Dodaj do ulubionych

Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk

04.11.14, 13:48
Napisałam na forum ZJD ale widzę, ze zagląda tam niewiele osób i mogę niedoczekać się odp, więc piszę tu.
Ok. rok temu się zaczęło - przeprowadzka, dużo stresu, roczne bardzo płaczliwe dziecko, miałam dość. Zaczął pobolewać mnie z nerwów zołądek, zgaga, wzdęcia 24h, silne lęki o podłożu hipochondrycznym, derpesja. Nie był to ból gdzie musiałam brać tabletkę, dało się wytrzymać. Ciągła nadzieja, ze przejdzie.

Od około 3 miesięcy męczy mnie ból, kolka, uwieranie z prawej strony brzucha, są to bóle wędrujące, raz wkoło pępka, raz po środku, raz pod mostkiem, z rzadka lewe podżebrze ale w sumie non stop w okolicy prawego podżebrza, promieniujące do pleców, do tego nieustanne wzdęcia, chyba niezaleznie od zjedzonego posiłku i pory.
Ostatni miesiąc okresowe biegunki, mdłości (bez wymiotów), czasami brak apetytu. Wszystko podszyte lękiem. Rano się budzę i się zaczyna. Nieokreslony niepokój i napięcie, czuję, że muszę iśc do WC, brzuch ściśnięty z nerwów (w sumie bez przyczyny).
Kilka razy dolegliwości zdarzyły się w nocy (a nie powinny podobno, co mnie najbardziej przeraża), śpię bardzo płytko, budzę się kilkanaście razy.
Kilka lat temu leczyłam silną nerwicę, uważam, ze nie doleczyłam jej.
Bardzo boję się raka, czytam non stop o objawach nowotworów, żoładka, jelita, trzustki, wątroby - znam wszystkie objawy tych chorób, potrafię całymi dniami siedzieć na forach onkologicznych i dopasowywać do siebie objawy.
mam z nerwów gulę w gardle, czasami ściśnięty przełyk i cięzko mi połykać.

Zrobiłam sobie podstawowe badania czyli morfologia, mocz i dokłądne USG brzucha. Wszystko OK!!

Myślę o gastroskopii, kolonoskopii ale same mysli na ten temat powodują biegunkę:(
Nawet gdy wchodzę na stronę internetową gastrologa czuję, że zaraz będzie sraczka:( Każde wyjście do dentysty, dietetyka, ginekologa poprzedza silna biegunka, nawet 2 dni przed. Okropne to jest.
W sumie takie akcje są codziennie, czasami gdy jestem bardzo zajęta lub gdzieś wyjadę, nie odczuwam chwilowo tych atrakcji. Ale zaraz zastanawiam się dlaczego nic nie boli? I się zaczyna.
Mam wrażenie że z prawej strony brzucha mam napuchnięte jelito, spanie na prawym boku wiąze się z uwieraniem w boku. Oddanie gazów i załatwienie się na chwilę pomaga. Czasami mam taki stres i ściśnięty brzuch, ze nie mogę oddać tych gazów i się męczę z napręzonymi jelitami.

Dodam, ze tydzien temu zdiagnozowano nietolerancję glutenu i nabiału, do tego mam Hashimoto i zaczełam brac Euthyrox. Jestem na lekkiej diecie 7 dni i zmian nie widzę.
Muszę jeść jak stara babcia (wszystko gotowane, delikatne) bo mam niestrawność, wzdęcie.
Napiszcie co to jest:(
Kiedyś lekarz sugerował Zespól Jelita ale mu nie dowierzam. Panicznie boje sie badań, a zarazem widze siebie umierającą i moje dzieci, które za mną płaczą:( chyba oszalałam , mam 35l.
Śmierć A. Przybylskiej mnie dobiła. Lęki i dolegliwości po tym wydarzeniu są jakby silniejsze. Zaczynam podejrzewać, że może coś promieniuje pod to prawe żebro.
Obserwuj wątek
    • basiad24 Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 04.11.14, 13:58
      Witaj, zrób sobie badania na żółtaczkę (A<B<C) . ja obecnie choruje na HCV ( ż. C) i mam takie objawy- dolegliwości.
      Badani krwi, próby wątrobowe, może wtedy coś się wyklaruje.
      Trzymam kciuki aby to nie było żadne z w/w chorób.
      • aqua48 Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 04.11.14, 14:06
        A jeśli wyniki będą w porządku wróć też do leczenia nerwicy.
        • sp9tcu Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 04.11.14, 14:35
          Nerwica
          obiązona watroba
          wrzody zołądka lub redluks

Nerwica
          Leczenie w poradni zdrowia psychicznego

Obciążona wątroba
          Zrób pruby watrobowe
          na noc polecam Siromarol

Choroba wrzodowa lub refluks

Czyli nerwica żołądka
          leczenie w poradni zdrowia psychicznego
    • raila2 Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 04.11.14, 22:04
      Niedawno również miałam dokładnie tak jak ty silną nerwicę, wstawałam rano i już czułam jak wszystko we mnie buzuje. Przeżycie dnia w pracy graniczyło z cudem, byłam dosłownie bliska obłędu. U mnie akurat podłoże tego wszystkiego leżało w problemach zawodowych. Zaczęłam pić zioła ayurveda everest jatamansi na nerwicę i depresję i jakoś powoli z dnia na dzień wygrzebałam się z tego bagna. Pozostały problemy z wątroba własnie w postaci bólów i rozpierania pod źebrami, na to zażywam LIV 52 Himalaya i z dnia na dzień czuję jakby w końcu ktoś przebił ten balon, który siedzi we mnie. Na żołądek, który również jest w stanie opłakanym, bóle po posiłkach, wrzody świetnie robi picie na czczo oleju lnianego. I tak powoli odzyskuję radość z życia czego i Tobie życzę.
      • jedynybzyk Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 05.11.14, 18:15
        Nie zaszkodzi sprawdzic czy nie masz lamblii..Podobno wplywaja na uklad nerwowy (oczywiscie w sposob negatywny)...Ja robilam wirtualna kolonoskopie...Minus-nie pobieraja wycinka ale plus-wiem,ze mi tam nic nie rosnie.
        • julaak30 Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 04.01.15, 10:24
          Ja mialam wirtualna kolonoskopie w Poznaniu. Nic nie uwidoczniono a dolegliwosci sa nadal jak u was. ajestem wykonczona. drazliwe chyba......
      • 7andrew Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 04.01.15, 12:07
        Raila..mozesz mi powiedziec,gdzie kupilas te ziola i jak je dawkowalas ?....
    • tezeris Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 24.11.14, 23:18
      zrób badania wszystkie, jakie lekarz zaleci i KONIECZNIE lecz nerwy. normalnie jakbym czytała o sobie sprzed poltora roku... wszystko nerwy, do psychologa marsz!
    • satellite78 Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 26.11.14, 15:26
      ja proponuje zrobic badania na pasozyty, ale nie z kału bo wykrywalnosc to 3-10%, mogą byc z krwi, albo vega testy, mora , volla f-scan itp. a nerwica tez moze byc powodowana neurotoksynami pasozytniczymi jak tasiemce, w polsce jest wiele zakazan o których sie głosno nie mówi. dobry homeopatsa tez by pomógł skutecznie bez ubocznych działan chemii.
      • unhappy Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 28.11.14, 15:25
        satellite78 napisała:

> ja proponuje zrobic badania na pasozyty, ale nie z kału bo wykrywalnosc to 3-10
        > %, mogą byc z krwi, albo vega testy, mora , volla f-scan itp. a nerwica tez moz
        > e byc powodowana neurotoksynami pasozytniczymi jak tasiemce, w polsce jest wiel
        > e zakazan o których sie głosno nie mówi. dobry homeopatsa tez by pomógł skutecz
        > nie bez ubocznych działan chemii.

Ciekawe jak paramedyczni oszuści (homeopaci, operatorzy ściem typu Voll, biorezonans, Quantec czy Oberon) mogą w czymkolwiek pomóc?
    • madopar50 Re: Bóle pod prawym żebrem, kolki, mdłosci, lęk 06.01.15, 11:49
      Zbadaj ątorbę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka