16.11.20, 14:49
Schodzi mi skóra małymi płatkami z pachwin, obszar jest zaczerwieniony i stale się powiększa
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Pachwiny 16.11.20, 15:24
      Odparzenie?
      Może grzybica...
    • vermieter Re: Pachwiny 16.11.20, 16:36
      przestan obgryzac paznokcie
    • wirski Re: Pachwiny 17.11.20, 09:23
      crazymaslo napisał:
      > Schodzi mi skóra małymi płatkami z pachwin, obszar jest zaczerwieniony i stale
      > się powiększa

1. Pachwiny dokładnie umyj wodą z szarym mydłem.
      2. Po umyciu/wysuszeniu przemyj spirytusem/denaturatem.
      3. Po wysuszeniu posmaruj Clotrimazolem.
      Po kilku dniach dolegliwość zniknie.
    • wirski Re: Pachwiny 27.11.20, 13:21
      Skorzystałeś z mojej sugestii?
      Pomogło???
      • ken-ya Re: Pachwiny 01.12.20, 00:58
        Maka ziemniaczana czyli taka jak gotujemy krochmal. stosowana jak puder . Pudruj tez stopy miedzy palcami ,i faldki pod brzuchem, i miejsca pod piersiami. Ja pudruje czyste suche skarpetki czasami buty w srodku . Wtedy grzybica mniej sie roznosi po podlodze. Denaturatu nie uzywaj .,bo jest bardzo trujacy. Denaturat to alkochol drzewny. Kiedys zeby bylo taniej to denaturatem dezynfekowali jedzenie w sloiczkach dla niemowlat. Ale to pisali dawno .Jak jest teraz to nie wiem, teraz wszyscy milcza ale duzo dzieci i mlodzierzy nosi okulary. a denaturat niszczy wzrok.Nie kupuj gotowych pudrow bo nie wiesz z czego i jak sa robione.
        • horpyna4 Re: Pachwiny 01.12.20, 15:22
          Nie wypisuj głupot. Denaturat nie jest alkoholem metylowym (spirytusem drzewnym), tylko etylowym skażonym substancjami pogarszającymi jego smak i zapach oraz barwiącymi na nieapetyczny kolor. Nie jest trujący.

Dawno temu skażano denaturat metanolem, ale odstąpiono od tego właśnie ze względu na toksyczność - ludzie pili i tak. Podfarbowanie ma zniechęcać do przypadkowego wypicia.

Problem z alkoholem polega na tym, że jego produkcja jest bardzo tania, a ma być sprzedawany drogo, żeby nie rozpić społeczeństwa na amen. Dlatego w produkcji dla celów niespożywczych (wtedy musi mieć niską cenę) stosuje się rozmaite dodatki. Denaturat jest do celów technicznych, a do alkoholu dla celów medycznych zewnętrznych dodaje się kwas salicylowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka