Dodaj do ulubionych

łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko leczy

18.10.04, 08:16
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: popenrap Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:28
      Nie wiem czy dobrze myslę ale chyba to jest łupiez powstający na skórze ramoin,
      pleców w postaci białych placków...? Jeśli tak to ja to wyleczyłem stosując
      nizoral. Smarowałem te placki albo raz dziennie lub jak zapominałem raz na
      kilka dni i nawet nie zmywałem nizoralu, zeszło po około 2 tygodniach.
      • jestem_sama Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 08:39
        właśnie mam takie białe płaskie plamki. niw wiem, czy nie zaraziłam się w
        solarium. i nizoral wystarczy?
        • Gość: popenrap Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:51
          Nizoral zdecydowanie wystarczy. Brat mojej dziewczyny miał przeszło rok temu
          taki sam problem i dermatolog poleciła mu nizoral, po kilkunast dniach nie było
          po łupieżu sladu. Dermatolog powiedział mu że taki rodzaj łupieżu powstaje
          wówczas gdy płatki spadają z głowy na inne części ciała ( ramiona, plecy). Ja
          na początku stosowania nie widziałem wielkich efektów ale po około 10 dniach
          zacząłem smarować dwa razy dziennie i zeszło w kilka kolejnych dni. Nie martw
          się, nizoral pomoże.
          • jestem_sama Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 08:54
            Gość portalu: popenrap napisał(a):
            dzięki
            > Nizoral zdecydowanie wystarczy. Brat mojej dziewczyny miał przeszło rok temu
            > taki sam problem i dermatolog poleciła mu nizoral, po kilkunast dniach nie
            było
            >
            > po łupieżu sladu. Dermatolog powiedział mu że taki rodzaj łupieżu powstaje
            > wówczas gdy płatki spadają z głowy na inne części ciała ( ramiona, plecy). Ja
            > na początku stosowania nie widziałem wielkich efektów ale po około 10 dniach
            > zacząłem smarować dwa razy dziennie i zeszło w kilka kolejnych dni. Nie martw
            > się, nizoral pomoże.
          • rezurekcja Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 10:19
            ość portalu: popenrap napisał(a):

> Dermatolog powiedział mu że taki rodzaj łupieżu powstaje
            > wówczas gdy płatki spadają z głowy na inne części ciała ( ramiona, plecy).

a to byl lekarz-dermatolog? Czy znachor-dermatolog?
            Mnie kiedys domorosly dermatolog, tlumaczyl, ze lupiez sie bierze stad,ze sie
            wlosy podczas mycia dobrze nie wyplucze...

A poza tym, masz dostep do Internetu, poczyta sobie np. tu:
            www.dermatolog.com.pl/l_pstry.htm
            www.maluchy.pl/artykul/145?PHPSESSID=829ae02299a9720d71279224b8e608fc
            www.mediweb.pl/mens/wyswietl.php?id=1099
        • Gość: Hiena Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 09:38
          Dokładnie tak!! Dwa razy zaraziłam się tym w solarium od tego czasu unikam
          łóżek jak ognia!
          Wyleczyłam to przemywając kwasem bornym i smarując clotrimazolem...znaczy mąż
          mi pomagał :)
    • very_martini Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 10:26
      I jeszcze olejek herbaciany. Wstukaj w pierwszą lepszą wyszukiwarkę, coś
      powinno wyskoczyć

