crazymaslo 16.11.20, 14:49 Schodzi mi skóra małymi płatkami z pachwin, obszar jest zaczerwieniony i stale się powiększa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wirski Re: Pachwiny 17.11.20, 09:23 crazymaslo napisał: > Schodzi mi skóra małymi płatkami z pachwin, obszar jest zaczerwieniony i stale > się powiększa 1. Pachwiny dokładnie umyj wodą z szarym mydłem. 2. Po umyciu/wysuszeniu przemyj spirytusem/denaturatem. 3. Po wysuszeniu posmaruj Clotrimazolem. Po kilku dniach dolegliwość zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
ken-ya Re: Pachwiny 01.12.20, 00:58 Maka ziemniaczana czyli taka jak gotujemy krochmal. stosowana jak puder . Pudruj tez stopy miedzy palcami ,i faldki pod brzuchem, i miejsca pod piersiami. Ja pudruje czyste suche skarpetki czasami buty w srodku . Wtedy grzybica mniej sie roznosi po podlodze. Denaturatu nie uzywaj .,bo jest bardzo trujacy. Denaturat to alkochol drzewny. Kiedys zeby bylo taniej to denaturatem dezynfekowali jedzenie w sloiczkach dla niemowlat. Ale to pisali dawno .Jak jest teraz to nie wiem, teraz wszyscy milcza ale duzo dzieci i mlodzierzy nosi okulary. a denaturat niszczy wzrok.Nie kupuj gotowych pudrow bo nie wiesz z czego i jak sa robione. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Pachwiny 01.12.20, 15:22 Nie wypisuj głupot. Denaturat nie jest alkoholem metylowym (spirytusem drzewnym), tylko etylowym skażonym substancjami pogarszającymi jego smak i zapach oraz barwiącymi na nieapetyczny kolor. Nie jest trujący. Dawno temu skażano denaturat metanolem, ale odstąpiono od tego właśnie ze względu na toksyczność - ludzie pili i tak. Podfarbowanie ma zniechęcać do przypadkowego wypicia. Problem z alkoholem polega na tym, że jego produkcja jest bardzo tania, a ma być sprzedawany drogo, żeby nie rozpić społeczeństwa na amen. Dlatego w produkcji dla celów niespożywczych (wtedy musi mieć niską cenę) stosuje się rozmaite dodatki. Denaturat jest do celów technicznych, a do alkoholu dla celów medycznych zewnętrznych dodaje się kwas salicylowy. Odpowiedz Link Zgłoś