Dodaj do ulubionych

Odbarczanie

21.06.14, 21:19
Jak długo trwa rehabilitacja po chirurgicznym odbarczaniu ścięgna Achillesa?
Od końca zeszłego roku zmagam się z przewlekłym zapaleniem ścięgna Achillesa od trzech miesięcy rehabilitacja i schorzenie nie przechodzi, jakby niewielka poprawa a może takie wrażenie bo noga jest oszczędzana.
Jak tylko spróbuje dalej gdzieś iść, puchnie i sztywność po spoczynku z bólem jeszcze większa.
Dlatego nie wiem czy zabieg odbarczania mnie nie czeka.
Obserwuj wątek
    • goodman41 Re: Odbarczanie 22.06.14, 04:46
      Spróbuj zrobić serię zabiegów prądami selektywnymi typu PS albo PSs wg dra jana Kwaśniewskiego.
      Punkty usługowe znajdziesz w wujku Google.
      • darekocur Re: Odbarczanie 22.06.14, 17:32
        To stan przewlekły, ciągnie się od kilku miesięcy od końca starego roku, co tam prądy?
        Miałem jonizacje z laserem wcześniej.
        Pięć zabiegów z fali uderzeniowej miałem, bodziec jest ale to nie skutkuje wszystko wraca do punktu "wyjściowego", jeden dwa dni odrobina lepiej i spowrotem to samo.
        Operacja posunięcie radykalne ale skuteczne, wole wylądować na stole i kilka miesięcy rehabilitacji niż "mieszać Łopatą błoto" -bo tak wygląda rehabilitacja i do tego kosztowało to czasu i pieniędzy, takie tam Wzgrubienie między piętą a Achillesem to jest do otwarcia zobaczyć musi chirurg fachowiec co tam się dzieje.
        Robota fizjoterapeutów - wróżenie z fusów,.
        Jeżeli nie daje efektu miesiąc, i tak potem spowrotem się to cofa, nie ma sensu marnować dalej czasu i pieniędzy.
        Dlatego interesuje mnie czas usprawniania po odbarczaniu ścięgna Achillesa, podejrzewam najmniej 3 miesiące.
        Miałem dwie operacje kolana lewego (w tej samej nodze Achilles ma obecnie zapalenie z pochewką), kilka miesięcy rehabilitacji.
        Ciekawe ile trwa zabieg i jak długo się czeka, dziwie się że ortopeda nie wpisał mnie chociaż w kolejkę oczekujących, tak bym czekał nie marnował czasu i równolegle uczęszczał na rehabilitację, jeżeli przejdzie to można z zabiegu się wycofać.
        • darekocur Re: Odbarczanie 22.06.14, 17:35
          Dodam że rehabilitacja nie daje trwałego efektu po miesiącu, dwóch wszytko wraca do punktu wyjściowego. Chodzić normalnie nie można szczególnie rano i po spoczynku, wstaniu z pozycji siedzącej.
          Nigdzie daleko nie chodzę a jakbym poszedł jeszcze większy ból, sztywność i cierpienie.
          I jeszcze mam czekać bawić się w SPA, homeopatie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka