tina33 19.06.23, 19:46 Witam. Czy ktoś spotkał się z takimi smugami na powierzchni moczu, wyglądają tak podobnie jak np benzyna rozlana w kałuży tylko te smugi nie są kolorowe są takie tłuste. Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka tłuszczomocz 19.06.23, 20:22 poczytaj o lipuria, tłuszczomocz Najdokładniejsze opisy są chyba po angielsku, w google: "fat in the urine" greaterpittstonurology.com/what-does-the-fat-in-urine-look-like Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: tłuszczomocz 19.06.23, 22:36 tina33 napisał(a): > Dziękuję Czy dużo pijesz czy odpowiednio się nawadniasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
tina33 Re: tłuszczomocz 19.06.23, 22:40 No właśnie tak sobie teraz analizuję, że być może nie piłam aż tyle ile powinnam. Ale to może być przyczyną takiego moczu z tłuszczem? A czy chora trzustka dawałaby takie objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Tłusty mocz, smugi tłuszczu w moczu 20.06.23, 17:30 Będzie ostro Chcesz umrzeć lub mieć kłopoty z zdrowiem Już je masz Na lizanie ran już za późno Masz objawy niewydolności nerek Odwodnienie to powoduje niewydolność nerek i inne sprawy Jedź na sor i niech ni zrobią badania i wyrównają elektrolity i porządnie nawodnią To nie żarty Sama nie pij więcej gdyż morzesz mieć już niewydolność nerek i zaszkodzisz sobie Musisz zrobić na cito badania krwi Jeśli si1) okaze nie wydolność nerek czeka cię szpital i kroplówki Jeśli nie zacznik pić Jak najwięcej jak masz nerki wydolne Ja wczoraj bo był upał wypięłem 2 litry herbaty 1,5 litra wody mineralnej Czyli 3,5 litra Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Tłusty mocz, smugi tłuszczu w moczu 21.06.23, 23:51 no i po temacie wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
tina33 Re: Tłusty mocz, smugi tłuszczu w moczu 23.06.23, 18:37 Myślisz, że tylko nerki dają takie objawy to się bardzo mylisz. Jestem po badaniach i to nie one ale nie napisze ci tutaj mojej diagnozy, bo myślisz, że jesteś najmądrzejszy w temacie to kombinuj. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Tłusty mocz, smugi tłuszczu w moczu 23.06.23, 19:35 Cukier badałaś? Bo możesz mieć niedobór insuliny, czyli rzeczywiście jest prawdopodobieństwo choroby trzustki. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Tłusty mocz, smugi tłuszczu w moczu 23.06.23, 23:35 moja diagnoza odwodnienie 70 % trzustka 30 % a nie pisz mam już 4000 postów i jestem jednym z naj aktywniejszych na tym forrum gdyż snajper mi zufał Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Tłusty mocz, smugi tłuszczu w moczu 03.07.23, 05:59 To, ze duzo piszesz, nie oznacza, ze z sensem :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
cathee Re: Tłusty mocz, smugi tłuszczu w moczu 26.02.24, 16:35 Witam, czy mogłabyś proszę opisać swoją diagnozę? Mam dokładnie te same objawy plus nawracające zapalenie pęcherza. Jestem już na trzecim antybiotyku a objawy bólu cewki moczowej nie odpuszczają i ten okropny nalot za każdym razem. Bardzo proszę o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
milla7605 Re: Tłusty mocz, smugi tłuszczu w moczu 22.06.23, 08:30 Gdybym tyle piła to musiałabym co chwilę chodzić do toalety Odpowiedz Link Zgłoś