Dodaj do ulubionych

ból kolan

27.09.13, 09:41
coś z tym muszę zrobić. Bolą cały czas, do tego trzeszczą przy zginaniu. Nie mogę biegać tyle ile bym chciał, nawet w opasce ( prawe dokucza bardziej). Tak na dobrą sprawę inne stawy też mi dokuczają, nadgarstki mam dość słabe ale nie aż tak jak kolana.
Zrobiłem RTG i wyszło w granicy normy, borelioza też wykluczona ale wyniki antyciał nawet chyba zbyt niskie.
Wybieram się do lekarza ogólnego, poproszę o skierowanie gdzieś dalej.
Tylko w jakim kierunku szukać, co to może być? Dokucza mi już od paru lat, z okresowymi poprawami.
Obserwuj wątek
    • facet699 Re: ból kolan 27.09.13, 09:46
      Poza bólem nie mam żadnej opuchlizny albo jest prawie niezauważalna.
      • asis09 Re: ból kolan 27.09.13, 15:47
        jak wykluczysz sprawy reumatologiczne, dne moczanowa
        to proponuje ponowne badania borelki.
        U mnie dopiero LTT w Berlinie wykazalo 8-krotnie przekroczony wynik!
    • agata.m80 Re: ból kolan 27.09.13, 16:27
      a biega Pan po twardym podłożu? beton, asfalt?
      to może być przyczyną
    • mozartinio Re: ból kolan 28.09.13, 17:33
      Mialem cos podobnego.Ni stad ni zowąd zaczely bolec mnie kolana w zgieciach i ogolnie cale kolana,a pozniej nadgarstki i wszystkie stawy na dloni.meczylem sie,ze przejdzie,ale niestety trwalo to 3 miesiace,zanim poszedlem do reumatologa,ktory wykluczyl najgorsze i przepisal calcenato(takie tam mineraly) no i bol przeszedl.strzelalo mi pozniej jeszcze w tych kolanach i byly troche oslabione,ale teraz nic nie czuje i jest ok.na wszelki wypadek sie przebadaj,bo ja od tamtego czasu chodze troche oslabiony i nie mam pojecia od czego.
    • anirat Re: ból kolan 28.09.13, 21:34
      Mogą być zwykłe zmiany zwyrodnieniowe, ale nie tylko. Można bez wizyty pobrać suplementy diety zawierające glukozaminę, ale trzeba odpowiedną dawkę brać.
    • milosniczka_kawy Re: ból kolan 29.09.13, 11:55
      Mi się wydaje, że te problemy mogą mieć podłoże reumatologiczne lub pojawiły się jakieś zwyrodnienia stawów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka