Dodaj do ulubionych

przychodnia

24.10.13, 08:46
chciałam się zapytać o przychodnię i badania. Dostałam od lekarza specjalisty skierowanie na badanie krwi i moczu. Lekarz ten nie przyjmuje w przychodni do której jestem zapisana, tylko w innej. Czy mogę mimo tego zrobić w tej przychodni te badania? Czy muszę jechać do mojej przychodni?
Obserwuj wątek
    • ewa-grzanka Re: przychodnia 24.10.13, 11:00
      U mnie jest tak-w przychodni do której należę badania zlecane przez lekarzy z tej przychodni są darmowe.Jeżeli przyniosłabym skierowania na badania od innego lekarza pracującego w innej przychodni musiałąbym za te badania zapłacić
      • yoana_7 Re: przychodnia 24.10.13, 13:54
        Rozumiem. Tylko u mnie jest tak, że chodzę do lekarza specjalisty do innej przychodni, w której nie jestem zapisana i dostałam od niego skierowanie i chcę w jego przychodni zrobić to badanie. Tylko czy mogę za darmo?
        • jadwiga_r Re: przychodnia 24.10.13, 15:59
          Uważam, że należy zapytać lekarza specjalistę lub pielęgniaki tam pracujące z którym laboratorium mają podpisaną umowę na wykonywanie badań laboratoryjnych.
          Jeżeli badanie wykonasz w innym laboratorium niż wskazane przez lekarza musisz sie liczyć z pełną odplatnością.
    • ewa-grzanka Re: przychodnia 25.10.13, 06:31
      Jak dostawałam skierowanie od mojego urologa,któy przyjmuje w innej przychodni niż ta,do której należę-urolog przyjmuje w przychodni przyszpitalnej-to w laboratorium z przychodni urologa robiłam za darmo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka