego, w poniedzialek bede mogl isc juz na wizyte. Moge jemu powiedziec o moim problemie, ale lekarze ze szkocji sa 100lat za murzynami w leczeniu, skieruje mnie co najwyzej na krew i mocz :( a ja chce isc w konretne miejsce(moge nawet zaplacic) i zrobic konkretne badania na raka/nowotwor. Dziekuje za pomoc, licze na kolejna.
        • carabis Re: badanie raka za granica 20.05.11, 10:09
          Jakies bzdury piszesz chyba. Nie byles jeszce u lekarza w Szkocji a piszesz, ze sa 100 lat za murzynami ? O ile sie orientuje to rasizm. Niewazne. Idziesz do lekarza rodzinnego ( GP ) przyjmie Cie dzisiaj nie w poniedzialek jezeli poprosisz. Badan na raka Ci od razu nie zrobi. Pewnie pojdziesz do specjalisty ( proktologa ) dostaniesz powiadomienie listowne o tym. Pojdziesz na wizyte i dopiero wtedy bedzie mozna mowic o dlaszych badaniach. Nie mam najlpeszej opinii o lekarzach w Szkocjil ale napewno nie szczedza pieniedzy na diagnostyke. Takze glowa do gory i to nie musi byc rak !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka