Dodaj do ulubionych

POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE

IP: *.devs.futuro.pl 29.12.04, 11:41
Czy ktoś zna skuteczny sposób na chrapanie podczas snu i czy wiecie może, czy
chrapanie w każdej możliwej pozycji, jest oznaką jakiejś choroby, co należy
lub co można zrobić.
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 29.12.04, 13:37
      czy naprawdę nikt nic nie wie na ten temat?
    • Gość: pauka Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.int.webtel.pl / 194.246.124.* 29.12.04, 15:32
      Mój partner okropnie chrapał, co przeszło mu trochę, od kiedy schudł. No, ale
      nie wiem, czy masz jakieś problemy z nadwagą...

Wiem też, że robią na to różne operacje - głównie języczka i przegrody nosowej.
      Zdaje się, że tym osobom poprawia to ogólnie stan zdrowia także (podatność na
      infekcje, i inne). Najlepiej iść z tym do laryngologa pewnie...
      Pozdrawiam
      • Gość: 123 Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 29.12.04, 18:26
        dzięki, owszem mam problem z nadwgą, ale dziwi mnie, że to mogłoby mieć jakiś
        związek, bo do tej pory mimo nadwagi tak nie chrapałem. SPRÓBUJĘ u laryngologa,
        ale jeśli ktoś ma jakiś jeszcze pomysł lub sugestie, proszę o radę
    • jadwiga_r Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE 29.12.04, 18:46
      Mam sąsiada przy tuszy,który mieszka piętro wyżęj.W środku nocy,gdy się
      przebudziłam, słychać było jego chrapanie przez sufit. Drudzy sasiedzi,którzy
      mieszkali z nim na tym samym poziomie i ściana dzieli ich sypialnie, też
      słyszeli jego chrapanie.
      Sąsiad, w wieku około 60 lat zachorował na zawał mózgu.Po powrocie jego ze
      szpitala nie słyszę chrapania,chociaz nie schudł.
      Przyjmuje dużo różnych leków,między innymi na nadciśnienie.Być może leki
      spowodowały,że przestał chrapać.
      • Gość: 123 Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 30.12.04, 14:40
        czy nikt nic nie doradzi???
    • Gość: dog Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 31.12.04, 19:12
      nienawidzę chrapiących należy ich uśpić (definitywnie)
    • Gość: analusia SPOSOBY NA CHRAPANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:18
      W odpowiedzi na Twój post przesyłam ci dosyć ciekawe linki na temat, który Cię
      interesuje. Poczytaj, pooglądaj i może znajdziesz coś dla siebie. Napisz potem
      czy coś Cię zainteresowało, bo mój brat też chrapie a nie chce niczego próbować.
      snoreeze.com/pl/
      www.naukawpolsce.pap.pl/cgi-bin/index.pl?id_depeszy=PAP20041008W06222&polecenie=info&k=14
      www.wprost.pl/ar/?O=11360&C=57
      www.mojdentysta.com.pl/chrapanie.php
      Pozdrawiam
    • Gość: re Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE IP: *.devs.futuro.pl 03.01.05, 01:14
      nic nie można zrobić
    • lhobbit Re: POMOCY CZY KTOŚ ZNA SPOSÓB na CHRAPANIE 04.01.05, 10:11
      Gość portalu: 123 napisał(a):

> Czy ktoś zna skuteczny sposób na chrapanie podczas snu i czy wiecie może, czy
      > chrapanie w każdej możliwej pozycji, jest oznaką jakiejś choroby, co należy
      > lub co można zrobić.

Widze, ze jest raczej pesymistycznie w tym temacie wiec spiesze z optymizmem.
      Chrapalem od wiekow a problemem zaczelo to byc jak poznalem moja obecna zone ;)

Pierwsze co zrobila to wyslala mnie do laryngologa. Ten potwierdzil to co juz
      wiedzialem czyli krzywa przegrode w nosie i mnie operowali. Poprawilo sie.

Potem sam sie wyslalem na badania bezdechu (wtedy za darmo - nie wiem jak
      teraz). Sprawa jest prosta - spi sie przez noc w szpitalu z aparatura na sobie.
      Luzik. Wykryto nic :)

Potem okazalo sie ze jednak troche jeszcze chrapie - glownie jak leze na
      plecach. Przez dlugi okres czasu spalem z pilka tenisowa na plecach -
      przypomocowana agrafkami do pidzamy lub na szelkach (to bylo najwygodniejsze).
      To duzo dalo. Potem zona jakby sie troche przyzwyczaila a i mniej stresow w
      zyciu ogolnie miala i przestalo jej przeszkadzac.

Uzylem tez dwa razy snooreze (ten reklamowany produkt) i czulem sie rano dosyc
      dobrze czyli chociaz tyle to dalo ;) Zona stwierdzila jednak ze i tak
      pochrapywalem.

Takze jesli na boku nie chrapiecie to najlepsza jest kulka na plecy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka