Gość: Sara IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 08:41 Czy ktoś z Was wie coś o tej chorobie. mam problem ponieważ u mojego trzyletniego synka stwierdzono rumień guzowaty .Synek ma wadę serca. CZy ktoś z was leczył tą chorobę . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vitalia Re: RUMIEŃ GUZOWATY 13.09.04, 11:02 Ja leczyłam się na to świństwo( Erythema nodosum,chyba),ale byłam całkiem dorosła to mi chyba wyszło wtedy po nie dpoleczonej anginie i zapaleniu węzłow chłonnych.Miałam te guzy na nogach i wylądowałam w szpitalu na dermatologii.Nie wiem jak długo bym tam była bo po trzech dniach wypisałam się na własne rządanie.Leczenie podjęłam prywatnie,,to były antybiotyki i jakieś maści na bazie ichtiolu.Ale nie wiedziałam że dzieci na to chorują.Całe leczenie trwało dość długo a plamy były widoczne jeszcze kilka miesięcy.Potem już nigdy nie było nawrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: RUMIEŃ GUZOWATY IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 11:29 Mojego synka jeden lekarz chciał wysłać do szpitala na trzy tygodnie, a drugi powiedział, że to samo minie, że jest to w wyniku uczulenia na lek. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: RUMIEŃ GUZOWATY 13.09.04, 11:55 Ja tam podjęłabym jednak jakieś leczenie,skoro są takie rozbieżności w ocenie lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: RUMIEŃ GUZOWATY IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 12:22 czy naprawde nikt z was nie podpowie mi co robiC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorka. Re: RUMIEŃ GUZOWATY IP: *.gdynia.mm.pl 14.09.04, 13:49 idż do trzeciego lekarza ..jakiej właściwie odpowiedzi oczekujesz od forumowiczów...Albo zapytaj martini...... ona wszystko leczy kulkami.. Odpowiedz Link Zgłoś