Dodaj do ulubionych

arytmia komorowa serca

07.12.13, 01:58
hej, mam 30 lat i mam zdiagnozowana arytmie komorowa serca. biore lek isoptin 120mg.objawa mojej choroby byla czesta utrata przytomnosci.jednak podczas leczenia wciaz trace przytomnosc. czasem calkowicie a czasem po prostu slabne. holter wykazal ze moje ataki arytmi , podczas brania lekow az tak duze by sie przyczynialy do utraty przytomnosci. mierzac cisnienie czesto mam rozkurczowe bardzo zblizone do skurczowego np.80/76 i czesto sie czuje nie przytona w sensie jakbym doslownie sie czegos ''nacpala''kompletnie nie wiem co sie wokol mnie dzieje i ogarnia mnie niesamowita sennosc . czym to moze byc spowodowane jesli lekarz u ktorego sie lecze mowi ze nie arytmia?
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: arytmia komorowa serca 07.12.13, 12:34
      A lekarz nie pomyślał o dobraniu innego leku?

Zapytaj koniecznie tam: forum.kardiolo.pl/
      Nie wiem, jak teraz, ale kiedyś odpowiadali tam kardiolodzy z Zabrza.
    • mercios Re: arytmia komorowa serca 07.12.13, 14:29
      Koniecznie zmień lekarza bo przy takim ciśnieniu dawać taką dawkę leku, który ciśnienie obniża to głupota. Polecam samodzielnie zmniejszyć dawkę choć cięcie Isoptinu nie będzie proste więc kup może gilotynę do tabletek - jest w aptece internetowej Natalia bądź po prostu poproś lekarza rejonowego o przepisanie mniejszej dawki - adekwatnej do twojej wagi i ciśnienia, które musisz regularnie monitorować.
      • garbalowna Re: arytmia komorowa serca 07.12.13, 14:33
        dziękuje za podpowiedź
        • bardu Re: arytmia komorowa serca 08.12.13, 11:41
          Warto wybrać się do kardiologa - i to kardiologa znającego się na arytmii. Bo nie wszyscy się znają, wiem z własnego doświadczenia. Jak napisała powyżej easyblue - zajrzyj na forum kardiolo, tam jest bardzo dużo istotnych informacji nt. wszelkich arytmii.
          • easyblue Re: arytmia komorowa serca 08.12.13, 21:22
            Ja biorę leki, które przy moich schorzeniach absolutnie pomagać nie powinny - a działają najlepiej. Więc warto szukać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka