Dodaj do ulubionych

Jakie objawy TARCZYCY???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 10:26
Od lat wypadają mi włosy, naprawdę bardzo mocno. Mój lekarz rodzinny zamiast
skierować mnie na jakieś badania spojrzał i powiedział, że na tarczycę nie
wyglądam na anemię też nie. Poza tym jestem strasznie chuda, pierścionki
spadają mi z palców, a apetyt mam ogromny. Jakie są objawy tarczycy i jaki
badania pozwalają na jej ustalenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zadbaj sama Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 11:40
      o swoje zdrowie. Zrób badania tarczycowe. To twoje zdrowie, nie lekarza. On
      zaliczył następnego pacjenta na wizycie.
      • Gość: JAGA Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.chello.pl 14.11.04, 14:04
        Jesli już to objawy choroby tarczycy bo normalnie to każdy ją ma jak się
        zaczynają problemy to ewentualnie masz jakąś jej chorobę.Skoro lekarz Cię olewa
        trzeba się samemu prywatnie za to zabrać ,niestety.Zrób TSH[i mimo że jest
        prawidłowe]to także Anti TG i AntiTPO i zobaczysz na czym stoisz jeśli te 2
        ostatnie badania będą ok[czego Ci szczerze życzę]wtedy trzeba sprawdzić T$ i T#
        i zacząć leczenie.NIE zwlekaj z tym tylko sprawdż ,wygląda na nadczynność
        • Gość: blondi Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:37
          DZIĘKI za informacje. Chyba zrobię te badania na własną rękę, czyli: TSH, Anti
          TG i Anti TPO, a te dwa ostatnie T$ i T#, to chyba T4 i T3, TAK?
          Ile to może kosztować, czy nie zrujnuję się czasem?
          I czy przy tej chorobie muszą być widoczne jakieś oznaki na szyji?
          • Gość: Jaga Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.chello.pl 14.11.04, 16:20
            Po pierwsze napisz mi z jakiego jesteś miasta[jeśli z Wawy doradzę gdzie]po
            drugie niestety w sumie one sa drogie ale to akurat inewstycja w życie ,i może
            przestaniesz się męczyć a to bedzie miało niebagatelny wpływ na Twoja dalszą
            egzystencję.Najpierw sprawdź sobie TSH jesli będzie ok to dobrze ale [niestety]
            nie musi to świadczyć że wszystko gra --ja np mam jeszcze dobre TSH ale
            zaczynaja się problemy z czymś innym.Lekarze podają że TSH jest najbardziej
            miarodajne ,najbardziej czułe badanie tarczycy[monitorujące]ale to niedokładnie
            jest tak.Te ostatnie badania to T4 i t3[przepraszam nie to wcisnęłam] Jesli
            masz powiększoną tarczycę to może to wole albo stan zapalny ,czy skóra nad
            tarczycą jest zaczerwieniona i boli Cię tarczyca[tkliwośc ]kiedy jej dotykasz???
            Wiesz ja się na tym nie znam tyle co sama poczytaam po różnych pozycjach
            ksiązkowych.Wiesz te Anti TG i anti TPO to warto zrobić dlatego że rzadko
            lekarze je w sumie wykonują[najczęściej kiedy choróbsko totalnie sie panoszy]i
            lepiej wiedzieć co i jak.Jak one Ci nie wyjdą to dobrze
            bo "zwykłe "nadczynności .niedoczynności da się w końcu wyleczyć ,pozdrawiam
            • Gość: blondi Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 18:36
              Nie jestem z W-wy, a te wszystkie badania to krwi? I czy wyniki pełnej
              morfologi krwi stanowią jakieś zródło informacji w diagnozowaniu tej
              choroby?
              • Gość: Jaga Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.chello.pl 14.11.04, 19:07
                Taka podstwawowa morfologia byłaby także wskazana a te pozostałe hormony
                [tarczycy]robi się także przez pobranie krwi--nic strasznego,wiesz nie musi być
                nic zlego ale zwasze warto sprawdzić tarczycę w tym wypadku[długotrwałe
                dolegliowści i takie typowo problematyczne w tarczycy chorobie].
                Spóbuj popytać na forum regionalnym Twojego miasta gdzie ewentualnie tego typu
                badania sa tańsze lub podzwoń do paru przychdni medycznych[prywatnych] i się
                zorientuj.SERDECZNIE pozdrawiam ,pamiętaj żeby nie zrobic tylko samego TSH--
                mimo że wiekszośc lekarzy poprzestaje na tym
                • Gość: blondi Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:17
                  WIELKIE DZIĘKI!!!
                  Porobię te badania, bo warto wiedzieć czy to TO, czy jakaś inna CHOROBA.
                  POZDRAWIAM :)))
            • Gość: lu Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.acn.waw.pl 14.11.04, 23:06
              Ja jestem z Wawy i bardzo prosze o namiary :)
              • Gość: jaga Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.chello.pl 14.11.04, 23:34
                Lu podam Ci jutro rano około 9 namiary na lekarzy ok????Możesz podac mi swój e-
                mail??/
    • Gość: beettinna Re: Jakie objawy TARCZYCY??? IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.04, 11:30
      Moja kolezanka ma nadczynnosc tarczycy,jest bardzo chuda,na szyji nic nie
      widac,a do tego dochodzi lekkie otepienie,jakby brak koncentracji,i lekarz co
      leczy tarczyce powiedzial ,ze to ewidentne znaki tej choroby pozdrawiam,zycze
      Powodzenia!
      • Gość: blondi A jaki lekarz leczy tarczycę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:51
        Brak koncetracji - mam to!
    • blodymarry O tarczycy inaczej... 15.11.04, 12:49
      Mam takie pytanie, bo słyszalam coś o nadczynności tarczycy i niedoczynności...
      Ja mam przeciwne objawy jem normalnie a grubnę, ostatnio zaczelam inensywniej
      cwiczyć i waga jakby stanęła w miejscu, ale jak przez ostatnie dni nie
      cwiczylam to odrazu przytylam, pozatym mam wiecznie zimne dlonie i stopy...
      slyszalam ze to rowniez może świadczyć o problemach z tarczycą.
      A zaczęło się od problemow z oczami... okulistaka zasugerwala gruntowne
      przebadanie tarczycy w poradni endokrynologicznej czy cos takiego, bo coraz
      gorzej widze a pod względem okulistycznym jest wszystko wporządku...
      Jezeli ktoś maialby namiary na jakąś poradnię w katowicach to prosze o konkakt
      • Gość: blondi Re: O tarczycy inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:54
        Mi prawie zawsze jest zimno, muszę spać w skarpetach a ręce to mam lodowate.
        Chyba trzeba zrobić te badania, tylko ile one kosztują do 100zł, powyżej?
        • Gość: Jaga Re: O tarczycy inaczej... IP: *.chello.pl 15.11.04, 16:24
          Leczeniem tarczycy zajmuje się tyreolog lub endokrynolog
          • Gość: blondi Re: O tarczycy inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:29
            A możesz jeszcze napisać w jakich granicach wachają się te badania? I czy jak
            je zrobię to iść do lekarza rodzinnego z wynikami i dalej on kieruje
            specjalisty?
            • Gość: Jaga Re: O tarczycy inaczej... IP: *.chello.pl 15.11.04, 18:16
              Ja za TSH dałam 31 zł za Anti TG i Anti TPO po 50 zł[czyli razem 100 zł] z
              wynikami polecam do endokrynologa zwłaszcza jesli wyjda po za normę/na granicy
              [ja robiłam prywatnie i W Warszawie stąd pewno drożej +wyniki miałam tego
              samego dnia u mnie są podane od razu granice normy].Wiem to wszystko drogie ale
              lepiej wiedziec na czym się stoi,pozdrawiam
              • Gość: blondi Re: O tarczycy inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:49
                Jeśli możesz napisać jeszcze to TSH, Anti TG i Anti TPO to pobrali raz krew i z
                niej te trzy badania? Pisałaś wcześniej jeszcze o T4 i T3.
                Bo pomyślałam, że tak dla OSZCZĘDNOŚCI mogłabym zrobić najpierw TSH z nim do
                lekarza jakby było złe i on mi da na resztę skierowanie, a jeśli dobre to te
                dwa pozostałe Anti.
                Muszę zrobić te badania koniecznie, utwierdziły mnie powyższe posty - z objawów
                mam jeszcze kłopoty z koncentracją i uczucie zimna!
                • Gość: Jaga Re: O tarczycy inaczej... IP: *.chello.pl 16.11.04, 02:38
                  Tak raz pobranie --ewntualnie do 3 próbówek [zależy jak to U Ciebie w tej
                  przychodni robią i ok].Możesz spr najpierw TSh[zastrzegam może być super ale to
                  nie przesądza sprawy ---choć mam szczerą nadzieję że będzie ok].Serdecznie
                  pzdrawiam ,a spr zawsze warto!!!
                  • Gość: blondi Re: O tarczycy inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:20
                    Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!!!
                    POZDRAWIAM :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka