Gość: 123 IP: *.devs.futuro.pl 29.12.04, 11:41 Czy ktoś zna skuteczny sposób na chrapanie podczas snu i czy wiecie może, czy chrapanie w każdej możliwej pozycji, jest oznaką jakiejś choroby, co należy lub co można zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 123 Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 29.12.04, 13:37 czy naprawdę nikt nic nie wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pauka Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.int.webtel.pl / 194.246.124.* 29.12.04, 15:32 Mój partner okropnie chrapał, co przeszło mu trochę, od kiedy schudł. No, ale nie wiem, czy masz jakieś problemy z nadwagą... Wiem też, że robią na to różne operacje - głównie języczka i przegrody nosowej. Zdaje się, że tym osobom poprawia to ogólnie stan zdrowia także (podatność na infekcje, i inne). Najlepiej iść z tym do laryngologa pewnie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 29.12.04, 18:26 dzięki, owszem mam problem z nadwgą, ale dziwi mnie, że to mogłoby mieć jakiś związek, bo do tej pory mimo nadwagi tak nie chrapałem. SPRÓBUJĘ u laryngologa, ale jeśli ktoś ma jakiś jeszcze pomysł lub sugestie, proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE 29.12.04, 18:46 Mam sąsiada przy tuszy,który mieszka piętro wyżęj.W środku nocy,gdy się przebudziłam, słychać było jego chrapanie przez sufit. Drudzy sasiedzi,którzy mieszkali z nim na tym samym poziomie i ściana dzieli ich sypialnie, też słyszeli jego chrapanie. Sąsiad, w wieku około 60 lat zachorował na zawał mózgu.Po powrocie jego ze szpitala nie słyszę chrapania,chociaz nie schudł. Przyjmuje dużo różnych leków,między innymi na nadciśnienie.Być może leki spowodowały,że przestał chrapać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 30.12.04, 14:40 czy nikt nic nie doradzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dog Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 31.12.04, 19:12 nienawidzę chrapiących należy ich uśpić (definitywnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analusia SPOSOBY NA CHRAPANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:18 W odpowiedzi na Twój post przesyłam ci dosyć ciekawe linki na temat, który Cię interesuje. Poczytaj, pooglądaj i może znajdziesz coś dla siebie. Napisz potem czy coś Cię zainteresowało, bo mój brat też chrapie a nie chce niczego próbować. snoreeze.com/pl/ www.naukawpolsce.pap.pl/cgi-bin/index.pl?id_depeszy=PAP20041008W06222&polecenie=info&k=14 www.wprost.pl/ar/?O=11360&C=57 www.mojdentysta.com.pl/chrapanie.php Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 03.01.05, 01:14 nic nie można zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
lhobbit Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE 04.01.05, 10:11 Gość portalu: 123 napisał(a): > Czy ktoś zna skuteczny sposób na chrapanie podczas snu i czy wiecie może, czy > chrapanie w każdej możliwej pozycji, jest oznaką jakiejś choroby, co należy > lub co można zrobić. Widze, ze jest raczej pesymistycznie w tym temacie wiec spiesze z optymizmem. Chrapalem od wiekow a problemem zaczelo to byc jak poznalem moja obecna zone ;) Pierwsze co zrobila to wyslala mnie do laryngologa. Ten potwierdzil to co juz wiedzialem czyli krzywa przegrode w nosie i mnie operowali. Poprawilo sie. Potem sam sie wyslalem na badania bezdechu (wtedy za darmo - nie wiem jak teraz). Sprawa jest prosta - spi sie przez noc w szpitalu z aparatura na sobie. Luzik. Wykryto nic :) Potem okazalo sie ze jednak troche jeszcze chrapie - glownie jak leze na plecach. Przez dlugi okres czasu spalem z pilka tenisowa na plecach - przypomocowana agrafkami do pidzamy lub na szelkach (to bylo najwygodniejsze). To duzo dalo. Potem zona jakby sie troche przyzwyczaila a i mniej stresow w zyciu ogolnie miala i przestalo jej przeszkadzac. Uzylem tez dwa razy snooreze (ten reklamowany produkt) i czulem sie rano dosyc dobrze czyli chociaz tyle to dalo ;) Zona stwierdzila jednak ze i tak pochrapywalem. Takze jesli na boku nie chrapiecie to najlepsza jest kulka na plecy :-) Odpowiedz Link Zgłoś