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
    • Gość: gocha Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:37
      moj maz cierpi na te przypadlosc ( jego ojciec takze) . mniej wiecej dwa razy
      do roku ma zaostrzenie ( wiosna i jesien). wtedy nizoralem myje glowe i smaruje
      cialko podczas kapieli- idealny sposob. po pol roku powtorka
      • mamamaksika Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 10:52
        est to łagodna grzybica skóry wywołana przez grzyby z rodzaju Pityrosporum.
        Czynnikiem sprzyjającym zakażeniu jest nadmierna potliwość. Zmiany umiejscowione
        są głównie na klatce piersiowej, szyi, plecach, oraz ramionach. Twarz zajęta
        bywa bardzo rzadko. Łupież pstry występuje w postaci różowo brunatnych
        łuszczących się plamek, które czasami mogą lekko swędzieć. Naświetlanie
        promieniami słonecznymi miejsc zaatakowanych łupieżem pstrym powoduje
        powstawanie odbarwień skóry w tych miejscach. Jest to związane z wytwarzaniem
        przez grzyba kwasu maleinowego, który ma działanie silnie wybielające. Stosując
        odpowiednie środki można pozbyć się tej dolegliwości. Leczenie należy prowadzić
        przez okres około 14 dni. Konieczne jest odkażenie bielizny / gotowanie,
        prasowanie/ w trakcie leczenia jak również leczenie skóry owłosionej głowy, na
        której obecne są również zarodniki grzyba.
        Bardzo dobry jest lek Micental
        • patyczako Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 18:27
          a teraz gorsza wiadomosc ma tenedencje nawrotowe tzn. jak juz cie dopadl i
          polubil to go nie pozbedziesz tzn. jedynie okresowo ... ja stosowalam pevaryl 3
          saszetki do codziennego mycia glowy i skory... po 2-3 tygodniach warto
          powtorzyc dodatkowo mozna masc przeciwgrzybicza clotrimazolum...
    • gwiazd3 Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 05.07.17, 12:07
      Orientujecie się czy są jakieś specjalistyczne kosmetyki na łupież pstry ? Bo mój dermatolog (na nfz) kazał mi stosować codziennie nizoral ale tak sobie czytam i jest to jednak środek na łupiez na główie. A ja mam na ramionach i na plecach .To znaczy,że mam tym szamponem obmywać sobie całe ciało? Ogólnie cbyba zbankrutuję :P
      • koziorozka Re: łupież pstry 05.07.17, 17:36
        gwiazd3 napisał(a):
        > kazał mi stosować codziennie nizoral ale tak sobie czytam i jest to jednak środek na łupiez na główie. A ja mam na ramionach i na plecach

Przeczytałeś posty w tym wątku?
        Łupież pstry to rodzaj grzybicy.
        Ketokonazol (np. krem Nizoral, ), mikonazol (krem Daktarin), klotrimazol (np. płyn Clotrimazolum) to środki przeciwgrzybicze
        Krem Nizoral jest w dwu wersjach. Ten z importu równoległego (Delfarmy) jest duuuużo tańszy.
    • goodman41 Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 07.07.17, 00:58
      Łupież to jest choroba skóry. Zdrowa skóra ma odczyn kwaśny o pH = 4,5 do 6,2.
      Skórę należy zakwaszać od środka, czyli należy obniżyć pH krwi.
      Długowieczni nie znają takiej choroby, bo mają kwaśny odczyn krwi.
      Aksjomat medyków o pH krwi 7,35 - 7,41 należy włożyć między bajki, tak samo jak obniżanie cholesterolu i zakaz jedzenia żółtek.
      • koziorozka Re: łupież pstry 07.07.17, 09:53
        > Długowieczni nie znają takiej choroby, bo mają kwaśny odczyn krwi.
        - Jakieś dane, podstawa czy tak z palca wyssane?

> Aksjomat medyków o pH krwi 7,35 - 7,41 należy włożyć między bajki
        - To nie jest aksjomat, założenie tylko obserwacja, że większość zdrowych ludzi ma krew tętniczą o Ph 7,35-7,45 a krew żylną o Ph 7,32-7,42

I coś na temat tego wątku.
        Sprzyjającym warunkiem do rozwoju niektórych odmian grzybicy jest środowisko zasadowe, ale same tworzą w organizmie środowisko kwaśne. Niektórych, bo np. przy grzybicy pochwy nie obserwuje się zmian wartości pH.
        • goodman41 Re: łupież pstry 07.07.17, 20:45
          koziorozka napisala:
          > Długowieczni nie znają takiej choroby, bo mają kwaśny odczyn krwi.
          - Jakieś dane, podstawa czy tak z palca wyssane?

=========================================
          Nie mogę ci podać podstawy, bo system nie pozwala wyświetlić cyrylicy.
          N.G. Druzjak „Kak prodlit bystrotiecznuju żizń”

koziorozka napisala:
          > Aksjomat medyków o pH krwi 7,35 - 7,41 należy włożyć między bajki
          - To nie jest aksjomat, założenie tylko obserwacja, że większość zdrowych ludzi ma krew tętniczą o Ph 7,35-7,45 a krew żylną o Ph 7,32-7,42

Zdrowymi ludźmi są długowieczni i ich markery powinno się uwzględniać jako wzorcowe, a nie markery znajomych autorytetow.

koziorozka napisala:
          I coś na temat tego wątku.
          Sprzyjającym warunkiem do rozwoju niektórych odmian grzybicy jest środowisko zasadowe, ale same tworzą w organizmie środowisko kwaśne. Niektórych, bo np. przy grzybicy pochwy nie obserwuje się zmian wartości pH.

A może trzeba spojrzeć na to zjawisko ze strony organizmu. Może organizm utrzymuje odczyn kwaśny, aby zwalczyć patogena.
          • koziorozka Re: łupież pstry 08.07.17, 12:14
            Rozumiem, że pan Druzjak jest jakimś autorytetem, choć nie udało mi się tego potwierdzić.
            forum.gazeta.pl/forum/w,22,154893271,154893271,Zywienie.html
            Jednak dyskusję o kwaszeniu krwi tu przerywam - choć też jestem ciekawa odpowiedzi na pytania zadane przez Solwera.
            To jest wątek o grzybicy i łupieżu.

Wątek o zakwaszeniu jest nieco wiekowy
            forum.gazeta.pl/forum/w,22,136499577,136499577,Zakwaszenie_organizmu.html?so=2
            ale można go "odmłodzić" lub założyć nowy.

• solwer Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 08.07.17, 11:20
        goodman41 07.07.17, 00:5 napisał m.in..... „czyli należy obniżyć pH krwi.”
        Jak się zdążyłem zorientować z treści twoich postów, jesteś gorącym zwolennikiem obniżania pH krwi. Czy ty obniżyłeś pH swojej krwi? Jeśli tak, to w jaki sposób i do jakiego poziomu?Czy trzeba często kontrolowaćpH (jak?) ,czy raz obniżone utrzymuje się? Chodzi mi o zarys działania nie o dokładny przepis.
        Piszesz dalej... "Długowieczni nie znają takiej choroby, bo mają kwaśny odczyn krwi". Gdzie ci długowieczni o obniżonym (kwaśnym odczynie ) żyją (miejsce zamieszkania ,nacja) czym się żywią i jak żyją.
        Ja szukałem, lecz znajduję same ogólniki ,żadnych konkretów.:(
    • koziorozka Re: łupież pstry 29.07.17, 21:58
      j_mrock napisał(a):
      > Podsumowanie
      [ tu wypisał nazwy "produktów" na różne dolegliwości jednego dystrybutora ]

j_mrock napisał(a):
      > Przeglądaj
      >
      > Lekarz Ci [ tu była nazwa ] nie polecił? Nie wnikam w kompetencje lekarza bo może nie słyszał o tym kosmetyku ale ja jak bylam u dermatologa prywatnie to pani doktor mi właśnie przypisała [ znów nazwa ]. Nie mam porównania do innych środków ale udało mi sie wyleczyc dzieki temu łupież pstry w 2 tygodnie a koleżanka mnie straszyła,ze będę to leczyła miesiacami. Wydaje mi się równie,ze nizoral jest tylko do głowy.

Lekarz o kosmetyku "może nie słyszał" a inny "przypisał".
      Tania reklama firmy z Gdańska, jej adres to ul. Marii Skłodowskiej - Curie 3.
      Omijam z daleka firmy, które na forach łapią klientów.

• stargazing Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 15.04.19, 10:55
      A ktoś może coś więcej napisać o szamponach, środkach itp. które można dostać OBECNIE? Chodzi dokładnie o łupież pstry bez recepty. Z lekarzem skonsultuję i tak, więc luz.
      • kocimietkka Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 27.04.19, 15:12
        Google -> łupież pstry szampony, za wiele tego raczej nie ma. Jak już patrzysz to patrz lepiej na takie bez slsów i innych tego typu bonusów żeby sobie tej skóry nie zaogniać dodatkowo.
        Cynk i selen mogą pomóc.
        • stargazing Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 29.04.19, 09:09
          Dzięki. Ty czegoś takiego używałaś? Ogólnie jak patrzyłam po składach to różnie to wygląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka