Dodaj do ulubionych

Usuwanie tatuaży

IP: *.chello.pl 20.06.04, 11:38
Witam!
Mam pytanie - ile kosztuje zabieg usunięcia tatuażu (niewielki , nieskomplikowany wzór) ?? Czy jest to bolesne i czy pozostają blizny ??
Z góry dzięki ...
Obserwuj wątek
    • Gość: kuna Re: Usuwanie tatuaży IP: *.arkonskie.v.pl 20.06.04, 19:39
      Znam trzy metody na usunięcie tatuażu - laser w dwóch wydaniach i skalpel. Dwie
      pierwsz metody okreslane są mianem rewelacyjnych, bezpiecznych, nie
      pozaostawiających śladów. Myślę, że to kwestia lekarza wykonującego zabieg -
      ten, który mi tatuaż usuwał mówił, że jest dermatologiem, a w ostatnim Men's
      Health wystąpił nawet jako dr n. med. - w rzeczywistości nie ma nawet
      specjalizacji (!!!). Kwalifikacje możesz sprawdzić w każdej Izbie Lekarskiej.
      Ja po rewelacyjnej laserowej dermabrazji mam bliznę wielkości dwa razy większej
      niż był tatuaż (ok. 60 cm2), blizna przez najlepszych specjalistów została
      określona jako blizna jak po oparzeniu III stopnia. Skóra nie do uratowania.

Same zabiegi nie są bolesne, pod warunkiem, że dobrze znosisz znieczulenie... W
      każdym razie, jak przeżyłeś dziaranie to usuwanie też przeżyjesz. Ale może
      jednak lepiej zostawić ten tatuaż...?
      • Gość: Piotr Re: Usuwanie tatuaży IP: *.chello.pl 20.06.04, 20:56
        Dzięki za odpowiedź! Mam na oku jedną klinikę , wygląda na bardzo porządną , lekarze też wydają się fachowcami w tym co robią , zapewniają że nie zostaną żadne ślady. PS. A ile zapłaciłeś za takie partactwo ??
        • Gość: kuna Re: Usuwanie tatuaży IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.04, 21:25
          Za to partactwo zapłaciłam 1.500 + leki (ok. 200). Ciąg dalszy leczenia to
          narazie ok. 2.000 zł, jesienią czeka mnie operacja (blizna jest przerośnięta,
          robi się bliznowiec) - tym razem wydatek minimum 15.000 (!)
          Przyjrzyj się dokładnie treści oświadczenia, które będziesz musiał podpisać
          przed zabiegiem. Medycyna to nie matematyka, nikt Ci nie da 100% gwarancji, a
          jeżeli da, to znaczy, że jest niedouczony albo kłamie. Albo jedno i drugie, jak
          w moim porzypadku ;)
          Radzę tylko omijać Zbigniewa M. ze Szczecina. On też wyglądał na porządnego...
    • Gość: garugaru Re: Usuwanie tatuaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 19:45
      A kto ci kazał robić z siebie komiks?
      • Gość: kuna do garugaru IP: *.arkonskie.v.pl 20.06.04, 19:52
        uwaga nieco nie na temat...
        • Gość: garugaru Re: do garugaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:23
          uwaga jak najbardziej na temat, najpierw trzeba myśleć a potem się dziargać a
          nie odwrotnie.
          • Gość: garugaru Re: do garugaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:26
            był kiedyś taki jeden którego żona bardzo lubiła abażury do swoich lamp
            zrobione właśnie z takich komiksów.
            • anula36 Re: do garugaru 20.06.04, 21:15
              takieggo partacza ktory w dodatku wymysla sobie tytul naukowy podalabym do sadu.
              Nim zdazy wypalic innym zestaw dziur w skorze nei do naprawienia.
              • Gość: kuna Re: do garugaru IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.04, 21:24
                ma sprawę w prokuraturze i w okręgowej izbie lekarskiej, więc jest szansa, że
                więcej nikogo tak nie oszpeci...
                • anula36 Re: do garugaru 21.06.04, 11:43
                  no to szczescie cale. kurde jak teraz trzeba uwazac na kazdego lekarza,moze sie
                  okazac ze to zwykly rzeznik..
                  • Gość: kuna rzeźnicy i lekarze IP: *.arkonskie.v.pl 21.06.04, 17:26
                    Niestety, przez takich jak ten znachor od siedmiu boleści, cierpi reputacja
                    porządnych lekarzy, którzy na dyplom uczciwie zapracowali. Dlatego mam nadzieję,
                    że Izba Lekarska i całe środowisko lekarskie będzie chciało się odciąć od takich
                    naciągaczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka