Dodaj do ulubionych

CHLEBEK--fuuujjjjj - przyczyny otylosci

IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.04, 18:42
wczoraj ogladalem ciekawy problem dtyczacy otylosci. okazuje sie ze to co do
tej pory bylo uwazana ze zdrowe, wcale takie nie jest. Np pieczywo powoduje
tycie. Porownywano diety europejczykow i ludzi z afryki. Okazalo sie, ze w
Afryce mimo duzych ilosci spozywanych tluszczow jest malo otylych ludzi.
Dopiero od czasu, kiedy Arfykanczycy poznali nasz sposob odzywiania pojawia
sie coraz wiecej otylych. Roznice polegaly w ilosciach spozywanego pieczywa.
U nas jest to na porzadku dziennym, tam glownie mieso (czesto tluste), owoce
i woda. Jedzenie pieczywa powoduje szybka przemiane cukru w tluszcz, a
nadmiar cukru przedostaje sie do krwi. Ten sam efekt powoduje jedzenie
ziemniakow i picie piwa. Takze, po ostatnich badaniach okazalo sie, ze
powinnismy jesc jak najmniej cukrow i pieczywa.
Moze ktos wie cos wiecej na ten temat? Bo ja sluchalem nieco pobieznie
reportazu.

camel
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: CHLEBEK--fuuujjjjj - przyczyny otylosci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 14:31
      Witam!
      Znalazłam Twoje spostrzeżenia na temat chleba i optyłości na forum o
      zdrowiu........ i jest to prawda..... ja przez dłuzszy czas byłam na diecie
      optymalnej troche bo cos mi tam było a troche by schudnąć.... ale wtedy nie
      wiedzxiałam że ziemniaki są niedobre..... i dolegliowsc znikneła ale kg nawet
      wzrosły..... teraz już sama mam wyczucie co mogę i co nie i sądzę. że jeszcze
      troche i będzie super.....
      Jest w necie mase materiału na temat tego problemu o którym
      piszesz ....polecam stronke www.optymalni.org bo tam Ci ludzie bardzo szperają
      i zawsze cos ciekawego wyszukaja..... warto tez przeczytac ksiażke "Życie bez
      pieczywa" dr Lutza. Jest kilka spraw, które trzeba wziać pod uwagę, żeby zroro
      sie odzywiać tylko że zdrowo nie w potocznym tego słowa znaczeniu....... zdrowo
      = brak chorób, dobre samopoczucie.
      Ja ostatni rok zgłębiałam tajniki ......... już nawet miałąm chwile
      zniechęcenia bo mi nie wychodziło to moje zmaganie z grubym tyłkiem...... ale
      chyba złapałam wiatr w żagle....... i się z tego cieszę.....

Ale to co teraz uważam za godne polecenia jest nazywane dieta Montiniac.
      pozdrawiam Ola z Wawki
      czekam na odp na meilaaaaaa w skrzyni
    • Gość: ;-))))) CUKIER! - przyczyny otylosci IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 12.07.04, 20:46
      Wszystko sie zgadza.

Otylosc jest spowodowana spozywaniem CUKROW i SLODYCZY!

Jedzenie MIESA jes bardzo zdrowe ale mieso musi byc po surowej stronie!

Najwazniejszym aspektem diety jest regularny czesty SEX!
      Im czesciej lepsza linia!
      SEX po za tym zapobiega chorobom serca!

A od PIWA to sie ODPIEPSZ i nie zawracaj glowy!
      • Gość: EUREKA do ;-)))))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.04, 01:37
        Jezu, jaki ty madry jestes, ja cie naprawde nie docenialam, wytlumacz mi prosze
        jak jest roznica pomiedzy cukrami a slodyczami bo ja o wielki w swojej
        naiwnosci myslalam ze czescia skladowa slodyczy sa cukry ( proste lub zlozone )
        Dzieki ci wszechwiedzacy, ze mi oczy otwarles, po raz kolejny zaznalam twojej
        laski. Od razu mi lepiej !!! A co z rtecia i olowiem ??? moze metale
        ciezkie "przechodza" do slodyczy np do tych ktore sa pakowane w folie
        aluminiowa ??? Czyli co jak zjem cukierka i zaczne miec bol w kolanie mam sie
        chwycic za sciegno achillesa i is do dentysty usunac wszystkie plomby a potem
        zapic to wszystko piwem i to sie nazywa cudowne ozdrowienie made in america
        and ;-))))) w kregach zaprzyjaznionych nazywany tez znachorem.

Buziaczki prosiaczku hrum hrum, czekam na ciebie : LEKARSTWO NA WSZYTKIE
        DOLEGLIWOSCI
        • Gość: ;-))))) Do qrwy DENTYSTKI reny specjalistki od ZYLAKOW IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 13.07.04, 01:45
          EUREKA poroniała:

> Jezu, jaki ty madry jestes, ja cie naprawde nie docenialam, wytlumacz mi
          > prosze jak jest roznica pomiedzy cukrami a slodyczami bo ja o wielki w swojej
          > naiwnosci myslalam ze czescia skladowa slodyczy sa cukry ( proste lub
          > zlozone )
          > Dzieki ci wszechwiedzacy, ze mi oczy otwarles, po raz kolejny zaznalam twojej
          > laski. Od razu mi lepiej !!! A co z rtecia i olowiem ??? moze metale
          > ciezkie "przechodza" do slodyczy np do tych ktore sa pakowane w folie
          > aluminiowa ??? Czyli co jak zjem cukierka i zaczne miec bol w kolanie mam sie
          > chwycic za sciegno achillesa i is do dentysty usunac wszystkie plomby a potem
          > zapic to wszystko piwem i to sie nazywa cudowne ozdrowienie made in america
          > and ;-))))) w kregach zaprzyjaznionych nazywany tez znachorem.
          >
          > Buziaczki prosiaczku hrum hrum, czekam na ciebie : LEKARSTWO NA WSZYTKIE
          > DOLEGLIWOSCI

CZOPKI jak ty wchodza ludziom w dupe i zamieniaja sie w bol
          spoleczny, moze byc skladowy!.

>
          > Czekam na ciebie na : LEKARSTWO NA WSZYSTKIE CHOROBY

"• DENTYSTKA IRENA specjalistka od Żylakow odbytu" - ty jestes jak CZOPEK.

Wchodzisz wszystkim w dupe i wowczas dopiero sie podniecasz.

baw sie dobrze

> Gość: xyz IP: *.dip.t-dialin.net
          ------------------------------------------------------------------------------
          --
          > pierdolcu z ciebie idioty robic nie trzeba sam doskonale wykonusze te
          robote
          > za innych !!!

> Paluj sie na drzewo bo tam twoje miejsc wsrod malp - tatus z mamusia juz
          > czekaja !!!

PROSTACZKO to ze robisz idiotke z siebie to OK, ale NIGDY NIE ROB
          IDIOTOW Z INNYCH!

Takich ciemniakow jak ty to tylko ze swieca szukac w ciemnogrodzie!

www.ciemnogrod.org

CZAS ABY WRESZCZIE DOTARLO DO TWOJEGO ZAKUTEGO RYCERSKIEGO LBA ZE
          GADANIEM SIE NICZEGO NIE NAUCZYSZ, MOZESZ SIE CZEGOS NAUCZYC WYLACZNIE
          SLUCHANIEM.

Wyksztalceni ludzie wiedza ze:

1. Artykuly pisze sie przez "U".
          2. OBUWIE tez sie pisze przez "U".

Widze ze metka z cena ci jeszcze zwisa z biodra!
          A teraz biez swoja dupe i czas do mycia garow!

• DENTYSTKA IRENA specjalistka od Żylakow odbytu

Nie zawracaj innym glowy.
          Biez swoje zabawki i SPIERDALAJ bawic sie sama w swojej wlasnej piaskownicy!
          • Gość: EUREKA Do ;-)))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.04, 01:58
            Powiedz no zlociutki, dlugo tatus tak cie trzymal w tej komorce ??? I pamietaj
            nawet jak mamusia dala ci kiedys klapsa to nie ladnie jest ja nazywac ZOOFILKA
            mimo tego ze ja kiedys na tym przylapales! Kazda mamusia kocha swoje
            dzieciatka, twoja ciebie tez kocha mimo ze sprzedala cie na badania wzamian za
            nowa lodowke. Jezeli bedziesz mial jeszcze jakies watpliwosci daj znac ja cie
            doskonale rozumiem moja ty wydmuszko, czekam na ciebie LEKARSTWO NA WSZYSTKIE
            DOLEGLIWOSCI
            • Gość: ;-))))) DENTYSTKA IRENA specjalistka od Żylakow odbytu IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 13.07.04, 02:02
              EUREKA napisał(a):

> Powiedz no zlociutki, dlugo tatus tak cie trzymal w tej komorce ??? I
              pamietaj
              > nawet jak mamusia dala ci kiedys klapsa to nie ladnie jest ja nazywac
              ZOOFILKA
              > mimo tego ze ja kiedys na tym przylapales! Kazda mamusia kocha swoje
              > dzieciatka, twoja ciebie tez kocha mimo ze sprzedala cie na badania wzamian
              za
              > nowa lodowke. Jezeli bedziesz mial jeszcze jakies watpliwosci daj znac ja cie
              > doskonale rozumiem moja ty wydmuszko, czekam na ciebie LEKARSTWO NA WSZYSTKIE
              > DOLEGLIWOSCI

Lekarstwo na wszystko pierdolona qrwa najnowszy czopek! wchodzi w dupe i
              sie klei!
              • Gość: EUREKA do ;-))))) IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.04, 02:11
                Sluchaj a moze ty masz jakies kompleksy ??? Za malutki siusiaczek ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka