ja_asiaczek 14.11.04, 00:55 Czy TSH na poziomie 0.50 (norma to 0,3 do 4,0) może powodować zwiększone (bardzo) wypadanie włosów ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaga Re: TSH IP: *.chello.pl 14.11.04, 14:30 MAsz prawdopodobnie nadczynność należy sprawdzić jeszcze inne hormony i wtedy ustalić co i jak powinnaś pogada ć o tym z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: TSH IP: *.chello.pl 14.11.04, 21:59 Poczytaj moje różne wpisy na tej str i zrób badania które poleciłam blondi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika28latek mam to samo IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 14.11.04, 22:56 TSH-o.8 i strasznie leca mi wlosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: mam to samo IP: *.chello.pl 14.11.04, 23:13 Musisz sprawdzić TSH i Anti TPO oraz Anti TG poczytaj sobie moje wcześniejsze wpisy ,trzeba to szybko spr pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: mam to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 10:07 Mnie również interesuje ten temat .Moje TSH wynosi 0.310 przy normnie 0.35 .Badanie małam robione podczas pobytu w szpitalu .Dostałam zalecenia aby zrobić USG i aby lekarz rodzinny skierował mnie do poradni end.Po wizycie u mojego lekarza -pan doktor stwierdził ze w moim wieku (44lata)i po urodzeniu dzieci wynik jest w normie i nie widzi powodu abym coś dalej z tym robiła .Czy słusznie ?.A objawy takie jak zmęczenie ,pocenie się przypisał przypadłością kobiety w tym wieku .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: mam to samo IP: *.chello.pl 15.11.04, 12:08 Rany co za pieprzenie--zbadaj sobie Anti TPO i Anti TG,Boże co za matoł z tego lekarza ,Ewa brak mi słów jeśli te 2 wyniki wyjda w porzadku to sprawdż t$ [free].Kobieto rób prywatnie bo te niedouki Cię wykończą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: mam to samo IP: *.chello.pl 15.11.04, 12:09 Mimo że miałam nie pracowac przy kompie namiary na lekrzy dam wieczorem ściskam WAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: mam to samo IP: *.chello.pl 15.11.04, 12:24 Jaga ma całkowitą rację! Ja też musiałam prywatnie zrobić badania bo lekarz endokrynolog u którego byłam po raz pierwszy z niskim, ale na granicy normy, TSH, zbagatelizował sprawę! Najlepsze TSH jest po środku przedziału normy tj. ok 1 z "hakiem" tak twierdzi moja dr., jeśli jest dużo poniżej lub powyżej (nawet w granicach normy) to należy w krótkim czasie powtórzyć badanie i ewentualnie zrobić dodatkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_asiaczek Re: mam to samo 15.11.04, 18:45 T3 i T4 mam w normie. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Ten Internet to jednak wspaniały wynalazek :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: mam to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:28 Dodam że ft4 i ft3 mam w normie .A co to są za badaniaAntiTPO i Anti TG.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja_asiaczek Re: TSH 28.11.04, 13:31 A co to są badania Anti TPO i Anti TG? Czy możliwa jest nadczynność przy prawidłowym T3 i T4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: TSH IP: *.chello.pl 28.11.04, 15:26 Też miałam tylko obniżone TSH, najpierw na granicy a krótko potem poniżej normy!, jest coś takiego jak "nadczynność subkliniczna" (utajona), nie wszystkie objawy występują, u mnie np. było: wypadanie włosów, skoki ciśnienia, podwyższone tętno, pocenie i osłabienie,początkowo lekarze to bagatelizowali, wmawiali depresję, nerwicę aż trafiłam na endokrynolog która zaczęła mnie leczyć (pisałam o tym w wątku "utajona nadczynność tarczycy). Prawidłowe wartości T4, FT4 wykluczają ciężkie zaburzenia tarczycy (prawie wyłączają niedoczynność) ale w żadnym razie nie wykluczają choroby tarczycy! Tak powiedziała moja pani dr. endokr.! Dodatkowe badania pomagają postawić prawidłową diagnozę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś