Gość: popenrap Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:28 Nie wiem czy dobrze myslę ale chyba to jest łupiez powstający na skórze ramoin, pleców w postaci białych placków...? Jeśli tak to ja to wyleczyłem stosując nizoral. Smarowałem te placki albo raz dziennie lub jak zapominałem raz na kilka dni i nawet nie zmywałem nizoralu, zeszło po około 2 tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_sama Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 08:39 właśnie mam takie białe płaskie plamki. niw wiem, czy nie zaraziłam się w solarium. i nizoral wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popenrap Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:51 Nizoral zdecydowanie wystarczy. Brat mojej dziewczyny miał przeszło rok temu taki sam problem i dermatolog poleciła mu nizoral, po kilkunast dniach nie było po łupieżu sladu. Dermatolog powiedział mu że taki rodzaj łupieżu powstaje wówczas gdy płatki spadają z głowy na inne części ciała ( ramiona, plecy). Ja na początku stosowania nie widziałem wielkich efektów ale po około 10 dniach zacząłem smarować dwa razy dziennie i zeszło w kilka kolejnych dni. Nie martw się, nizoral pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_sama Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 08:54 Gość portalu: popenrap napisał(a): dzięki > Nizoral zdecydowanie wystarczy. Brat mojej dziewczyny miał przeszło rok temu > taki sam problem i dermatolog poleciła mu nizoral, po kilkunast dniach nie było > > po łupieżu sladu. Dermatolog powiedział mu że taki rodzaj łupieżu powstaje > wówczas gdy płatki spadają z głowy na inne części ciała ( ramiona, plecy). Ja > na początku stosowania nie widziałem wielkich efektów ale po około 10 dniach > zacząłem smarować dwa razy dziennie i zeszło w kilka kolejnych dni. Nie martw > się, nizoral pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 10:19 ość portalu: popenrap napisał(a): > Dermatolog powiedział mu że taki rodzaj łupieżu powstaje > wówczas gdy płatki spadają z głowy na inne części ciała ( ramiona, plecy). a to byl lekarz-dermatolog? Czy znachor-dermatolog? Mnie kiedys domorosly dermatolog, tlumaczyl, ze lupiez sie bierze stad,ze sie wlosy podczas mycia dobrze nie wyplucze... A poza tym, masz dostep do Internetu, poczyta sobie np. tu: www.dermatolog.com.pl/l_pstry.htm www.maluchy.pl/artykul/145?PHPSESSID=829ae02299a9720d71279224b8e608fc www.mediweb.pl/mens/wyswietl.php?id=1099 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 09:38 Dokładnie tak!! Dwa razy zaraziłam się tym w solarium od tego czasu unikam łóżek jak ognia! Wyleczyłam to przemywając kwasem bornym i smarując clotrimazolem...znaczy mąż mi pomagał :) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 10:26 I jeszcze olejek herbaciany. Wstukaj w pierwszą lepszą wyszukiwarkę, coś powinno wyskoczyć 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 10:37 moj maz cierpi na te przypadlosc ( jego ojciec takze) . mniej wiecej dwa razy do roku ma zaostrzenie ( wiosna i jesien). wtedy nizoralem myje glowe i smaruje cialko podczas kapieli- idealny sposob. po pol roku powtorka Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaksika Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 10:52 est to łagodna grzybica skóry wywołana przez grzyby z rodzaju Pityrosporum. Czynnikiem sprzyjającym zakażeniu jest nadmierna potliwość. Zmiany umiejscowione są głównie na klatce piersiowej, szyi, plecach, oraz ramionach. Twarz zajęta bywa bardzo rzadko. Łupież pstry występuje w postaci różowo brunatnych łuszczących się plamek, które czasami mogą lekko swędzieć. Naświetlanie promieniami słonecznymi miejsc zaatakowanych łupieżem pstrym powoduje powstawanie odbarwień skóry w tych miejscach. Jest to związane z wytwarzaniem przez grzyba kwasu maleinowego, który ma działanie silnie wybielające. Stosując odpowiednie środki można pozbyć się tej dolegliwości. Leczenie należy prowadzić przez okres około 14 dni. Konieczne jest odkażenie bielizny / gotowanie, prasowanie/ w trakcie leczenia jak również leczenie skóry owłosionej głowy, na której obecne są również zarodniki grzyba. Bardzo dobry jest lek Micental Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 18.10.04, 18:27 a teraz gorsza wiadomosc ma tenedencje nawrotowe tzn. jak juz cie dopadl i polubil to go nie pozbedziesz tzn. jedynie okresowo ... ja stosowalam pevaryl 3 saszetki do codziennego mycia glowy i skory... po 2-3 tygodniach warto powtorzyc dodatkowo mozna masc przeciwgrzybicza clotrimazolum... Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazd3 Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 05.07.17, 12:07 Orientujecie się czy są jakieś specjalistyczne kosmetyki na łupież pstry ? Bo mój dermatolog (na nfz) kazał mi stosować codziennie nizoral ale tak sobie czytam i jest to jednak środek na łupiez na główie. A ja mam na ramionach i na plecach .To znaczy,że mam tym szamponem obmywać sobie całe ciało? Ogólnie cbyba zbankrutuję :P Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: łupież pstry 05.07.17, 17:36 gwiazd3 napisał(a): > kazał mi stosować codziennie nizoral ale tak sobie czytam i jest to jednak środek na łupiez na główie. A ja mam na ramionach i na plecach Przeczytałeś posty w tym wątku? Łupież pstry to rodzaj grzybicy. Ketokonazol (np. krem Nizoral, ), mikonazol (krem Daktarin), klotrimazol (np. płyn Clotrimazolum) to środki przeciwgrzybicze Krem Nizoral jest w dwu wersjach. Ten z importu równoległego (Delfarmy) jest duuuużo tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
goodman41 Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 07.07.17, 00:58 Łupież to jest choroba skóry. Zdrowa skóra ma odczyn kwaśny o pH = 4,5 do 6,2. Skórę należy zakwaszać od środka, czyli należy obniżyć pH krwi. Długowieczni nie znają takiej choroby, bo mają kwaśny odczyn krwi. Aksjomat medyków o pH krwi 7,35 - 7,41 należy włożyć między bajki, tak samo jak obniżanie cholesterolu i zakaz jedzenia żółtek. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: łupież pstry 07.07.17, 09:53 > Długowieczni nie znają takiej choroby, bo mają kwaśny odczyn krwi. - Jakieś dane, podstawa czy tak z palca wyssane? > Aksjomat medyków o pH krwi 7,35 - 7,41 należy włożyć między bajki - To nie jest aksjomat, założenie tylko obserwacja, że większość zdrowych ludzi ma krew tętniczą o Ph 7,35-7,45 a krew żylną o Ph 7,32-7,42 I coś na temat tego wątku. Sprzyjającym warunkiem do rozwoju niektórych odmian grzybicy jest środowisko zasadowe, ale same tworzą w organizmie środowisko kwaśne. Niektórych, bo np. przy grzybicy pochwy nie obserwuje się zmian wartości pH. Odpowiedz Link Zgłoś
goodman41 Re: łupież pstry 07.07.17, 20:45 koziorozka napisala: > Długowieczni nie znają takiej choroby, bo mają kwaśny odczyn krwi. - Jakieś dane, podstawa czy tak z palca wyssane? ========================================= Nie mogę ci podać podstawy, bo system nie pozwala wyświetlić cyrylicy. N.G. Druzjak „Kak prodlit bystrotiecznuju żizń” koziorozka napisala: > Aksjomat medyków o pH krwi 7,35 - 7,41 należy włożyć między bajki - To nie jest aksjomat, założenie tylko obserwacja, że większość zdrowych ludzi ma krew tętniczą o Ph 7,35-7,45 a krew żylną o Ph 7,32-7,42 ========================================= Zdrowymi ludźmi są długowieczni i ich markery powinno się uwzględniać jako wzorcowe, a nie markery znajomych autorytetow. koziorozka napisala: I coś na temat tego wątku. Sprzyjającym warunkiem do rozwoju niektórych odmian grzybicy jest środowisko zasadowe, ale same tworzą w organizmie środowisko kwaśne. Niektórych, bo np. przy grzybicy pochwy nie obserwuje się zmian wartości pH. ========================================= A może trzeba spojrzeć na to zjawisko ze strony organizmu. Może organizm utrzymuje odczyn kwaśny, aby zwalczyć patogena. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: łupież pstry 08.07.17, 12:14 Rozumiem, że pan Druzjak jest jakimś autorytetem, choć nie udało mi się tego potwierdzić. forum.gazeta.pl/forum/w,22,154893271,154893271,Zywienie.html Jednak dyskusję o kwaszeniu krwi tu przerywam - choć też jestem ciekawa odpowiedzi na pytania zadane przez Solwera. To jest wątek o grzybicy i łupieżu. Wątek o zakwaszeniu jest nieco wiekowy forum.gazeta.pl/forum/w,22,136499577,136499577,Zakwaszenie_organizmu.html?so=2 ale można go "odmłodzić" lub założyć nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
solwer Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 08.07.17, 11:20 goodman41 07.07.17, 00:5 napisał m.in..... „czyli należy obniżyć pH krwi.” Jak się zdążyłem zorientować z treści twoich postów, jesteś gorącym zwolennikiem obniżania pH krwi. Czy ty obniżyłeś pH swojej krwi? Jeśli tak, to w jaki sposób i do jakiego poziomu?Czy trzeba często kontrolowaćpH (jak?) ,czy raz obniżone utrzymuje się? Chodzi mi o zarys działania nie o dokładny przepis. Piszesz dalej... "Długowieczni nie znają takiej choroby, bo mają kwaśny odczyn krwi". Gdzie ci długowieczni o obniżonym (kwaśnym odczynie ) żyją (miejsce zamieszkania ,nacja) czym się żywią i jak żyją. Ja szukałem, lecz znajduję same ogólniki ,żadnych konkretów.:( Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: łupież pstry 29.07.17, 21:58 j_mrock napisał(a): > Podsumowanie [ tu wypisał nazwy "produktów" na różne dolegliwości jednego dystrybutora ] j_mrock napisał(a): > Przeglądaj > > Lekarz Ci [ tu była nazwa ] nie polecił? Nie wnikam w kompetencje lekarza bo może nie słyszał o tym kosmetyku ale ja jak bylam u dermatologa prywatnie to pani doktor mi właśnie przypisała [ znów nazwa ]. Nie mam porównania do innych środków ale udało mi sie wyleczyc dzieki temu łupież pstry w 2 tygodnie a koleżanka mnie straszyła,ze będę to leczyła miesiacami. Wydaje mi się równie,ze nizoral jest tylko do głowy. Lekarz o kosmetyku "może nie słyszał" a inny "przypisał". Tania reklama firmy z Gdańska, jej adres to ul. Marii Skłodowskiej - Curie 3. Omijam z daleka firmy, które na forach łapią klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
stargazing Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 15.04.19, 10:55 A ktoś może coś więcej napisać o szamponach, środkach itp. które można dostać OBECNIE? Chodzi dokładnie o łupież pstry bez recepty. Z lekarzem skonsultuję i tak, więc luz. Odpowiedz Link Zgłoś
kocimietkka Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 27.04.19, 15:12 Google -> łupież pstry szampony, za wiele tego raczej nie ma. Jak już patrzysz to patrz lepiej na takie bez slsów i innych tego typu bonusów żeby sobie tej skóry nie zaogniać dodatkowo. Cynk i selen mogą pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
stargazing Re: łupież pstry, jak wygląda i jak się szybko le 29.04.19, 09:09 Dzięki. Ty czegoś takiego używałaś? Ogólnie jak patrzyłam po składach to różnie to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś