Dodaj do ulubionych

bolą mnie nogi

IP: *.man.rsk.pl 01.02.05, 14:18
Mam 26 lat,3 tygodnie temu przeszłam operację żylaków,po tym zabiegu miał
ustąpić ból nóg ,jednak tak się nie stało.Zgłosiłam sie do lekarza,który mnie
operował ,sprawdził jeszcze raz wszystko co dotyczy przepływu krwi i
stwierdził że jest juz wszystko oki i on już w tej dziedzinie nie jest w
stanie nic zrobić.Wysłał mnie do neurologa,gdzie wykonano mi różne badania
takie jak patrzenie w oczy,stukanie młotkiem i "wbijanie"w nogi "metalowego
patyka" sprawdzali czy mam czucie i czy w ogóle mam jednakowe czucie.Nie
powiedzieli mi nic tylko tyle,że mam sie zgłosić do szpitala na 3 dni na
badania.Jednak coś między sobą mówili i dzwonili do lekarza,który mnie
operował.Powiedzieli tylko tyle,że będą koncentrować się na głowie.A ja od
wczoraj siedzę przy internecie i szukam wszystko o chorobach neurologicznych i
nie ukrywamże bardzo sie denerwuję,Jeszcze raz napiszę jakie mam
objawy:mrowienie w nogach,pieczenie,kłucie i tak nazwe zimnota stóp.Proszę
napiszczci co o tym sądzicie.Bardzo dziekuję.Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: zruc Re: bolą mnie nogi IP: *.cable.wsm.wielun.pl 01.02.05, 15:56
      Nie jestem medykiem,ponieważ mam też taki ból,mamprawo przypuszczać że jest to
      niedokrwienie kończyn.Musieli Ci coś zrypać w czasie operacji.Lepiej coś
      wiedzieć.Życzę zdrowia.
    • beciaw77 Re: bolą mnie nogi 01.02.05, 17:00
      podrzucam!
      zainteresowana
    • Gość: ola Re: bolą mnie nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 00:00
      Od 2000 roku mam problemy z nogami, bóle mięsni, stawów,czasem pieczenie skóry
      jakby była oparzona, uczucie osłabienia siły mięśni.Też korzystałam z porad
      kilku specjalistów i nic. Byłam u reumatologa, badania nic nie wykazały,
      neurolog nic nie stwierdził. Miałam badanie w kierunku chorób mięśni -EMG tez
      wyszło w granicach normy,imunolog skierował na badania krwi w kierunku
      kolagenozy i wszyscy każą obserwować.Lekarz pierwszego kontaktu już odpuścił i
      nie daje mi dalszych skierowań, a ja tak tkwię w zawieszeniu. Koszmar.
      • Gość: zyrafa46 do Oli Re: bolą mnie nogi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.05, 01:06
        Z jakiego jesteś miasta? U mnie, W Warszawie wykonałam sobie badanie, które
        wykryło przyczyne moich dolegliwości, pokazało co mi szwankuje oraz co
        następnego mi "poleci" (serce zresztą), jesli nie zabiorę się za reperację.
        Teraz jednak jest łatwiej jak wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam
        • Gość: mary Re: bolą mnie nogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:43
          ...no to o co chodzi??
    • gaia111 Re: bolą mnie nogi 09.02.05, 12:32
      Agnieszko napisz co u Ciebie?Jak poszly badania?
      • Gość: ola Re: ola do żyrafy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:56
        Z Krakowa.Jeśli masz jakiś ciekawy pomysł daj znać. Pozdrawiam.
    • Gość: Angara Re: bolą mnie nogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:50
      Ja mam podobne bóle, a dokładnie to mam mrowienia w kolanach i odczuwalne
      napięcia i kłucie w mięśniach nóg. Szukałam przyczyny u reumatologa i chirurga
      ortopedy i ustało niby na tym że mam długie nogi i moje mięśnie i stawy nie
      utrzymują tego naporu. Wysłano mnie tylko na badanie krwi (bardzo oszczędzają w
      tych publicznych przychodniach), dlatego chciałabym prywatnie porobić sobie
      jakieś badania i również szukam różnych informacji na temat bólów mięśni i
      stawów. Jeśli wiecie jakie mogą być to ewentualnie choroby to podpowiedzcie i
      również to jakie badania trzeba zrobić.
    • Gość: zyrafa46 Re: bolą mnie nogi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 13:26
      Olu, Wyjaśniam o co chodzi: Byłam w Warszawie na badaniu, które wykrywa który
      narząd niedomaga i dlaczego. Ta sprytna "maszynka", w połączeniu z
      fachową "operatorką" wykryła tez od czego zaczęłam się "sypać". Zamiast leczyć
      i reperować wszystko - na raz, czy jak?:((((( - zaczynam od "pieca". Czyli od
      praprzyczyny swoich dolegliwości. Okazuje się, że nasze różne bóle w różnych
      miejscach to tylko "bolące końce troczków doczepione do rzeczywiście chorego
      narzadu". I tak - na przykład - jeśli zaczniemy leczyć kosmetykami lub lekami
      dermatologicznymi wory pod oczami, które wynikaja z chorych nerek to mozemy
      raczej długo czekac na ładniejsza buzię. Lub:!!!!! ŻYLAKI NIE ROBIĄ SIĘ Z
      NICZEGO!!!!! Czy lekzrz próbował dociec skad się wzięły?Pytałam z jakiej jesteś
      miejscowości bo nie wiem czy u Ciebie jest ktos z takim urzadzeniem. Ta pani,
      która mnie badała - jest mobilna - jednak nie wiem czy pojechałaby az do
      Krakowa. Zwłaszcza, ze badanie kosztuje 60zł. Jeśli cała sprawa Cie
      zainteresowała spróbuję dowiedzieć sie o możliwosci przebadania w Krakowie.
      Sama zreszta jestem zainteresowana, przy okazji - bo mam rodzinę w "Twoim"
      mieście. Po co mają sie katowac i truć róznymi lekami leczacymi skutki zamiast
      dobrać sie do przyczyny. Czy napisałam dość jasno? Sama nie lubię czytać
      długich postów, dlatego głupio mi, że sie tak rozpisałam, wybaczcie. PS. Mam
      pewne pomysly dotyczace waszych dolegliwosci ale może warto sprawdzic to z
      większą pewnoscią. Pozdrawiam
      • Gość: basia Re: bolą mnie nogi IP: *.4web.pl 11.02.05, 13:37
        co to za maszynka? Jestem tym b. zaimteresowana. Od kilku lat meczę sie z bólem
        i obrzękiem nóg. Ilości diagnoz nie zliczę. Dopatrzono sie u mnie nawet
        Birgera!! Niemalżę na siłe wciskano mi Prostavazyne.Koszmar!! aktualnie
        darwałam sobie leki (oprócz detralexu)po których czułam sie koszmarnie a na
        nogi nie pomagały. Dlatego interesuje mnie badanie, które robiłaś. Napisz cos
        więcej.
        • zyrafa46 Re: bolą mnie nogi 11.02.05, 15:09
          Odpowiadam: Badają zakończenia meridianów. Na stopach i dłoniach. Już wiem
          dlaczego mam kłopoty z oczami, nogami, przewodem pokarmowym... wszystko mam
          wymieniać?:(( Nie było takiego pytania.;-) Mnie nogi bolały, i puchły od zawse,
          dokładnie od 6 roku życia:-((. Teraz mam 58 a nogi mam niespuchnięye, niebolące
          i siatkówka w oku jest bezpieczna. Sprawę oczu i nóg załatwiłam 1 opakowaniem
          (wprawdzie drogiego) preparatu. Teraz, skoro już wiem od czego wszystko się
          zaczęło - tym się zajęłam. Liczę, że powolutku będę jak nowa. Pozdrawiam, Żyra.
          • ikar200 Re: bolą mnie nogi 11.02.05, 15:30
            nadal nic nie wiem o przyczynach, życze zdrówka. to chyba technika
            kosmiczna...?/ :)))
            >dla zainteresowanych przyczynami podam namiary do instytutu.
          • zyrafa46 Re: bolą mnie nogi 12.02.05, 11:21
            Urządzenie wymyślił jakiś uczony Japończyk. Ja sie przebadałam, zachwyciłam.
            Namówiłam też kwękającą (na zdrowie) znajomą - z wielkim trudem. I - tez sie
            zachwyciła. Akupunktura jest juz docenioną i zaakceptowaną przez lekarzy
            gałęzia medycyny. To badanie opiera sie własnie na tej zasadzie Dokładnie nie
            umiem opisac. Jestem tylko pacjentką. Osoba badajaca namówiła mnie tez na
            zmianę diety - na chińską. Zobaczymy...Jeśli przezyję pół roku na niej, to już
            zostanę na dłużej. Ponownie serdecznie pozdrawiam, Żyrafa
      • ikar200 Re: bolą mnie nogi 11.02.05, 14:24
        witam, z praktyki zauważam coraz większą liczbę zabiegów usuwania żylaków,
        zwłaszcza wśród młodych ludzi. Czym młodsza osoba, tym szybszy powrót na zabieg.
        Problem jest na tyle poważny, iż bezwłocznie należy konsultować się z lekarzem.
        >do zyrafa: - jakie to są badania pozwalające poznac przyczynę ?
        >:)
    • Gość: xxxxxx Re: bolą mnie nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 11:55
      czy próbowałaś robić badania tarczycowe?
      W tej chwili zapadalność na złą pracę tarczycy zwiększyła się. niestety lekarze nie kierują na takie badania. podstawowe to TSH, FT4 i przeciwciała.
    • Gość: AgnieszkaM Re: bolą mnie nogi IP: *.man.rsk.pl 12.02.05, 22:05
      Jestem wróciłam.Byłam już w szpitalu na neurologii.zrobili mi badania:rezonans
      magnetyczny,wszystkie badania związane z krwią i wszystko jest oki...A ja wciąż
      mam ból w nogach.....Kosztowało mnie to tyle nerwów.Nawet były djagnozy przed
      rezonansem,że może to stwardnienie rozsiane...Całe szczęście nie!!!!!!!!!Z
      tarczycą też wszystko dobrze.I co dalej nie wiem!!!!!!Dziękuje wszystkim za
      poświęcony czas......Pozdrawiam i ściskam mocno!!!!!!!!Trzymajcie sie ciepło!
      Zaglądam,wciąż zaglądam na to forum i staram się pomagać,jak coś wiem....BUŻKA!
      • Gość: zyrafa46 Re: bolą mnie nogi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 11:23
        Agnieszko, jeszcze irydolog Ci został. Jeśli jest dobry - to popatrzy w oczy i -
        wszystko stanie siE jasne. Warto.
        • freshka Re: bolą mnie nogi 13.02.05, 12:06
          Zyrafa, a mozesz podac namiary na ta Twoja pania co cie diagnozowala?
          No i na irydologa, jesli mozesz kogos takiego polecic - pytalam w innym watku,
          ale bez rezultatu...:/
          Jestem z Wawy, jakby co;)
          Pozdrawiam!
          • Gość: zyrafa46 Re: bolą mnie nogi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 22:30
            Znałam fantastyczną Panią irydolog, która też proponowała leczenie
            homeopatyczne. Tylko ostatnio byłam u niej ok 10 - 12 lat temu. A wtedy to była
            BARDZO wiekowa osoba. Wspominam Ją samą i Jej wiedzę ...nawet nie umiem
            przekazać całego szacunku i zachwytu jaki dla Niej mam. Obawiam się jednak, że
            nie tylko nie przyjmuje ale.... Znam osobiście irydologa w Pruszkowie. Jest
            niezły. Co jakiś czas pokazuje się też pani irydolog (chyba w środy) w hali "Na
            koszykach". Nie sprawdzałam efektów jej pracy. Może być dobra. Ma też swój
            gabinet ale nie wiem gdzie. Nie napisałam tego od razu bo gapa jestem:(
        • Gość: ola Re: bolą mnie nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 21:05
          Witaj, a czy to urządzenie to nie jest przypadkiem Oberon? Ja jestem trochę
          sceptycznie nastawiona do tego typu badań. A może to coś innego? Możesz
          napisać, skąd masz namiary na tę panią? Pozdrawiam.
          • Gość: zyrafa46 Re: bolą mnie nogi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 22:11
            Witam, jestem z Warszawy. Nie, to nie jest Oberon. Namiary na tę panią, która
            robi badania dostałam od swojej kolezanki ->(znam ją ok. 3 lata), też
            Warszawianki. Tu na forum nic nie potrafię "wklepać". Gdybym miała Wasz adres e-
            mailowy to mogę pokazać wyniki moich badań. Co się dostaje(tzn co ja dostałam,
            bo innych członków rodziny mi nie wypada - ochrona danych osobowych:-).
            Otrzymałam też dużą dawkę wyjaśnień ustnych. O OBERONIE mam mieszane uczucia:
            (zakładając oczywiście, że badanie jest pod każdym względem wykonane
            przyzwoicie)- trochę tak, trochę nie koniecznie. Pozdrawiam.
          • Gość: anka moją znajomą po operacji też IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.02.05, 22:37
            Była u lekarza który stwierdził że to normalne po operacji zylaków podobnie jak
            z usuniętym zębem boli chociaz go nie ma .Ten ból trwa ju ż ponad rok nasila
            się na zmiany pogody i to w miejscach gdzie usunęła żylaki.A może to ma związek
            faktycznie z psychiką.Ona cierpi ale już się do tego przyzwycziła.
            • Gość: basia Re: moją znajomą po operacji też IP: *.4web.pl 14.02.05, 12:05
              ja też próbowasłam medyceny alternatywnej jak juz dość miałam brania lekarstw
              które mi bnie pomagały. wziełam serie zabiegów akaupunktury, byłam u irydologa
              i NIC mi nie pomogli!!
              • Gość: zyrafa 46 Re: moją znajomą po operacji też IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 12:59
                ...bo to trzeba dobrze trafić. W swoim czasie mój, wtedy mały synek był przez 2
                lata, za cięzkie pieniądze, prywatnie leczony u ordynatora szpitala.
                To "leczenie" to było pogłębianie(!!!!!!!!!!!!!) wrodzonej wady stóp naszego
                synka. "To" się skończyło gdy temu ortopedzie się zmarło. Po 4 latach, gdy mały
                miał już 6 lat udało nam się znależć ortopedę, który WSPANIALE, WRESZCIE
                załatwił sprawę. Była już wprawdzie konieczna operacja - ale miękka, ratująca
                przed póżniejszą dotyczącą 3x2 stawów. I to już operacją kostną!!!!.Teraz synuś
                ma 27 lat i zdrowe nogi. A kto był Twoim irydologiem? Kto robił Ci akupunkturę?
                To jest zajęcie BARDZO trudne!!!Mogłaś trafić na kogoś kto się jeeeeeeeszcze
                uczy........Zgadza się? Oczywiście wiek o niczym nie świadzcy. :(( Można się
                nie nauczyć do końca życia>(patrz początek mojej wypowiedzi) Pozdrawiam, Żyrafa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka